Nechce i když ví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce i když ví
Ahoj holky as se to tu řeší pořád ![]()
Mám chlapečka v listopadu měl 2 roky. V září má jít do školky tak se ho snažím učit na nočník probém je že nechce.Rozumí tomu ale prostě ne když ho nechám bez plínky tak počůrá kde co jen ve vaně když se koupe řekne čůrat postaví se chytne pídu a vyčůrá se
Jinak ne prý na nočník chodit nebude že chce plínku.Na záchod už vůbec ne:(On chápe co tam má dělat rozumí tomu moc dobře ale prostě NE.
Jsem z toho už neštastná protože od září by měl jít do školky a tam samozřejmě plínku mít nemůže…sice ještě zhruba půl roku máme jenže ho znám moc dobře a tak nějak se bojím že to nezvládnem:(
Neporadíte nějak jak něj?
Má třeba rád čokoládku tak jsem mu řekla že až nebudem muset kupovat plínky budou na čokoládku a penízky a že si bdue moct kupovat i víc hraček ale radši bez čokoládky a hraček ale hlavně s plínkou…
Kdžy jí má plnou nebo má bobíka přijde že je línka plná přinese čistou a lehne si a čeká až ho přebalím
…nemáte s tímhle někdo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podobnou zkušenost? Já.. Ovšem až na tu poslední část - Anežce nevadila ani plná plínka. Zlomilo se to snad ze dne na den. Anežka se narodila v květnu a někdy vloni po Vánocích (tj bylo jí víc jak 2,5 roku) najednou přestala plínky potřebovat. Rovnou ve dne i v noci. Už je to rok.. Ona v té době chodila do jeslí a já myslím, že i to sehrálo svoji roli, protože tam už skoro všechny děti byly bez plíny. Půl roku je fakt dlouhá doba, tak věř
. Jako motivaci jsme měli lentilky - za každý úspěch dostala lentilku. Později je i přestala vyžadovat. Dnes pořád chodí na nočník (jen ve školce na WC, tam mají malinké záchůdky) a když jsme někde venku, tak odmítá - radši do travičky, ale to teď v zimě moc nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crystal87 píše:
Ahoj holky as se to tu řeší pořád
Mám chlapečka v listopadu měl 2 roky. V září má jít do školky tak se ho snažím učit na nočník probém je že nechce.Rozumí tomu ale prostě ne když ho nechám bez plínky tak počůrá kde co jen ve vaně když se koupe řekne čůrat postaví se chytne pídu a vyčůrá seJinak ne prý na nočník chodit nebude že chce plínku.Na záchod už vůbec ne:(On chápe co tam má dělat rozumí tomu moc dobře ale prostě NE.
Jsem z toho už neštastná protože od září by měl jít do školky a tam samozřejmě plínku mít nemůže…sice ještě zhruba půl roku máme jenže ho znám moc dobře a tak nějak se bojím že to nezvládnem:(
Má třeba rád čokoládku tak jsem mu řekla že až nebudem muset kupovat plínky budou na čokoládku a penízky a že si bdue moct kupovat i víc hraček ale radši bez čokoládky a hraček ale hlavně s plínkou…
Kdžy jí má plnou nebo má bobíka přijde že je línka plná přinese čistou a lehne si a čeká až ho přebalím…nemáte s tímhle někdo zkušenosti?
Ahojky sice jsme to malou učili na roce a půl a na roce a třičtvrtě už jsme byli bez plíny teda dáváme ji zatím stále na noc ale ani bysme nemuseli tak jen pro jistotu asi 2× se v noci bez plíny počůrala tak jsme ji začli dávat ale to je jedno.....No Naše taky nechtěla radši plínku a věděla co má dělat ale prostě že ne a ne…a tak víš co jsme udělali prostě jsem jí to vysvětlovala že musí jinak když se počůrá tak to bude studit a aplíny jsem prostě nedávala a když se počůrala a měla mokré punčochy tak jsem jí v tom prostě nechala a říkla vidíš jak to studí tak a to je kvůli tomu že nechceš na nočníček a teď z toho budeš akorát nemocná protože to studí jsi ostuda a plínak prostě nebude. Po 10 minutách to chtěla svlíknout ale na nočník stále že ne…OD druhého dne najednoujako zázrak že by se stal…chodí na nočník nebo na záchod a jsme bez plíny…ono jim to tam těm našim tvrdohlavcům musí totiž po nějakém tom menším šoku dotéct do té hlavičky…že to po jejich prostě nebude a bude to vadit jim a ne nám...... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem vysadila pliny ze dne na den. Prvni tyden jsme doma utirali louzicky a za kazdy pouziti nocniku dostal gumidka. Naucil se to rychle, ze jinudy cesta nevede.
Pripadne se muze z mokreho sam svlikat, at vi, ze je neco spatne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme postupovali podobně. Lukášek byl v podstatě stejně starý jako tvůj chlapeček a vůbec nechtěl na nočník, tak jsme koupili takovou tu samolepku do nočníku, která se objeví, když se tam vyčůrá a sundali jsme plínky. Dala jsem mu slípky a dva dny to byla hrůza. Ani jednou nebyl na nočníku a čůral i kakal do slípků. Nevypadal, že by mu to nějak zvlášť vadilo. Začali jsme v pátek a v pondělí ráno se najednou vzbudil a řekl, že chce čůrat. A od té doby to bylo v pohodě. Párkrát to samozřejmě nestihnul, ale jinak si vždycky říkal. Tak přeju pevné nervy. Chce to pár dní vydržet a uvidíš, že se to povede. Jo, a ta samolepka měla velký úspěch. Vždycky byl nadšený, když se tam objevila hvězdička (mají i jiné obrázky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme museli chodit s holým zadkem jinak na to zapoměl a počůral se. Takže chodil s delším třičkem a teplých ponožkách byl totiž prosniec-leden. Ale jakmile měl něco na zadečku, tak se počůral.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crystal: Dám tě přečíst švagrovce, potěší ji, že v tom není sama. Synovci byly dva v prosinci a ví, že se do nočníku čůrá, ale odmítá tam sedět.
A vaše rady dám taky asi číst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to úplně stejně jako hkac.
Ale už jsem se naštvala, začala jsem mu dávat látkové pleny. Výsledkem, je že se aspoň občas nechá na nočník posadit (bez scény). Dnes jsem mu žádnou plenu nedala a sám si sednul na nočník. Takže asi to chce čas a trpělivost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v noci je suchej?
U nas pomohlo plinky proste uplne schovat. Jednou jsme ju zapomeli nasadit po koupani a ja jsem rychle balik plinek schovala a zamkla do skrine. Tadeasovi jsem rekla, ze je odnesl nas domaci skritek pro kluka co je maly miminko a plinecky potrebuje pac neumi chodit a tudiz si nemuze dojit na zachod. Mela jsem vyhodu, ze jsem vedela ze je pres noc suchej a cura do pliny az po probuzeni. cca mesic jsem furt prala a uklizela louze, ale za kazdej uspech(bez cvrknuti do gatat) dostal ctverecek cokolady nebo nakyho gumidka. Zjistil ze tudy vede cesta ke sladkemu a najednou to slo. Asi po roce jsme odbourali i ty odmenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme teda učili dřív, ale první kolo (rok a 3/4?) vůbec nechtěl. Tak jsme se o to přestali snažit a za dva tři týdny jsme to zkusili znovu a rovnou teda bez plíny - slipy a tepláky. Párkrát se počural a pochopil, jak je to nepříjemné.
Třeba když mu ukážeš, že ti o to až tak nejde, tak přestane proti tomu bojovat. Jo a nedávali jsme žádné odměny, prý se to nedoporučuje. Ten argument, že až nebudou plíny, bude víc peněz, podle mě nechápe - nemyslí tak daleko dopředu, aby si to spojil a kvůli tomu přestal chtít plíny.
Jinak mi přijde dobrý, že si nosí plíny. Náš malej zatloukal bobany a utíkal před náma a nechtěl se dát přebalit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crystal87 píše:
Ahoj holky as se to tu řeší pořád
Mám chlapečka v listopadu měl 2 roky. V září má jít do školky tak se ho snažím učit na nočník probém je že nechce.Rozumí tomu ale prostě ne když ho nechám bez plínky tak počůrá kde co jen ve vaně když se koupe řekne čůrat postaví se chytne pídu a vyčůrá seJinak ne prý na nočník chodit nebude že chce plínku.Na záchod už vůbec ne:(On chápe co tam má dělat rozumí tomu moc dobře ale prostě NE.
Kdžy jí má plnou nebo má bobíka přijde že je línka plná přinese čistou a lehne si a čeká až ho přebalím…nemáte s tímhle někdo zkušenosti?
Jo ještě jsem zapomněla dodat že mi máme ten hrající nočníček a taky kvůli tomu se nám to podařilo jí na něj naučit chodit dělali jsme z toho trochu jako senzaci že to hraje a že když se vyčůrá tak to bude hrát a když ne tak to hrát nebude tak chtěla abyto hrálo a tak to prostě začlo fungovat a samozřejmě jsme jí vychvalovali do nebes jak je šikovná že to všem povíme jaká je to šikula a fungovalo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme taky hrací písničku by chtěl slyšet ale čůrat ne.Učím ho to už dobu když mu byl rok tak pak jsem to zkusili a to nějakou dobu chodil bez problémů a pak bum a zas nic a od té doby ani náhodou.
Ale díky za rady určitě to vyzkouším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netlač na něj, když ho to tak baví. Vůbec si ho nevšímej, o školce vůbec nemluv. Jestli se jí bojí, dělá to schválně. Počkala bych pár týdnů a zkusila znovu. Musí k tomu dospět, tlakem ničeho nedosáhneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,já už pročetla „milion“ nočníčkových diskusí,ale nevím si rady. Naší cácorce budou 2 roky a BOJÍ (asi) se nočníku. Když na něj má jít, nebo stačí jen zmínka o nočníku/čůrání, tak začne ječet NÉÉÉ a zdrhá pryč. Bombonky nezabírají, nechat jí počůranou taky ne. Ona si hned sundá tepláky, hodí je do umyvadla a oblíkne si čistý
. Taky vydrží suchá i 4 hodiny (pije dost). Nočník máme hrací (aby hrál, tak do něj lije vodu
) i obyč, máme i polstrovanou redukci na WC, ale prostě nechce jít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my prcka neučili skoro vůbec, jen se na nás chodil koukat co na tom WC děláme…
A pak před létem začal chodit v podstatě sám od sebe, vychytala se chvíle kdy byl ochotný zkucit hodit čůrat na záchod a odnaučil se sám… Ale řekla bych že kdyby nechtěl tak máme pleny dodnes, protože „násilím“ bych to nehrotila, nemám na to nervy… Proto jsme nezkoušeli ani nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit