Nechce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zjistila jsem, že to fakt jde, až když je dítě na nočník zralé. Najednou to prostě umí. Sice to někdy ještě úplně nestihne včas, ale jde to. Takže držím palce ostatním a prostě to nechce plavat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gyty píše:
Máme malinkej problemek. Malymu svou dva roky a at zkousim co zkousim ne a ne na nocnik.
Hrajem hry, plysaci chodi curat na nocnik kam nalejem nenapadne vodu, malej je z toho hotovej ma radost, vodu dem vylejt na zachod, chce aby sli vsechny hracky, vcetne me a tatinka, ale on se tam ani neposadi. Kdyz ho necham bez pliny po ranu vydrzi moč zadrzovat i 3 hodiny. Kdyz ho na minutu nesleduju tak to pusti na koberec, sam si donese nocnik a rekne tytyty a pak ukazuje ze se to nedela, ze se mel vycurat do nocniku, kam si ale nechce sednout. Kdyz ho sleduju celou dobu tak to drzi az mu zacne pomalu curani odkapavat a to pak za mnou dojde s plínkou.Vi, ze na zem se curat nema a tak kdyz vi, ze jsem s nim v kontaktu tak se na zem nevycura. Nikdy sme na nej nesli nasilim, vzdycky hrou, ale prezto na nocnik nesedne. Kdyz ho zkusim posadit zacne hystericky jecet. Uz fakt nevim. Zkouseli sme i zachod at cura jako velkej jako tatka to ho bavi, stoji tam treba 10 min zmoula si pindika dela pusou čiiiii ale ani kapka.Opet na zachodovou redukci /nebo jak se to jmenuje/ si proste nesedne.
Dik za kazdou radu.
také mám s tímto problém
máme na nočníku hysterický záchvaty…tak jsem ho přes zimu schovala a vytáhnu ho teď na jaře, teda pokud nějaké přijde…a budeme zkoušet…doufám že se zadaří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky obnovuji jednu z nočníkových diskuzí, protože už jsem z toho našeho ďáblíka hotová. Je mu 22 měsíců a intenzivně ted zkoušíme nočník. Už jsme to zkoušeli okolo roka a šlo mu to, ale kuli těhu jsem to pak přestala dělat, nezvládala jsem, protože jsme ještě přestavovali atd. Ted jsme zase začali a je to děs. On všechno chápe, umí říct kam se EE dělá a kam ho dělá on atd. Ale prostě nočník bojkotuje. Zadržovat taky umí, protože to zadržuje jen na nočníku. Jinak čurá vlastně pořád (vypije hže hrozně moc). Pročetla jsem zde snad vše a zkoušela co jsem se dočetla. Když jsme sebrali plenu, tak mu to bylo jedno, čůral si do tepláků a po celém bytě. Nefunguje na něj žádná motivace, žádné lentilky, hračky, samolepky…nic. Velký záchod taky nezbral, to bylo ještě horší. Nevím si rady. Vím, že dítě má k tomu dozrát, ale on vše chápe, ale prostě to dělat nechce. Má ted ještě 2 měsíčního brášku a opravdu bych potřebovala aby byl už bez plen. Je to asi hloupý důvod, ale plenkovt dvě děti je hrozně náročné. On je navíc atopik po mě a má velmi citlivou plet, nic jiného než Pampersky mít nemůže, takže kupovat pleny pro oba je finančně dost náročné. Prosím maminky o nějaké nové rady a tipy co s ním. Když se vždy počůrá do tepláků a já mu to zase začnu vysvětlovat a on se mi směje s tím svým škodolibým výrazem do obličeje, tak by se ve mě krve nedořezal fakt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iva-svist tak to si počkám na rady i já
náš 19 měsíční taky prdí na nočník… místo, aby prděl do něj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iva-svist No, myslím, že k tomu opravdu musí dozrát, když na něj nic z toho, co jsi napsala, nepomáhá. Vim, o čem mluvím. U syna první úspěchy ve 21 měs, když jsem ho tak jednou za hodinu posazovala na nočník, vyčůral se. Sám si neříkal, ale doma už byl bez plen. Ve dvou letech zásek, za nic na světě si na nočnik nesedl. To trvalo 3 měs, ve 27 měs to opět šlo, bylo léto, bez plen i venku, celkem si i říkal, dovolená prakticky přes den bez plen. Doma si uměl sundat kalhoty, vyčurat na nočník a obléct se, takze to fakt uměl (o to více mě to pak štvalo).No a pak za 3 měs opět bojkot a moc to nešlo. Už mě deptalo, jak mi klidně dítě ve 2,5 letech čůrá do tepláků a na zem, na gauč apod, když to umí, věčně kola na kalhotech a dohadovat se, ze si nechce dojít… No a až teď ve 32 měs najednou to jde. Doma už dá se říci bez nehod, venku ma tréningové kalhotky, ale často také suché.
K plenkovaní dvou dětí, máme děti 15 měs od sebe, plně oba na plenách 9 měs, nyní malé bude rok a půl a konečně to snad starší bude zvládat.
Asi na sabotery neplati nic jiného než vydržet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zkus samolepky.ja to u Natynky udělala tak ze jsem ji nalepila samolepku na nocnik a když bude šikovna a vycura se nebo aspoň to zkusí tak ji nálepim novou
a světe div se docela to fungovalo za par týdnu jsem už ty samolepky neměla kam lepit
Zkus to a uvidíš nebo te překvapí a nocnik nebude vůbec potřebovat, děti dokážou někdy pěkné prekvapit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 2,5 letého kluka - vím určitě že to chápe. Ale nechce, bojkotuje. Když ho nechám bez plínky tak po čase když se mu už chce čůrat začne plakat, křížit nohy a přinese si plenku
a když mu ji nedám počůrá se - ale do nočníku se prostě nevyčurá. Štve mě to, je to drahé a určo to není nic zdravého. To jsou kluci, mají svou hlavu a svůj čas… Prý k tomu dojdou časem sami ![]()
- Citovat
- Upravit
@Trudinka píše:
Já mám 2,5 letého kluka - vím určitě že to chápe. Ale nechce, bojkotuje. Když ho nechám bez plínky tak po čase když se mu už chce čůrat začne plakat, křížit nohy a přinese si plenkua když mu ji nedám počůrá se - ale do nočníku se prostě nevyčurá. Štve mě to, je to drahé a určo to není nic zdravého. To jsou kluci, mají svou hlavu a svůj čas… Prý k tomu dojdou časem sami
Naprosto souhlasím s větou, že kluci mají svou hlavu a svůj čas… Prostě u někoho nejde o to, že by tomu nerozuměl, neuměl to. Ale když si postaví hlavu, nehne s nim nic, dokud sám nechce. O to více to pak maminku točí. Znám velmi dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se budu opakovat, ale podle mě musí k „nočníkování“ dítko dozrát. Náš starší měl kolem dvou let k nočníku, záchodu a vůbec celému procesu odplenkování totální averzi. Řval už jen při zmínce o tom, že by mohl jít na nočník. Takže jsme ho schovali a zkusili to ve 2,5 letech a klaplo to
Čůrání jsme trénovali venku na zahradě, za cca 14 dní byl naprostý profík, říkal si, že chce na nočníček.
S kakáním to bylo horší, to chtěl jen do plíny. Takže přišel a řekl si o plínu, vykadil se a plínu jsme zase dali pryč. Za cca 2 měsíce se mu povedlo si při čůrání do nočníku i káknout a od té doby už chodí jen na nočníček
![]()
Na noc teda plínu ještě máme… to zatím nehrotím… uvidíme, kdy se zadaří ji odstranit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iva-svist Chápu, přeč chceš mít dítě bez plen, ale čím víc ho budeš nutit, tím tobude horší. Prostě ještě nepřišel jeho čas. Nech ho v klidu a uvidíš, že za chvilku bude čurat do nočníku jedna dvě…já jsem teda nikdy nalou na nočník nenutila, máme ho od 1 roku a po spaníjsem jí na něj posadila a po vyčurání pochválila, pak měla 2× období kdy byla při pohledu na nočník zcela hysterická…prostě jsem ji na něj nedávala a najednou, z ničeho nic si začala sama říkat. Už jsou to 3 týdny a za tu dobu se jenom 1× počurala, kaká taky do nočníku. Takže má plínku jenom na ven a na spaní. Držím palce a přeju pevné nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iva-svist Možná trochu bojkot z miminka. Nechala bych ho a zkusila za čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaMaK píše:
@iva-svist Chápu, přeč chceš mít dítě bez plen, ale čím víc ho budeš nutit, tím tobude horší. Prostě ještě nepřišel jeho čas. Nech ho v klidu a uvidíš, že za chvilku bude čurat do nočníku jedna dvě…já jsem teda nikdy nalou na nočník nenutila, máme ho od 1 roku a po spaníjsem jí na něj posadila a po vyčurání pochválila, pak měla 2× období kdy byla při pohledu na nočník zcela hysterická…prostě jsem ji na něj nedávala a najednou, z ničeho nic si začala sama říkat. Už jsou to 3 týdny a za tu dobu se jenom 1× počurala, kaká taky do nočníku. Takže má plínku jenom na ven a na spaní. Držím palce a přeju pevné nervy.
Přesně tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chození na nočník
Dobrý den chci se zeptat dceři budou v dubnu 3a nechce chodit na nočník. v létě už chodila krásně sama.trd se zasekla a vůbec nechce chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit