Neříká si

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pavlusaholandsko
15.12.09 22:33

neříká si

ahoj, určitě se to už někde řešilo, ale mám 3 letého syna, nechce si říkat na nočník a záchod, ale čůrání jakztakž vydrží, než ho posadíme na nočník. Kadění je celkem síla, většinou pokazdé to jde do kalhot..event. do plíny. Ve školce si občas řekne, ale to spíš, kdyz si řekne jeho kamarád..mám pocit, že to chápe, ale nechce se mu..při kadění se nejradši někam schová, jen aby nemusel na nočník. nemáte někdo nějaký tip, jak to zlomit, přece jen už je velký. V Holandsku to moc neřeší, tady to je celkem normálka, ale při návštěvě ČR si připadáme tak o rok pozadu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
16.12.09 07:56

Tak asi ti moc neporadim, ale nejsi sama. Naše malá má sice teprve dva, ale s tím nočníkem je to stejný. Kadí zásadně do plenky skovaná někde, abych si jí nevšimla a nechtěla jí rychle strkat na hrnec.
Když jí dám na nočník, sedí tam jen do chvíle než se jí už opravdu chce a pak uteče, buď křičí, že chce plenu nebo počůrá kde co.
Nějakej fígl bych taky uvítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
16.12.09 08:19

Ahojky,
buď trpělivá a „netlač na pilu“.Musí chtít sám.
Takovéto „potíže“ a tlačení na pilu jsem dělala se starší dcerou a má potíže doteď.Mladší dcera na to přišla sama a bez problémů chodí už 3/4roku na nočník.
ZÁKLADEM JE NETLAČIT.JSOU V „PUBERTĚ“ A TLAČENÍ NĚKAM SE BRÁNÍ ZUBY NEHTY.
Dejte jim čas.Vím,že je to o nervy,ale nic jinýho vám stejně nezbude.

• Citovat
  • Upravit
44170
16.12.09 08:36

Ahoj

Adámek má 3 a půl roku,bez plen je od dvou let i v noci.Netlačila jsem na pilu,nechala tomu volný průběh.Jednoho dne pár dní po druhých narozeninách začal sám od sebe chodit na naočník a od té doby se počural snad jen třikrát při vyjímečné situaci.

Podobný problém měla známá s tříletou dcerou.Přišly na prohlídku ve třech letech v plence.Doktorka jí poradila okamžitě plenku sundat.Tříleté dítě je už moc chytré,aby vědělo,co dělá.Dělá to schválně a pokud s dítětem tuto hru bude hrát dál,dítě je vytrvalé,vydrží dlouho.
Kamarádka na radu paní doktorky plenku sundala,asi 14 dní jen prala a po 14dnech,když holčička zjistila,že to nemá cenu,se přestala počurávat,bylo po problému.

Můj názor je ten,že k tomu aby dítě mohlo začít používat nočník,musí dozrát.Rozhodně nemá cenu vysazovat v roce a za chvíli chtít úplnou čistotnost.

Ale ve třech letech - myslím si,co kamarádky doktorka a jednala bych stejně jako kamarádka.Kdybych měla zdravé,normálně se vyvíjející dítě,nepřišlo by mi normální,že se ve třech letech pravidelně pokakává a počurává.Rozhodně bych se za to styděla a řešila bych to.Něco jiného je občasná nehoda.Ta se může stát i později.

Myslím si,že v tomto věku to u zdravého dítěte nemůže být nedozrálost a neschopnost.Vždyť vidím,jak chytrý a šikovný je můj tříletý Adámek.Když umí chodit,běhat,mluví v souvislých větách,přemýšlí u toho,pokládá zvídavé otázky,sám si vystříhá kulatými nůžkami pexeso a plno dalších dovedností,proč by se měl stále a pravidelně počurávat?

Nechci ale nikoho odsuzovat.Je to Tvé dítě a Tvoje věc.Nevím ale,kam ta dnešní benevolentní výchova ve všem,která k nám odkudsi přišla,povede.Asi k tomu,že hranice budou určovat děti a skákat nám budou za chvíli po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
16.12.09 08:55

Ahoj Pavluso,
napadá mě, že by mohla pomoct nějaká forma motivace. Určitě existuje něco co by moc chtěl (nějaká hračka, přespat u kamaráda, jet do vodního světa…), zkus mu říct, že tohle je jen pro velký kluky, kteří chodí na záchod. Ale určitě to bude chtít dost trpělivosti, přes noc to nebude.
Klučíci mojí kamarádky se zase vždycky naučili na záchod, když jim dovolila spláchnout, když se vyčůrali/vykakali :-D
Naše Nikča taky s tím kakáním ještě ve dvou letech zlobila a kakala vždycky když jsem jí po obědě dala spát, ale naštěstí jí to těsně po 2.narozeninách přešlo. Ve třech letech už bych to určitě taky řešila.
Držím palce,
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
16.12.09 09:10

Ahoj
Tchán naučil manžela v roce a půl na šunku. :mrgreen: Posadil ho na záchod a mával před ním šunkou. :mrgreen: Než se vrátila tchýně z porodnice,kluk už to uměl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlusaholandsko
16.12.09 10:05

ahoj holky, dík za odpovědi, jj. je dost starý na to, aby to pochopil, ale je asi fakt nějak bloklý. Zkoušíme všechno..že je velký kluk, že už půjde do školy..tady se chodí ve 4, že dostane čokoládu, že si nebude moci hrát s neteří a synovcem..protože se nebudu strachovat, že se mi tam někde pokadí atd. atd., když má suché kalhoty, tak mu snad 20× řekneme, jaký je šikula..

Jinak Jano, my s ním tak benevolentní nejsme, plínu jsme mu sebrali o prázdninách a na nočník chodil tak od 2 let..tady dřív nikdo nechodí, plínu má jen do školky. Několikrát jsme se na něj ale dost zlobili, tak teď je z toho asi hysterický, jinak se vyvíjí normálně. Taky závidím ostatním, které mají dítka už ve 2 letech odplenkované, ale některá dítka asi potřebují víc času. Zrovna jsem se bavila se sousedkou a ta říkala, že to měla u starší dcery, kadila jedině do kalhot až do cca 5 let a potom to přešlo, a to jsem slyšela i u několika dalších..tak takhle daleko to samozřejmě nechci nechat dojít.

• Citovat
  • Upravit
ave
837
16.12.09 10:56

Snad nebude vadit, když se také přidám s dotazem. Synovi je 21 měs. a sám si na nočník neřekne a nejhorší je, že si na něj nechce sednout. Ve stoje se vyčůra v pohodě, to samé na záchodě - ve stoje ano, ale sednou ani náhodou. Když jsme např. celé dopoledne doma a já ho po asi 15 min. dávám čůrat, je plenka občas i suchá, ale neřekne si a neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
16.12.09 13:26

Ahoj Ave.Adámek sám od sebe ze dne na den začal čurat na nočník pár dní před druhými narozeninami.Před tím si na něj taky nechtěl ani sednout,vyčural se kdekoliv mimo něj.Já bych to nehrotila.Myslím si,že před druhým rokem je pořád čas a ten den jednou přijde.

Pavlusho,já jsem to nemyslela nijak proti Tobě,napsala jsem jen svůj názor.Mám taky pár známých,jejichž děti měly pleny déle.Ale většinou pomohlo pleny prostě vzít,ze začátku úplně v klidu bez křiku pár týdnů prát a prát a dítě najednou jako zázrakem bylo bez plenky.Jiná moje kamarádka toto udělala ve dvou a půl letech své dcery.Občasné nehody nepočítáme,tolerujeme a i já bych byla u svých dětí tolerantní.Někde jsem četla,že ty nejšikovnější děti mohou dozrát k nočníku kolem 18 měsíců,průměrné dítě po 2.roce a některé potřebují ještě více času.

S tou benevolentností jsem to myslela hlavně tak,že vím,jak dokáže být náš tříletý Adámek důvtipný a hrát divadlo.A když budeme pokaždé do bezmezné míry ustupovat,tak nám děti přerostou přes hlavu.To může být i v případě nočníku.U většiny dětí je to podle mého názoru v tomto věku pohodlnost nebo lenost.Ne nedozrálost.Jestli to tak opravdu je u Tvého chlapečka,musíš vědět Ty sama.

Taky nejsem proto,abys dítě za počurání nějak trestala,prostě motivace,vysvětlování.Ale neustupovat.

Jinak Emička má rok a na nočník ji zatím neposazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
16.12.09 14:00

Ahoj, já neporadím jen jsem se začetla co holky radí, protože moje kamarádka má 3,5 letého kluka a kadí ji pořád do trenek. Plínu už mu sebrala, ale i tak si prostě neřekne. Ze začátku ho dávala do školky, ale nyní už ho kvůli tomu i přestala dávat, protože se jim ve školce denně 3× počůral a jednou za dva dny na 3× pokadil. A chudák kamarádka neví jak ho namotivovat, aby si začal říkat. Kluk je úplně normální, ale tohle prostě neřeší. Ani mu nevadí v těch h…sedět a hrát si. A kamrádka už zkoušela vše co jste tu uvedli tak nevím kde je chyba? :cry:

A Jana206, Ty píšeš že ještě neposazuješ a Dorka si už sama říká a zvládne se vykadit i do velkého záchodu bez redukčního prkénka :mrgreen: :wink: To jen tak že každé dítě je opravdu jiné 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.12.09 14:07

Ave, klid. Když se vyčůrá ve stoje, tak mu nočník podrž ve stoje. Nebo dej stupátko k záchodu. :-) Kakání přijde časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
16.12.09 15:00

To stupátko u záchodu fakt máme :-) . Si prostě přijde jako táta a děsně ho to baví. Zmenšovací prkýnko jsme koupili, ale ani na něj si nesedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milena1580
25.3.13 11:18

Benevolence

Ahojky, mám skoro 3 letá dvojčátka. S holčičkou je to bez problémů, po 2 roce si sama začala říkat o nočník. Dnes se sama dojde vyčůrat i vykakat, ani o tom kolikrát nevíme. Ale s chlapečkem je to síla. Zkouším co se dá. Prosím, slibuji, vyhrožuji, po dobrém, po zlém, vše marné. Plenu mu dávám jen na spaní. Čůrání už většinou udrží, dokuď ho neodvedu na záchod, ale káká zásadně do slípků. Někdy ho chytnu, jak tlačí, posadím ho na nočník a dodělá to do nočníku. Když si nevšimnu, mám smůlu. Už jsem zoufalá. Také nesouhlasím s benevolencí nechat všemu volný průběch. Ale at dělám co dělám je vše k ničemu. Nedávno jsem se svěřila doktorce, ta mně poslala na vyšetření na nefrologii, logopedii a psychologovi. Všude jsme objednaní, tak snad mi to pomůže. Za necelé 2 měsíce se vracím do práce a musí jít do školky. Tam mi řekli, že pokud se situace nezmění, nemůžou ho vzít. Připadá mi to z jeho strany jako schválnost. Je taky šikovný, jezdí na tříkolce, skládá kostičky, sám jí. Byli obě donošené a rodili se normálně, obě přes 3 kila. Chlapeček je o 6 minut mladší. Všichni říkají, že holčičky jsou šikovnější, ale to mně nějak neuklidňuje. Tak jestli můžete někdo poradit, budu moc ráda. Nebo jestli jste si někdo prožil něco podobného, prosím napište. Míla

• Citovat
  • Upravit
584
4.1.17 01:23

:mavam: tak už jsem pokládala dotaz ohledně spaní, tak ještě další náš problém…naše holčička 33m si stále neříká na nočník…jenom na velkou..ale jinak se klidně počůrá..je bez plen už poměrně dlouho přes den je prostě nesnese ale do kalhotek to pustí :nevim:..jinak je hrozně šikovná, krásně mluví, sama se oblékne, svlékne, nakrmí se příborem,..jediný co nezvládá je to čůrání.. 8o už to teď dělám tak, že ráno vstaneme jde na záchod, pak před svačinkou, před obědem, (po jde většinou sama na velkou) před tím než jdeme ven, když se vrátíme zvenku, před večeří,…takže se nepočůrává občas je v kalhotkách nějaká kapička..když bych jí ale neposlala nebo zapomněla, tak se mi doma (venku většinou ne) prostě počůrá..už sem to nechávala být dost dlouho, tak jsem teď zavedla takovýhle režim..chválím, když je suchá, počurání nekomentuju, ale vždy se mě ptá jestli se zlobím, řeknu, že radost z toho nemám, občas na nočníku tvrdí, že je suchá a dělá všechno možný abych to nešla zkontolovat, tak už vím že prostě kecá a má mokro..fakt už si říkám, že to prostě asi necítí ( měla po porodu HIE 2.stupně, byla na hypotermii, tak si říkám jestli nemá nějaký neurologický,…)…jinak je to normální inteligentní, průměrně se vyvíjející se holčička..jeden čas si teda říkala (za bombonek, ten už teď nedostáva, protože si říkala každých pět minut, taksem to odbourali…) :zed: chodí do hlidací skupiny jednou za týden, tam se nepočurává, posílají je na záchod tak si dojde…už se bojím že se to do září nenaučí :roll: pokud by je tam učitelky neposílaly a čekali až si dojdou samy tak jí za měsíc vyloučí, protože bude v jednom kuse mokrá :,( :,(…asi mi řeknete že musím prostě vydržet a čekat ale řekla bych že čekám už docela dlouho rada bych jí k tomu nějak motivovala, ona sama je smutná, když se počůrá já jí nijak nekárám ale ostatní příbuzní mají pořád nějaký kecy, i když sem milionkrát říkala at to nedělají… ráda bych jí nějak motivovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2270
4.1.17 06:42

Zkoušela jsi jí doma nechat bez gatí, jestli si dojde sama? většina dětí tím začíná, lépe to tak poznají, zda se jim chce. Teprve až se naučí rozpoznat ten správný pocit, vrátila bych postupně kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze