Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje 7m dcerka uz 2× odmitla obedvat. Po svacine (mliko) kterou ma mezi 11-12h. ma obed mezi 14-14.30h. z toho si da cca 1 lzicku a konec, pak ma az svacinu mezi 17.15-17.30h. Nevite cim to muze byt? Je mozne ze nema hlad
a proste ji staci jidlo v 11h. a pak az po 17h. V SO sem ji objevila prvni zub tak nevim… Diky za nazory nebo zkusenosti. Sany. ![]()
Jee, taky uz se treti den hrozim, co se to u nas deje. Vysvetlujeme to zubama. Uz to sice bude sesty. Do ted byl klid, ale ted je Vitek nervozni a uplakany a vubec nechce jist. Horko tezko zavadime prikrmy a posledni dny jsme zas jen na kojeni.
Holky, klid, muzou to byt opravdu zoubky. Olik nepapal (jen sme kojili) skoro 3 dny a pak sem objevila 2 prorezane zuby. To mu bylo asi 6 mesicu.
Muze to byt take jen tak, deti to obcas mivaji, proste nemaji takovy hlad. Urcite se to brzo zase spravi.
Ahoj
Eva
Holky, ja byt Vami tak to vubec nedramatizuju, dite proste nekdy ji a nekdy neji a pokud ho rodice necpou cokoladou a sladkostma, tak samo presne pozna, kdy ma hlad. A urcite nehrozi, ze by hlady onemocnelo nebo treba umrelo. Muj trilety syn mi zrovna ted nejedl asi ctyri az pet dni, dvakrat ukousl z rohliku na snidani, svacinku odmitl, obed dve tri lzicky, svacinku odmitl a vecer pulku jogurtu… Nedelejte si hlavu, hlavne je nenutte, to se podda a oni se zase rozpapaji
Jana
Ahoj Jani,
můžu potvrdit Tvoje slova.U našeho Martínka je to přesně tak.Jednou by snědl i nás a podruhý sotva ochutná a to se ještě nejlíp začne dávit,aby už jsme ho nenutili.On je stejně takový jedlík nejedlík,takže to neřeším.Kolikrát ho prostě nechám vyhladovět a je to.On si sám pak řekne.
Sany,myslím,že to bude k těm zoubkům.Moje kamarádka(Nikoleta)myslím na emimi otevřela diskusi jídla zrovna kolem tohoto období-její cácorka taky odmítala jíst.Zkus juknout zpátky.Ale určitě se neboj,hlady neumře.Podle mě je to opravdu jen přechodný.
Pa L.