Noční počůrávání u tříletého dítěte
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Noční počůrávání
Ahoj mám problém se svým synem kterému v dubnu budou 3roky přes den krásně chodíme na nočník a už i na velký záchod (to jen čůrá) ale na noc už plínku odmítá, ale nevím jestli má tak tvrdé spaní že se skoro každou noc počůrá. pití mu už na noc nedávám ale i přesto tenhle problém máme a budit v noci se mi ho nechce má pak narušené spaní a spát už nechce. Máte některá z vás s tímto zkušenost budu ráda za každou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj..Adámek byl bez plenek i v noci ve 2 letech a 2 měsících,i když se potom ještě několikrát stalo,že se v noci počural..Přes den už ne..
Holčička známé,stejně stará jako Adámek,se přestala v noci počurávat teprve před měsícem.Přesto,že přes den je bez plenek taky od 2 let.Doktorka jí říkala,že to zatím nemá řešit,i když jí už bylo přes tři roky..Pak najednou sama od sebe byla několik nocí suchá,kamarádka ji v tomto momentě sundala na noc plenku i za cenu,že bude muset prát.A postupně se sama od sebe přestala v noci počurávat.
Obecný názor je ten,že dítě do tří let má plné právo v noci na plenku..Noční pomočování se neřeší jako problém do 5 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
Nejstarší syn se v noci počůrával ještě v pěti letech.
Rozumím ti, že převlíkat každou noc postel je únavné. Zkoušelas mu tu plínu nasadit opatrně až usne? Známí to tak dělali, ale jejich syn spal tvrdě, takže to šlo.
To že se v noci počůrává je normální, prostě mozek k tomu ještě asi nedozrál.
Nedoporučuje se po páté dávat moc pití, když tak jen trochu čisté vody.
Ale i přesto se může počůrat…
Máš třeba vysledováno, kdy se asi počůrá? Jestli během noci nebo až k ránu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš Vojta (v listopadu měl 3 roky) se taky dost dlouho počůrával v noci (cca 3-4× za týden). Teď to děláme tak, že když jdeme spát (kolem půlnoci), dáme ho na nočník. On se vyčůrá v polospánku, v 98% se neprobudí do bdělého stavu, pak zase pokračuje ve spánku. V poslední době (cca 3 týdny) už se i v noci někdy vzbudí s tím, že volá, že chce čůrat.
U nás nedávání pít večer moc nejde, protože Vojta přes den moc nepije a dohání to všechno navečer
![]()
Musím zaklepat, ale už delší dobu (možná i přes měsíc) nebyla žádná nehoda. Ale i kdyby byla, do pěti let se tohle fakt neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pred nedavnem jsem to resila tady Je tam dost reakci, takze si to urcite preberes.
Za sebe radim - na dite nespechat, plinku na noc nechat a pockat, az ta nocni plinka bude sucha nebo aspon ne nasakla. Pak to teprve bude mit smysl. Nekdo k tomu dojde driv (zaroven s dennim odplenkovanim), nekdo pozdeji - proste ty mocove cesty stejne jako centra v mozku musi dozrat. A to se uspisit neda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám vlastní zkušenost.Ale synovce dávala sestra asi v tomto období vyčurat na hrneček kolem jedenácté večer.Nějak moc mu to spaní nenarušilo,dalo by se říct,že ho skoro spícího posadila na hrnečeka vyčural se,a pak už do rána vydržel.Nedělala to nějak dlouho snad tři měsíce,pak už vydržel celou noc.Pokud teda tvůj syn odmítá plínku a přesto se počurá,tak to ještě zkus takhle,třeba to pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvrdý spánek
Maminky, jak řešit noční počůrávání dítěte, když má tvrdý spánek a pomočení ji neprobudí a spinká v mokrém až do rána? Dcera má 2,5 roku, na záchodek chodí přes den od 21 měsíců, ale řešíme momentálně nález bakterie Escherichia Coli v moči, způsobuje v močovém měchýři zánět, bohužel se v moči tyto,,zlé,,bakterie objevily i po přeléčení antibiotiky a jedinná rada dětské sestry byla v tomto případě přestávat na noc dávat plenky, jinou příčinu nemůžeme naleznout, tak to aktuálně řešíme a dcera se v týdnu 2× nepočůrá a 5× ano. A dcera spí zřejmě několik hodin v mokrém, ráno po probuzení je pyžamko již studené, zadeček a močové cesty má studené ještě několik hodin po probuzení a ona se má zbavit zánětu močového měchýře? a nemá zánět právě z prochlazení? Tak jak to mám řešit-plínky nesmíme dávat a bez pleny čůrá a prochladí se?!?…
…plenu nesmí mít z možnosti nákazy. Mám dceru v průběhu noci budit? Zřejmě ještě není vyzrálá na noci bez plenek, takže jsme v uzavřeném kruhu a jak z něj ven?!?..rozhodně je mi jí moc líto, když ráno přelézá ze své postýlky do mé a prcku má ještě 2 hodiny ledovou jako led. Díky za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame skoro 3 a taky se pocurava mam posledni 2plenky a pak se uvidi buzeni uz u nas probehlo, ale to mi prijde jako nesmysl musi sam dozrat a budit se na to curani.Jako neni pocurany kazdou noc ale sem tam jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak memu synovi je 5 a pocurava se v noci porad kazdou noc i kdyz ho na čůrání vzbudim on sam se prostě nevzbudí. Ja uz jsem bezradna co s nim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tee34 a rikala jsi to dr.Co vim tak do 5 je to normlani prej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evíček 84 my byly právě i na vyšetření na nefrologii. Tam mu zjistili, ze ma misto dvou ledvin ma jednu velkou, ale to pry nesouvisi s tim, ze se v noci pocurava
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tee34 aha tak si jeste proste neni zraly ja jsu zvedava co my jak to bude pokracovat on je takova zvlastni povaha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit