Nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
NECHCE JÍST
Mám dvouletého syna, odmítá mi jíst normální vařené jídlo. Rohlík, zeleninu, ovoce mi jí docela normálně, ale jak něco uvařim tak do něj nedostanu jedinou lžičku. Jediné co mi sem tam sní jsou kupované masozeleninové přesnídávky. Jsou i dny kdy do něj dostanu jedině flašku mlíka nebo přesnídávky či ovocné šťávy.
Dr. mi radí ať mu dávám to co jí a neřeším to… jaké jsou vaše zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
no mne taky nechtel jine jak kupovane, toz to zkusila namichat,ale nicmoc, ted jsem udelala spenat,mliko, zloutek, trochu mrkve a kukrice a dala to do sklinky jako kupovany, a bastil jedna radost…a to ma 9m
toz mozna uvareny jidlo dat do sklinky, a delat jako ze je kupovany…
ale nevim je to jen rada. D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ibu, Míša taky má dny kdy nechce vařené, pak by se zase strhala na polívkách a nechce zaboha žádnou přesnídávku, jogurt, nic.. nechápu jak třeba tu polívku může snídat, to já bych nejedla ani po tahu.. ![]()
Kubík rozhodně nevypadá podvýživeně, tak ho nech, třeba má jen takový nějaký období a pak se zase rozjí.. nebo až Sára bude jíst, taky ho to zaujme a budou baštit spolu.. to bude všude nalítaný jídlo, nedouklízíš se, počkej!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz jsem to sem jednou do nejake diskuze sice psala, ale pro uklidneni- nas dvoulety syn uz asi dva mesice neji temer nic, pouze rano vecer Nutrilon, pres den jogurtove mleko, rozinky a velice vyjimecne si sem tam kousne necoho, co ho zajima, ale jenom pokud je na tom tvrdy syr.....
Nejdrive jsem byla v klidu, pak (hlavne protoze to vsichni kolem me zacali silet, ze umre hlady) tak jsem taky zacala premlouvat, vymyslet zajimava jidla atd.
Ale pak jsem si vzpomnela na sebe, kdyz jsem byla mala, jak jsem vzdycky brecela u jidla do ktereho me neustale nutili a cim vic me nutili, tim mene jsem jedla.....a rozhodla jsem, ze nad plnym talirem nikdo hlady neumrel a nechavam ho byt- nabidnu „normalni“ jidlo v „normalni“ cas, kdyz nechce, tak ho dam pryc a znovu nabidnu, kdyz chce neco jist. Obvykle to sice skonci, ze sni 3 lzicky, a pak si vyrve ty rozinky, ale snazim se tim nestresovat sebe ani jeho, protoze to by byl zacarovany kruh. Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach to mě „těší“ že nejsme sami
Dcerka poslední dobou jí míň jak vrabec, jediné co jí jede je Nutrilon ráno a večer, zbytek dne ji honím s krajícem chleba, jogurtem a podobně. A to doslova - pokud ji dám do židličky tak si hned stoupá, otáčí se , leze na stůl a dostat do ní pár lžiček je téměř umění. Přivázat ji tam šrákama nemůžu jako když byla menší, to hned řve a nesnědla by vůbec nic. Když ji dám na na křeslo, tak mi po dvou soustech zdrhne. Z klína se vyrve a podobně. Takže je umění ji vůbec udržet v klidu a něco do ní nacpat.
Dnes byl docela dobrý den - měla mlíko, tři sousta broskve , asi pět soust chleba. K obědu polívku, která ji chutná a tak byla ochotna sníst půl misky. Pak měla malý jogurt a suchárek. k večeři zase asi tři sousta chleba a kus sýra - ten jí jel. A pak mlíko.
Ale jak říkám to je ten lepší den. Jsou dny kdy od snídaně- mlíko + pár soust chleba - do večeře (totéž) nejí téměř nic kromě křupek a pufovaných chlebíků.
Říkám si že hlady neumře - když si navíc umí o jídlo říct, pokud má zrovna zájem - to HAM nejde přeslechnout. A přestávám to řešit - jinak je to akorát o nervy. Většinou když jím já, tak jde aspoň ochutnat a tímhle způsobem aspoň něco sní
KLaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
"ahoj holky, mam problem. mam doma skoro 20ti mesicniho chlapecka, co mi ted cca 1,5 mesice odmita jist
nekdy si teda da ale vetsinou to jsou stejne jen 2-3 lzice, neni snad jediny jidlo ktery by jedl poradne. zatim jsem to moc neresila ale uz mam i strach, sice pribira - nevim z ceho. napr. dnes mel jen rano pul jogurtu, pulku rohliku a cca pulku jablicka, ted spi ale je mi jasny ze az se vzbudi tak zase nebude nic chtit, nekdy si da vecer pred spanim tak 150ml nutrilonu ale to mi posledni dobou taky zacina odmitat. jinak mu nic neni, je zivej, zdravej, veselej, jen proste to jidlo nam dela problemy. sklenicku do nej taky nedostanu. uz jsme mela i pikovit na podporu jidla a ted mame zase nakej sirup ale stejne nic nezabira ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jé,to mě těší že v tom nejsem sama
starší od malinka snědlo cokoli co dostala do ruky,takže u mladší (skoro dva roky) nevim co s tim- sní mi pečivo (ale jen s máslem) jogurty a kupovaný masozeleninový skleničky. pak nějaký kukuřičný křupky a tak,ale „normální jídlo“ do ní nedostanu… vždycky jsme si řikala že když se dítě nechá vyhládnout tak to sní a tohle jsou jen rozmazlený děti- a teď sama vidím že ne,snědla mi normálně snídani ale od oběda byla o hladu prtže polívku prostě nesní-nechala jsme ji vycukat a šla spát o hladu,stejně to nepomohlo :-/ jen ji druhý den ráno nestačila snídaně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to v tomhle věku přijde celkem běžné, i náš jedlík, který do roka snědl, co se mu dalo, tak v tomhle věku už začal dělat drahoty a teď ve 3letech už to je někdy úplná katastrofa, teda něco sní, ale v blbé dny je to třeba tak, že vypije ráno půl hrnku mlíka, ďobne do bábovky, dopoledne ve školce sní banán a mléčný řez, oběd nesní, odpoledne ho musím už trochu násilím přinutit do jogurtu, večer záleží na jídle, když je něco oblíbeného, tak sní a nebo si zobne a hotovo.
Neřeším, hlady neumře, tekutiny přijímá, energie má někdy až moc. Když ho popadne hlad, tak se našťouchne.
Zjistila jsem, že čím víc na jídle nějak lpím, cpu mu ho, tím víc se problém zhoršuje, cpu to do něj pod tlakem, se řevem jeho i mým a nestojí to nakonec za to. Nechci, aby si pak myslel, že se mnou pomocí jedení/nejedení může manipulovat a že je to nějak extra důležité. Hlady neumře a víc se snažím neřešit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nerostou mu zuby? u staršího to taky trvalo dlouho, než vlezly. moc nejedl ikdyž je jinak jedlík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jenze malyho denni strava je jogurt, rohlik, par kousku ovoce a nekdy vecer mliko a ztoho zije
jsem uz z toho hotova, zjistila jsem ze na plavani jí takovy ty kureci nugetky, koupila jsem je domu jako nejvetsi nouzi, nekdy mu je udelam v troube na papiru ale nadsena ztoho nejsem, jsou to asi nejvetsi hnusy ale to jediny sni bez kecu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nene, zuby uz ma venku, jedine ty druhy stolicky ale to je jeste moc brzo,ne??
@Alpaka píše:
nerostou mu zuby? u staršího to taky trvalo dlouho, než vlezly. moc nejedl ikdyž je jinak jedlík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
na stoličky není brzo, dětem se začaly chystat někdy kolem 20m a ven všechny vylezly až nedávno, to je 27m. A s jídlem to taky nebyla žádná sláva.
A obědy nějaké děláš? Nějak jsem je tam nepostřehla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějak mám pocit, že v tomhle věku buď děti jíst přestanou, jako to tvoje (a moje
), nebo se (to teda v drtivé menšině) naopak začnou nehorázně přežírat - ale neznám snad jedinou mámu s děckem kolem dvou let, která se s ním skrz krmení nestrestuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to tak tragické nepřijde - ovoce má, mléko má. Zbytečně bych ho nekaila nějakými nugetkami. Pak se romlsá a přestane i to ovoce. Co třeba polévku, tu by si nedal, Do té se dá nacpat cokoli, děti mi je jí ikdyž jinak nicmoc nechtěj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit