Nechce nic pít :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nechce nic pít :-(
Mám 10 měsíčního chlapečka, je to tak 3 - 4 dny, co nechce vůbec nic mít, ani UM, ani čaj, koupila jsem Jupíky, to mu taky nejede, jak vidí flašku, už se začíná vztekat a uhýbá, nemůžu do něj nic dostat, ale pít musí, tak mu to dám na lžičku a nebo mu to do krku prostě po troškách naleju, aby něco vypil, už jsem z toho zoufalá, čím to může být??? Nikdy s pitím problém neměl, ráno pil UM, pak ještě odpoledne, mezitím čaj, nikdy žádný problém nebyl, až teď najednou prostě nechce, jsem ráda, když do něj za den „naleju“ 50 ml něčeho tekutého
Jestli už třeba nechce pít z flašky se savičkou, mě napadlo, ale z čeho mu dávat pít? Pít musí, ale tak malýmu děcku to nevysvětlím.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Evulo, malý mi začal čaj pít až ve 14m, dřív ani ťuk a okolo toho roku začal bojkotovat i mlíko, pokud mu dáváš příkrmy, ovocný nebo zeleninový, polívky, tak tam voda je. Jinak můj syn (2 roky) má taky období kdy nevypije ani ťuk a druhej den pije jak duha. A dřív krom mlíka vůbec nic nepil, takže to nelámej přes koleno, nabízej a když nebude chtít, tak ho nenuť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Růst zoubků nebo ho může bolet v krku (nachlazení, angýna). Když mi nechtěl jíst/pít už 3. den, vystartila jsem k dr a měl herpetickou angýnu.
Pití zkus „injekční stříkačkou“ od Nurofenu nebo po lžičkách - může pomoct velká polívková.
Případně hodně všechno řeď vodou - ovoce/přesnídávku, klidně i banán snese zředit, do oběda přilej vodu a udělej z toho kaši.
Může mu zachutnat hodně ledová voda - zní to blbě, ale jestli ho třeba škrábe v krku, tak mu to teplý může hodně vadit a ledový udělá dobře. Když se neproleje kvantem ledovýho nápoje, tak je to OK.
Mám doma nepijavce - v 10ti m odmítl jakýkoliv mlíko (MM i UM) a od tej doby je to pro mě podivnej tvor, kterej žije z kapky vody na den. Vše hodně ředim. Neutahnu ho ani na sladký pití. Nejradši obyč studenou vodu. Ale stejně jí vypije jen malilinkato dodnes.
U vás to vypadá na nějakej přechodnej problém - pak se to zas zlepší, když před tím „uměl“ pít normálně.
Pokud nemá brutál zácpu a dostaneš do něj aspoň třeba mixovaný ovoce zředěný vodou, tak to zvládne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám příkrmy, i masozeleninové, přesnídávky, polívečky jsem začala dávat, abych do něj dostala dobrovolně vodu, přes lžičku papá krásně, ale jak uvidí flašku, už otáčí hlavu a nelíbí se mu to. Měl by přece pít, já bych řekla, že v den, kdy má třeba ráno přesnídávku (UM do něj nedostanu), na oběd nějaký příkrm, odpoledne třeba Pribináčka, tak moc tekutin nemá a měl by i pít. Ale on prostě nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rampepurna píše:
Růst zoubků nebo ho může bolet v krku (nachlazení, angýna). Když mi nechtěl jíst/pít už 3. den, vystartila jsem k dr a měl herpetickou angýnu.Pití zkus „injekční stříkačkou“ od Nurofenu nebo po lžičkách - může pomoct velká polívková.
Mám doma nepijavce - v 10ti m odmítl jakýkoliv mlíko (MM i UM) a od tej doby je to pro mě podivnej tvor, kterej žije z kapky vody na den. Vše hodně ředim. Neutahnu ho ani na sladký pití. Nejradši obyč studenou vodu. Ale stejně jí vypije jen malilinkato dodnes.
Případně hodně všechno řeď vodou - ovoce/přesnídávku, klidně i banán snese zředit, do oběda přilej vodu a udělej z toho kaši.
Může mu zachutnat hodně ledová voda - zní to blbě, ale jestli ho třeba škrábe v krku, tak mu to teplý může hodně vadit a ledový udělá dobře. Když se neproleje kvantem ledovýho nápoje, tak je to OK.
U vás to vypadá na nějakej přechodnej problém - pak se to zas zlepší, když před tím „uměl“ pít normálně.
Pokud nemá brutál zácpu a dostaneš do něj aspoň třeba mixovaný ovoce zředěný vodou, tak to zvládne.
Napadly mě ty zoubky, angínu jsme měli minulý týden, to ještě pil, řekla bych, začalo to až teď, že nic nechce, přitom je už podle dr. v pořádku, na kontrole už jsme byli. No holt tu vodu do něj budu muset dostat jiným způsobem, vyzkoušíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás dost zabíralo po jídle pokračovat lžičkama vodu, vypil i deci, lžičkama. Jakoby potřeboval spláchnout to jídlo, byl mnohem ochotnější, ale jak říkám, jedině lžičkama. Ale to mi bylo fuk, hlavně že měl 4× denně deci vody v sobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co třeba zkusit nějaký učicí hrníček? My máme ten netekoucí http://www.slune-cz.cz/…ek-s-uchyty/ tento, tak co třeba zkusit z hrníčku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:
U nás dost zabíralo po jídle pokračovat lžičkama vodu, vypil i deci, lžičkama. Jakoby potřeboval spláchnout to jídlo, byl mnohem ochotnější, ale jak říkám, jedině lžičkama. Ale to mi bylo fuk, hlavně že měl 4× denně deci vody v sobě
Dávám mu pití lžičkama, po jídle ještě deci čajíku nebo nějakého pití, jedině tak to do něj dostanu, ale trápí mě to, proč najednou přestal pít z flašky. No ale nenadělám nic, pít musí a nějak to do něj dostat musím, i když po lžičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pettulle píše:
A co třeba zkusit nějaký učicí hrníček? My máme ten netekoucí http://www.slune-cz.cz/…ek-s-uchyty/ tento, tak co třeba zkusit z hrníčku?
Koupila jsem hrníček, to celkem pije, ale není to ono, taky to odmítá. V Tescu jsem koupila Avent flašku od 12 měsíců za 300 Kč, vyhozený peníze, z toho taky pít nechce. Takže jak jsem psala, u nás pijeme „na lžičku“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě mě napadlo, zkoušelas mu dát napít z obyč. sklenice- nebo plastové z ikea, nemá chuť si vzít od tebe, když něco piješ? jednu dobu mi malá taky nechtěla nic pít a utáhla jsem ji na fenyklový čajánek - granulovaný z lékárny, není tam sacharóza,ale laktóza, držím palce, ať to brzy přejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boriska píše:
ještě mě napadlo, zkoušelas mu dát napít z obyč. sklenice- nebo plastové z ikea, nemá chuť si vzít od tebe, když něco piješ? jednu dobu mi malá taky nechtěla nic pít a utáhla jsem ji na fenyklový čajánek - granulovaný z lékárny, není tam sacharóza,ale laktóza, držím palce, ať to brzy přejde
To jsem taky zkoušela, ale to buď teče všude a nebo se zakucká
Na lžičku je to podle mého názoru lepší, no ale není nad flašku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak s lžičkou určitě nepřestávej a klidně zkoušej i tu skleničku, třeba se to zlepší z ní, já v krizi dávala i stříkačkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky poradte jsem uz zoufala, kojim mala moc jidlu neda ale hlavne nechce nic pit.. Za 3 mesice jedem do Italie a tam bude muset ty tekutiny:-( navic bych potrebovala kojeni malicko omezit protoze strasne hubnu:-( no vubec nevim co delat je nam 10 mesicu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciet2 láhev s brčkem nebo normální hrníček. A klidně nějakej džus. Malá se chytla na jablecnej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabriela82 to muze pit porad??? Normalni hrnicek nechcé a s brckem to teda asi taky ne mala je jeste hodne mimco neleze zatim je malicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit