Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky, chci se zeptat, dost mě to trápí. Poslední dva příchody od otce (jsme rozvedený) nechce malej ke mě. jakmile otec odejde je neskutečná scéna. Snažím se mu říkat, že tu jsem pro něho, ale nemůžu ho uklidnit. Říkám si, proč se to děje a snad je u mě šťastný.
mohu něco změnit?
u otce bývá jednou za 14 dní.
@KacenkaJ92 píše:
Ahojky holky, chci se zeptat, dost mě to trápí. Poslední dva příchody od otce (jsme rozvedený) nechce malej ke mě. jakmile otec odejde je neskutečná scéna. Snažím se mu říkat, že tu jsem pro něho, ale nemůžu ho uklidnit. Říkám si, proč se to děje a snad je u mě šťastný.mohu něco změnit?
u otce bývá jednou za 14 dní.
Kolik mu je? Jak často se s ním vídá? Jen 1× za 14dní?
Prostě mu táta chybí.
@izabe jsou mu přes 2 roky. Když to jde tak i častěji. Ale většinou jednou za 14 dni no.
@KacenkaJ92 píše:
@izabe jsou mu přes 2 roky. Když to jde tak i častěji. Ale většinou jednou za 14 dni no.
Tak to se nediv - vidí se málo, chybí mu.
Podle mě mu třeba táta chybí, jako vidět ho 2× měsíčně je pro něj asi málo.
Já to chápu 😔 bohužel to ja neovlivním. Jen zda není chyba u mě ![]()
@KacenkaJ92 píše:
Já to chápu 😔 bohužel to ja neovlivním. Jen zda není chyba u mě
Tak my s tebou nežijeme, nevíme jak se k malému chováš, ale už jen pokud ti to je líto, tak se k němu asi chováš dobře. Jen prostě 14 dnů tátu nevidí a pak musí všechno dohnat za jeden den. Proč otec nejezdí častěji? Tomu snad dítě nechybí?
@xxprincesscz snažím se jak nejvíc to jde. Nebiju, furt něco děláme. Vyrábíme. Máme různé aktivity v klubíčku. Jen mě trápí že mě pak rád nevidí a pláče když přijede domů. Práce 😔 určitě mu chybí, ale je hodně zaneprázdněný. Když muže a má čas, tak si ho vezme i mimo víkend.
On je ještě maličký, furt je s Mámou - Ženskou, ale Táta je Chlap a on je Kluk a vzhlíží k němu… chyba u tebe nemusí být a zřejmě ani není vůbec žádná, jen je to pro synka prostě aktuálně silně nedostatečný styk a měli byste ho v jeho zájmu rozšířit.. jinak budou ty scény klidně i horší..
proč si táta neudělá víc času i v týdnu, nebo když už, tak dva víkendy, ale celé - od pátku co nejdřív do neděle večera… těch 6 dní už by bylo lepších…
Z psychologického hlediska ale by synkovi prospěl ČASTĚJŠÍ a kratší kontakt právě kvůli nácviku loučení, aby prostě věděl, že teď jde sice domů, ale za pár dní úplně za krátko táta zas přijde.. to by vám teď tu akutku pomohlo prakticky řešit…
Příspěvek upraven 29.09.23 v 13:25
@KacenkaJ92 píše:
@xxprincesscz snažím se jak nejvíc to jde. Nebiju, furt něco děláme. Vyrábíme. Máme různé aktivity v klubíčku. Jen mě trápí že mě pak rád nevidí a pláče když přijede domů. Práce 😔 určitě mu chybí, ale je hodně zaneprázdněný. Když muže a má čas, tak si ho vezme i mimo víkend.
Hele oni to tak děti nemysli. Dcera doma dělá scény že chce třeba k babičce, ale pak je u babicky a zase si stěžuje že jí chybí máma. A to je takhle pořád dokola. Kor když doma něco provede, to na mě křičí že už chce jet pryč. Protože prostě jinde nemá takové povinnosti. Možná i třeba logicky(protože se vidí malo) táta povoluje něco, co doma nesmí, nebo si ho prostě jen chce užít. Dítě opravdu potřebuje dva rodiče. Možná by si měl otec dělat víc času na syna
to přijdou časem třeba i horší chvíle, třeba když ti dítě řekne že tě kvůli tomu nesnáší apod. Ale dítě to tak nemysli, nesmíš si to tolik brát.
@Lucy75 děkuji, nejspíš bychom měli. Jenže je to těžký no.
Vím ze mu chybí takový ten chlapský element. Jak říkám když ten čas má, malyho si vezme
@xxprincesscz v tomhle jsem hrozná cíťa 😔 děkuji za jiný pohled na věc. Snad se to brzy nějak zlepší. Dříve to neměl až teď poslední dva víkendy
@KacenkaJ92 a jinak kromě mojí shora uvedené rady z praxe tě mohu uklidnit, že v životě může být daleko, ale daleko hůř.. jedna má dcera v těžké pubertě už 3 týdny bydlí u tatínka..
má tam narozdíl ode mně (který sdílí se ségrou- dvouv. dvojčetem) svůj vlastní pokoj a méně povinností ![]()
dokonce se prý nextky chodí ptát, zda s něčím nepotřebuje POMOCT (mně se za 15 let nezeptala narozdíl od své sestry ani jednou, jedinkrát v životě.. ani jako školkové dítě.. vždy se všemu radši vyhla i za cenu nahrávání bolesti břicha kvůli vynesení koše apod.),
takže věřím, že tě to bolí a trápí, ale holt rozvodem vše nekončí, nýbrž v ohledu dětí vlastně začíná… protože jde o úplně novou etapu jak vše ustát tak, aby dítě mohlo být tam i tam…
fakt tu péči tatínka rozšiřte aspoň 2× týdně pár hodin, uvidíš, že syn bude daleko spokojenější a klidnější, že tátu zas BRZY uvidí…