Nechce nic!

120
13.6.16 19:04

Nechce nic!

Ahoj maminky, zoufale potřebuji Vaši radu.

Moje dcerka, 3 měsíce a kousek, plně kojená. Krásně bumbala, přibývala i 330g týdně. Kojila jsem i 13× denně, vždy kdy si řekla. V noci 1× nebo vůbec. Dudlík vůbec nechtěla, občas jsem ji ho zkusila dát, když byla hodně neklidná, ale zvracela po něm. Vydudala si (několikrát) ekzém na ručičkách, tak mi byl dudlík doporučen. Po té, co jsem ji musela večer uspávat celý týden cca 3 hodiny (nošení, houpání, vždy usnula, když jsem ji položila, řev a tak třeba 10×…) tak dudlík vzala na milost. Usnula a byl krásný klid :-) Byla spokojená.

Pak ale začala odmítat prso. Nechce se vůbec nechat nakojit. Odvrací se. Zkoušela jsem různé triky, nakojit ji přes kloboučky (taky silikon…jako na dudlíku), dát mléko do lahve…ani z té nepije (ani vodu). Začala jsem kojit v noci 2× (vždy, když se probudí). Jenže… holky pomoc, jsem opravdu zoufalá.

Dnes jsem ji nakojila kolem 2, o půl 5…pak asi v 7 hodin. Pak to celý den zkouším a dala si říct až v 15 hodin. Od té doby zase nic…

Prosím, poraďte, co mám dělat? Je možné, že ji moje mléko prostě nechutná? Mám zkusit UM? Už opravdu nevím, co dělat. Prso nabízím každou chvilku, ale jak to vycítí, tak se odvrací, kdyžtak si 2× podudá a řve, odvrací se. Už to trvá třetí den. Abych ji nakojila dnes kolem té 15 hodiny, musela jsem ji probudit ze spánku a hned ji prso strčit. To jsem ale udělala několikrát a ne vždy to zabere… už si nevím rady :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
13.6.16 19:07

Zapomněla jsem dodat, že když už se napije, tak velice málo. Za celou noc - 3 kojení to bylo jen 190 ml. Čurá ale normálně, těch 6 počůraných plen dáme. Je usměvavá a není více spavá. I když…možná spí malinko více, ale rozhodně vydrží několik hodin vzhůru a samozřejmě kaká minimálně, buď velice maličko nebo je jen obarvená plínka, lehce. Kadí velice řídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
13.6.16 19:10

@muchomurka3 koukněte jí do pusinky jestli tam nemá nějaký zánět nebo bílé skvrny, mohla by to být moučnivka a to pak miminka nechtějí pít. taky když je bolí v krku, to by mohla mít zvýšenou teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
13.6.16 19:12

Výdrž a nedavej um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.16 19:17

@JaneCase Děkuji, moučnivku nemá. Jestli ji bolí v krku, nepoznám. Ale po koupání měla po odečtu 37, což je normální - z teplé vody. El. teploměrem na čele má normálně 36,7. Pravda je, že má asi 10 dní trochu rýmu, ale tu má prakticky od narození - má neprůchodný kanálek, ve středu nás čeká výplach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.16 19:23

@pikola snažím se to vydržet, ale je to psychicky strašně náročné. Vědět, že zničeho nic prostě nejí. Už jsem zoufalá. Nevím, zda to do ní nemám cpát po lžičkách „násilím“. Začala mi i hubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
13.6.16 19:27

Nabízet co nejvíce v polospánku, prso přidržovat a stlačovat (jakoby pomáhat, aby to lépe teklo), prsa střídat, když jedno nechce, zkusit dát druhé, vystřídat polohy, nejlépe být spolu kůži na kůži, zalézt do postele a hodit se do klidu. UM nedávej, není to potřeba, když máš MM, hlady neumře, jedná se zřejmě o bojkot a je třeba se sklidnit a vydržet, aktivně nabízet, když nechce, odsát a nabídnout alternativně (ne flaškou, ale stříkačkou, kalíškem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
13.6.16 19:36
@muchomurka3 píše:
@pikola snažím se to vydržet, ale je to psychicky strašně náročné. Vědět, že zničeho nic prostě nejí. Už jsem zoufalá. Nevím, zda to do ní nemám cpát po lžičkách „násilím“. Začala mi i hubnout.

A nevážíš ji moc často? Nestresuje se tím zbytečně? Ono se přibírání po čase zastaví, nejde to už tak rychle. Ony ty děti nejsou ideální, těch bojkotu ještě bude, hlavně až se přejde na jídlo, tak to je teprve mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.16 19:36

@lokynka Děkuji, v polospánku nabízím. Teď se mi ji podařilo trošku nakojit, zuřivě dudala dudlík, už je jasné, že měla hlad, tak na po třetí se napila a to jsem pomohla spuštění mléka odsávačkou, aby ji to neodradilo. Prsa střídám, polohy se snažím také střídat, vždy volím tu nejvhodnější, podle toho, kde mi spí, abych ji moc neprobrala. UM bych ji dala jen na zkoušku, zda jí třeba nevadí jen to mé mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
13.6.16 19:40

@muchomurka3 napsala sem vám sz ohledně te rýmy potřebovala bych radu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.16 19:40
@pikola píše:
A nevážíš ji moc často? Nestresuje se tím zbytečně? Ono se přibírání po čase zastaví, nejde to už tak rychle. Ony ty děti nejsou ideální, těch bojkotu ještě bude, hlavně až se přejde na jídlo, tak to je teprve mazec.

Na příkrmy se už těším. :-) Asi máš pravdu, že to moc řeším, vážím ji a tak. Ale ne pořád, to spíš jen když je něco jinak, než má být. Ale kojení 5× za den mi přijde strašně málo, z vlášť když vypije opravdu maličko. U prsa je pár minutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
13.6.16 19:48

Ony jak jsou starší, tak pijou rychleji, už se neni jako novorozenec třeba půl hodiny. Já to teda nikdy nepocitala, co vím cca každé dvě hodiny. To co popisujete ten řev večer, to jsou běžné večerní kolíky, pak jsou spurty, bojkoty, mění se nocni kojení, denní. Není to stroj.
Jestli dáš um je na tobě. Prostě nabízejí prsa a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.16 19:49

@JayLee Když já bych ráda kojila. Nejsem si totiž jistá, zda by vůbec to UM pila, když nechce ani vodu, ani z lahve, ona plive i tu lahev s mlékem, prostě nechce nic z čehož něco teče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.16 19:51
@pikola píše:
Ony jak jsou starší, tak pijou rychleji, už se neni jako novorozenec třeba půl hodiny. Já to teda nikdy nepocitala, co vím cca každé dvě hodiny. To co popisujete ten řev večer, to jsou běžné večerní kolíky, pak jsou spurty, bojkoty, mění se nocni kojení, denní. Není to stroj.
Jestli dáš um je na tobě. Prostě nabízejí prsa a uvidis.

Nemáš zkušenost, jak dlouho může ten bojkot trvat? UM dát nechci, ale nechci, aby strádala. Taky se mi tvoří méně mléka, jak nepije, asi budu muset začít pravidelně odsávat, abych udržela laktaci. Příští úterý jdem na očkování, tak pokud bude mít veliký propad na váze nebo se to nezmění, tak to budu muset nějak radikálně řešit… už mi spinká, napapaná :-) Ale opravdu nevypadá, že by ji něco chybělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
13.6.16 19:55

Já už si to nepamatuji, kojila jsem do dvou let, pamatuju si spurt jen co jsme přišly z porodnice, koliky.. láhev nechtěla, dudlik taky nikdy, um nevzala na milost nikdy ani jako starší. Uvidis co bude, nabízela bych, pokud není nějak viditelně hladová nebo něco tak prostě ted nechce, to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová