Nechce pít (vodu, čaj, ředěný džus)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
465
2.5.13 12:02

Holky nestrašte, on tak krásně pil a najednou prostě NE! Budu doufat v lepší variantu, že se to ze dne na den vrátí do normálu :)
Jo a zkusila jsem mu to dát klasicky ze sávičky co pije mlíčko i z netekoucího hrníčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
2.5.13 13:27

Malé je skoro 15 měsíců a doteď skoro nic nepije. Vyzkoušela jsem snad všechno, sladké, nesladké, teplé, studené, džusy, čaje, vodu, různá pítka… Teď pomalinku začíná pít tak 50 ml za den. Tak jí ředím mléko. To milovala vždycky a takhle mi vypije i 300 ml za den + 300 ml mléka + kaši navečer dávám do 220 ml vody, tak tekutin má snad dost. Říkla jsem to i pediatrovi a ten, že je to OK, že důležité jsou tekutiny a je jedno, jak to do ní dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
2.5.13 17:35

Zkoušela jsem dávat taky různé čaje a ředěné šťávičky a bez úspěchu tak místo toho teď dělám hodně slabé UM a to vypije hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanary
14.6.13 13:36

Tak u nás zabrala mrkvova ředena stava, uz 3. Tyden prikrmujeme, přeci jen mrkev je znama chut!

• Citovat
  • Upravit
530
23.3.14 10:23

Ahoj, malé je 7,5 měsíce a máme teď takový problém, tak se jdu opět poradit co s tím :) je už na UM (kojila jsem 7 měsíců i když ke konci už jen v noci a cca před týdnem a něco se sama odstavila) příkrmy dostává od necelých 5 měsíců a krásně pila i čajíky - kupujeme různé druhy od Hippu, vypila klidně i 300ml denně. Jsou to tak 4 dny co začala z ničeho nic bojkotovat jakoukoli moji snahu dát jí něco k pití, prostě nechce čaje, nechce ani převařenou vodu, zkusila jsem koupit šťávičku v té skleněné lahvi a prostě nic nechce, plive to zpátky a nebo mi ani nenechá dát jí lahvičku a odstrkuje mi ruce jen co se k ní blížím :nevim: myslela jsem, že to přejde někdy má dny, že nechce ani moc mlíko, ale mamka mě vyděsila, že by měla pít aby nebyla dehydratovaná, když už normálně baští. Tak nevím co s tím a pokud nezačne během dneška zase normálně pít, tak asi zítra radši zavolám doktorce. Nebo myslíte, že zbytečně plaším :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
23.3.14 10:41

Když mi holka vubec nic nepila, ředila jsem prikrmy - všechny, varila polévky. I do jogurtu jsem ještě dávala mléko. Trvalo to nekonečné dlouho. A ta vedra v letě..

Do dnes nepije nic jiného než mléko, to ma i jako jídlo, je ji 17m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
23.3.14 10:44

@donaga - čůrá míň, v noci ji nepřebaluji, až ráno a to byla vždy plenka pěkně těžká a teď není, jako jo je počůraná, ale méně… budí se tak 1× a dostávala UM, ted jí zkouším dávat čaj a v noci jak je rozespalá, tak se ho napije :nevim: sice ne moc, ale dnes v noci místo UM vypila 120 ml čaje, nevím proč z ničeho nic takto přestala pít? dřív to nebyl problém a pila tak krásně… ted vidí lahvičku a už mě odstrkuje rukama, ale když pije někdo z hrníčku, tak kouká a polyká s ním :) zkoušeli jsme jí dávat hrníček s pítkem, ale to má ještě velké dírky a zalyká se.

Příspěvek upraven 23.03.14 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
23.3.14 10:45

Pokud má dost mlíka a tekutiny v jídle, asi jí to stačí. Počínající dehydrataci poznáš podle oschlých rtů a jazyka a málo počůraných plín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.3.14 10:45

Zkusit jinou lahvičku, jiné pítko…dceři jsem až donedávna musela pravidelně střídat lahve a pítka (netekoucí, tekoucí, s brčkem,…), každé ji „bavilo“ tak týden, pak totální bojkot, ať v tom bylo cokoli :)

Syn vypadal, že půjde v jejích šlépějích, ale chytil se na na obyčejnou petku s pítkem, jako má třeba mattoni sport, a z toho lemtá krásně vodu :)

jinak jsem dělávala to, že jsem cmrndala vodu do jogurtu, do přesnídávek a tak, abych do malé nějakou tekutinu dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
23.3.14 14:30

@Lenka76 Ahoj já mám 7. měsíční holčičku a řešili jsme uplně stejný problém-nic nechtěla pít…nakonec asi po 14 dnech zkoušení, jsem do ní po lžíčkách dostala takový ty štávi od hamánka nebo od hippu ( ale naředila sem jí to). No a ty ted už pije i z hrnku. Ale nic jinýho, vodu nebo normální bylinkový nebo ovocný čaj do ní nedostanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
23.3.14 15:31

@Martina 25 - tvá malá pije už normálně z hrníčku nebo máte takový ten s tím pítkem? já té naší z toho s pítkem zkoušela dát a trochu pila, ale jak to má ty dírky, že to vlastně teče samo jen když se to nakloní, tak se tím zakuckávala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
24.3.14 06:58

@Elis22 Ten s tim pítkem. Máme ten první hrneček od Mam. Napřed jí to nešlo protože z něj musela hodně tahat, jinak nic neteče, ale je tam taková gumová,,západka'' a tu sem trošku povolila, takže to kape a pije z něj krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.4.14 10:01

Dobry den, potrebovala bych poradit mam pul rocniho chlapecka ktery neni zvykli na dudlik. Zacali jsme s prikrmy a pani doktorka rikala ze bych mu mela davat i caje i kdyz kojim.Ale ten muj sicak nechce…nechce tu gumu co je na flasce, caj mu chutna davam mu ho pres lzicku. Dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.4.14 23:43

Ahoj,
mám ten samý problém.
Máme klučinu, 10 měsíců, je na UM. Zkouším vodu, čajík, džus ředěný i neředěný, máme různé hrnečky a nic. Ze lžičky si vezme a ještě mává ručičkama, že chce ještě, ale jinak ani mililitr. Učící hrneček chce, ale jen na hraní. Zkoušela jsem dávat z flašky na mlíko (tu zná důvěrně), ale jakmile zjistí, že je to voda / čaj / džus, nenapije se a nenapije.
Lžička je sice prima, ale nechci ho na to zvykat.
Zkoušela jsem ze skleničky, ale s tou si chce hrát, ne bumbat.
Mlíka vypije za den cca 800 ml, tak asi mu to stačí.
Hlavně mám strach, až budou horka, aby nebyl dehydrovaný… Říkala jsem to několikrát i pediatričce, ale ta mi bohužel neporadí. Jen konstatuje, že pít by měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
28.7.14 11:29

Ahojky :) tak nase mala ma 9.mesicu a nepije nic jineho nez mleko :( od narozeni pila fenykl od hipp ale ted vubec. Take me odstrkuje rukama jednou si cucne a dost. Zkoisrli jsme vymenit savicky lahvicky a zbytecne. Proste voda, caj, stavicky neexistuje a vsechno co je studenr nebo vlazne taky ne :( je teda na UM a tak jsme zacali delat redene mleko. Vic vody mene mleka a to pije :) tuk tuk :) polevky vubec neji a kdybych ji dala trosku naredeny prikrm tak ho nesni :D dr rikala ze ji bohate staci sunar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí