Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Prosím vás poradíte mi někdo? Mám 5ti měsiční holčičku a už od porodu, pres den nechtela usnout tak jsem zvolila kočarek. Máme ho doma a před každém spinkaním musíme houpat. Ale myslím, že to není dobře pač se to i stupnuje, ze houpu dele. V postylce nechce usnout vubec tak breci jak na lesy tak ji vzdy vyndam a uhoupu. Joo a jeste neni dudlikova ten nechce plive ho ven a davi se. Prosim poradte. Myslite ze ji mam nechat vybrecet jenze ona ma pak slzicky a ja ji moc lituju. Děkuji Lucka
A já zas houpu v hacce:-)a pro klidné spaní prcka houpu klidně i 2 hodiny v kuse
zvyknul si, to je jasný, přes den spí krásně buď tak nebo v jedoucím kočárku venku.na noc houpu v hacce, po prvním kojení kolem půlnoci přesouvám mimi k sobě do pelechu a tam spí s dvěma probuzeníma na kojení do rána ![]()
Mám chlapečka 15m a doteď spí přes oběd v kočárku, protože jinak neusne. taky ho musím uspat houpáním. večer naštěstí usne normálně v posteli, spí se mnou…asi ti někdo poradí nechat jí vyplakat, ale je to jen na tobě jestli na to máš žaludek. podle mě je v 5m ještě malé miminko, které prostě neumí usnout samo.
V 5ti měsících bych nenechala vybrečet..to až za pár měsíců..je malá-ý..potřebuje prostě houpat..já taky budu muset odnaučit tu hacku, ale to plánuju až tak na jaro:-)
Dceři je 8 měsíců a přes den taky musím uhoupat v kočárku. Večer zase uspávám ve velké posteli a pak jí přendám do postýlky.
@KriJona co je to ta hacka?
U nás se spí taky nejlépe v kočárku (samozřejmě jezdícím) a doma někdy usne sama, ale to spíš když je hodně unavená a usne u kojení, poté přendám do postýlky a jinak musím uhoupat, chytnu rozepnutou zavinovačku za roh a houpu
Na jiný způsob jsem nepřišla, moc místa v bytě pro další kočárek není ![]()
@KriJona juu, to je super, škoda že jsem na to nenarazila dřív:-( Teď už to asi moc nemá cenu, za chvilku by mi z toho možná vylezla… ![]()
Hodlám právě používat do cca 8mi měsíců:-)možná zkusit koupit použitou, za míň peněz:-)já tam vrzla mrně v jeho 7mi týdnech a mrně spí jak dudek ![]()