Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já už si to nepamatuji, kojila jsem do dvou let, pamatuju si spurt jen co jsme přišly z porodnice, koliky.. láhev nechtěla, dudlik taky nikdy, um nevzala na milost nikdy ani jako starší. Uvidis co bude, nabízela bych, pokud není nějak viditelně hladová nebo něco tak prostě ted nechce, to přejde.
@muchomurka3 Pokud cura dost, tak je mozne ze si vytahne mleko rychleji.
Zkus mene vazit, stresujes se tim a ve vysledku stresujes i dcerku. To na to muze mit velky vliv.
Osobne bych zacala tim, ze bych si nasla laktacni poradkyni z okoli a zavolala si ji domu. At se na vas koukne.
UM bych nedavala, tim si kojeni muzes odboutat uplne. Samozrejme pokud bys byla totalne vystresovana, tak je lepsi UM a klidna mama.
@muchomurka3 Já si tedy myslím, že to moc hrotíš a zbytečně se tím stresuješ. Už prostě nemáš doma novoška, co si cucne každou chvíli. Pokud čůrá, spí, neřve, vypadá spokojeně, tak nejspíš spokojená bude. Stimulovat laktaci odsáváním mi přijde zbytečné, mlíko se tvoří podle poptávky. Já kojím už druhé děcko a ani jednou v životě jsem je doma nezvážila, jen párkrát v porodnici a tam jsem to taky moc nehrotila. Naprosto netuším, kolik kdy na jaké kojení vypili. Mladší má 18 měsíců, tak od osmého měsíce kojím jen z jednoho prsa…a nikdy nebylo třeba odsávat, abych laktaci udržela…jako je mi jasné, že je každý jiný, ale já být tebou, tak to nehrotím, nabízím prostě v delších časových intervalech, na kontrole se uvidí, jak na tom jste…Držím palce! ![]()
@jezzz Pokusím se nevážit, ale opravdu nevážím po každém kojení nebo tak. Mě spíš, než množství, kolik toho vypije, vadí, že se mi přisaje v 7 ráno a pak až ve 3 odpoledne. Podle mě hlad mít prostě musí. A ani pak to není po 2-3 hodinách. Říkala jsem si, jestli, když teď kojím víc v noci, si tu noční pauzu od kojení nevybírá přes den. Ale i tak jsem dnes kojila jen 5×. Ještě to ale možná jednou dáme, když budu mít štěstí. Ale opravdu se zkusím nestresovat, ale je to pro mne velice těžké. Dám tomu čas, přeci má nějaký pud sebezáchovy a nají se…
Čůrá snad dost, dnes má sice 5. plenku + noční ze včera a počůrala se mi při přebalování, a ještě jednu dostane, takže těch 8 mít budeme.
@kacaba379 Děkuji, já kojím z jednoho prsa asi od 6. týdne…stačilo jí to.
@muchomurka3 Zkusila bych nabizet casteji. Nema prehozeny den a noc?
Jinak mne dcerka pres den klidne spala i sest hodin. Kdyz byla venku, tak si ani nevzpomnela a spala.
Zkus tu laktacni poradkyni, to je zaklad ![]()
U VZP a asi i jine pojitovny, ti ji proplati. Kouki se na stranky pojistovny a pak hned koukni na laktacni poradkyni. Ta ti poradi vice nez my tady na netu. My vas nevidime, laktacni si pozvi domu, at koukne hak kojis, jak se prisava malicka, zkontroluje ji i tu pusinku.
Muze to delat i ta ryma. Mne dcerka doted (26 mesicu) spatne pije, kdyz je zahlenena. Treba by pomohla jina poloha pri kojeni.
@muchomurka3 píše:
@lokynka Děkuji, v polospánku nabízím. Teď se mi ji podařilo trošku nakojit, zuřivě dudala dudlík, už je jasné, že měla hlad, tak na po třetí se napila a to jsem pomohla spuštění mléka odsávačkou, aby ji to neodradilo. Prsa střídám, polohy se snažím také střídat, vždy volím tu nejvhodnější, podle toho, kde mi spí, abych ji moc neprobrala. UM bych ji dala jen na zkoušku, zda jí třeba nevadí jen to mé mléko.
Nevadi ji. Je to klasicky bojkot kojeni a nastava v tomto veku nejcasteji. Pokud ji das UM, tak se s kojenim rozluc. Vysvlecte se, koj ji telo na telo, ja ji pritom vykladala nonstop jednu pohadku porad dokola, jinak nepila. Preslo to po trech dnech myslim a pak uz jsme problemy s kojenim nikdy nemeli. Zkus si o tom najit nejake stranky v anglictine, mne to pomohlo nejvic, co tam psali, uz si to ale moc nepamatuju, je to davno. Zadej tam breatfeeding strike.
Pochopila jsem dobře že se kojí každý 2 a půl hodiny? Ono čim sou starší tim mín často chtěj (aspon u nás to tak bylo) novorozenec na mě visel prakticky v jenom kuse a jak začal vnímat okolí a hrát si tak pil tak každý 2-3 hodiny. Dudlík se nám nepodařilo dát nikdy, ale aspon ho to nebudu muset odnaučovat
Jinak bych neřešila, pokud prospívá a nehubne tak to stačí… UM bych nedvala když je dost mateřského, zkuste ještě vydržet ![]()