Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucy75 to mě mrzí
snad si to dcera brzy uvědomí a vrátí se. Bývá to tak
![]()
Děkuji za radu ![]()
@KacenkaJ92 píše:
@Lucy75 to mě mrzísnad si to dcera brzy uvědomí a vrátí se. Bývá to tak
![]()
Děkuji za radu
Pokud spolu vycházíte a otec má málo času, možná by šla třeba 2× týdně návštěva u vás, na hodinku na dvě.
@KacenkaJ92 je ještě malej, asi mu chybí táta.. tak ať se vidí častěji ne?
Dcera začně vždy básnit, kdyže to už vlastně pojede za tátou, zásadně když chci, aby si nachytala tašku/vyčistila zuby, anebo vypla bednu.
Náhoda?
Malý má z toho určitě zatím guláš, ale fakt není na místě si myslet, že ty děláš něco špatně.
@Lucy75 píše:
@KacenkaJ92 a jinak kromě mojí shora uvedené rady z praxe tě mohu uklidnit, že v životě může být daleko, ale daleko hůř.. jedna má dcera v těžké pubertě už 3 týdny bydlí u tatínka..
má tam narozdíl ode mně (který sdílí se ségrou- dvouv. dvojčetem) svůj vlastní pokoj a méně povinností
dokonce se prý nextky chodí ptát, zda s něčím nepotřebuje POMOCT (mně se za 15 let nezeptala narozdíl od své sestry ani jednou, jedinkrát v životě.. ani jako školkové dítě.. vždy se všemu radši vyhla i za cenu nahrávání bolesti břicha kvůli vynesení koše apod.),
takže věřím, že tě to bolí a trápí, ale holt rozvodem vše nekončí, nýbrž v ohledu dětí vlastně začíná… protože jde o úplně novou etapu jak vše ustát tak, aby dítě mohlo být tam i tam…
fakt tu péči tatínka rozšiřte aspoň 2× týdně pár hodin, uvidíš, že syn bude daleko spokojenější a klidnější, že tátu zas BRZY uvidí…
Dcera doma pořád rebelovala, jak ona musí všechno a malej brácha NIC, a to se jen chtělo aby při odchodu z domova vzala pytel s plastama do tříděnýho a podobně, ona byla hrozný chudák když měla uklidit mnou umyté nádobí tak dále a pak jsem s údivem poslouchala jak u kamarádky uklidila její pokoj a pomáhala její babičce, u které ta kamarádka vyrůstala, vařit večeři… a dneska mi hodně pomáhá, doma dělá všechno abych se nenamáhala když na tom nejsem zdravotně dobře. Ona z toho ta vaše vyroste, věřím tomu
![]()
@KacenkaJ92 píše:
Ahojky holky, chci se zeptat, dost mě to trápí. Poslední dva příchody od otce (jsme rozvedený) nechce malej ke mě. jakmile otec odejde je neskutečná scéna. Snažím se mu říkat, že tu jsem pro něho, ale nemůžu ho uklidnit. Říkám si, proč se to děje a snad je u mě šťastný.mohu něco změnit?
u otce bývá jednou za 14 dní.
Táta je táta, s tebou je holt pořád. Jsi jeho jistota ale táta mu chybí. Měl by si ho táta brát pokud možno i v týdnu.