Uz jsm nestasna s jidlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
uz jsm nestasna s jidlem
Zdravím maminky,už jsem fakt neštasná dnes jsem to nevydržela a brečim jak mala.Jak začít moji holčičce je 14 mesicu je plne kojena do 9 mesice s přikrmama jsme bojovali od zacatku hned to blila.pak jsme postupne přidavali jidlo,do dneška mi nejí kousky ..teda třeb krupku zuzla,ale aby snidala rohlik v zadnem připade.kousky k obedu ma tak jako ve sklenicce od 6 mesice takže hruza a když je to mene rozmix. a husté tak se mi zakonite poblije.Horsí je,že do každého jídla jí musim nutit jinak by proste nejedla,hrozím vařečkou tak to pak basti,ale dneska jsem to už nevydrzela a zvíšila hlas a brečela chudak jak ona tak ja a bylo po jidle .Ona si to do pusinky veme a drží to tam a proste nepolkne až za jakou dobu.už jsem na prasky ..taky jsem byla nejedlik,ale tohle vydržet je hruza..v čem je problem bojim se,že jsem ji to jidlo jeste více zneprijemnila a ted se toho bojim,ale když ji nebudu nutit tak proste nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych jí nenutila, protože hlady nezemře. Asi jí stačí to, co sní. A pokud nechce kousky, tak klidně mixuj, však ona jednou přestane. Občas zkus umixovat míň a uvidíš, co to udělá.
Neboj, nad plným talířem ještě nikdo hlady nezemřel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jo,ale ona odvraci hlavu už při prsni lžičce
,podotikam,že snad nebylo nic na čem by si pochutnala,ovoce mi neji vubec a sladke proste nema rada .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak něco jíst musí, ne? Pije mléko? Třeba jí stačí… Já bych jí dávala třeba méně často, třeba vyhládne a pak si něco dá.
Protože pokud nechce jíst, tak jí stejně nepřinutíš a řešit každé sousto řvaním asi není řešení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych ji nenutila příliš. Aby si nevypěstovala nějaký odpor k jídlu. A moc dobře vím, co to je nejedlík. Anežka byla kojená taky cca do 9 měsíců a do roka krom MM nicmoc nesnědla. Pak jedla jen jogurty a jablka (snědla třeba 4 za den), ale maso a zeleninu ne. Dneska už zas začíná s jídlem zlobit, je na hranici v poměru hmotnost/výška ale říkám si, že nemá po kom být hubená, tak to určitě dožene. Taky bych zkusila prodloužit intervaly mezi jídlem. A možná zkoušet dál, co ještě nezkusila (samozřejmě a co může), třeba jí něco zachutná.
Ještě taková zkušenost - Anežka napoprvé nesnědla skoro nic. Musela to ochutnat několikrát (třeba i desetkrát), než zjistila, že jí to chutná. Tak zkus být trpělivá. Vím, že je to těžké, ale časem to určitě bude lepší
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná jí fakt stačí to kojení, nebo víc jí v noci? Spíš poradí maminky nejedlíků, u nich v diskuzi jsem kdysi zahlídla, že akčnímu dítěti opravdu k životu stačí jen jeden piškot na den ![]()
Když mi Maty bojkotoval jídlo, najela jsem tvrdě na režim „u prázdnýho talíže nikdo hlady neumřel“. Nabídla jsem jídlo, pokud nechtěl, nenutila jsem. Dalším jídlem bylo další jídlo v obvyklou dobu. A opět, nic jsem nenutila.
Ony děti jsou dost teroristi, když vidí, že ti na něčem záleží, rádi zkoušijou, kam až dokážeš zajít, abys je přesvědčila ![]()
Být tebou, opravdu pár dní zkusím jídlo nenutit a nechat to na malé. V noci bych dala mlíko maximálně jednou, potom ještě jedno večer, jak jste zvyklí, vůbec bych jí nedala křupku ani sušenku. Opravdu jen běžné jídlo - snídaně, oběd, večeře. A spíš bych čekala, jestli si malá sama řekne.
Ideální by bylo v době, kdy ty jíš, dát malé do ruky lžičku a nechat ju v tom vyráchat.
A hlavně, zkus zůstat v klidu (poker face) a případně se vybrečet až někde mimo oči malé.
Držím palec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky bych ji do jídla nenutila. Děti si velmi často upravují jídelní režim podle toho, jak si to jejich tělíčko řekne. Náš mladej do 2 let zbaštil, na co přišel a najednou ze dne na den přestal jíst. Stačila mu třeba půlka rohlíku za den. To trvalo další 2 roky a zlomilo se to až se školkou.
Určitě malou sleduj, kdyby s ní bylo něco zdravotně v nepořádku, tak to poznáš. Ale jinak nemá cenu se kvůli tomu nervovat. Moje zkušenost - když má dítě hlad, tak s ní téměř cokoliv. Pokud jídlo nechce, tak hlad nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ježek neboj, bude. sestřenka byla taky pekelný nejedlík a už má 2 děti…
když mi s jídlem stávkoval můj syn (pravda jedlík už v porodnici) tak pomohla změna - dát mu lžičku aby jedl sám (druhou jsem dokrmovala a pak zlikvidovala následky), mixovala jsem hodně dlouho, vždy když to nechtěl, tak jsem mixovala míň. Pak už jsem jen mačkala vidličkou a nakonec vůbec… a pečivo, to mi jedl až v roce a půl, stejně tak odmítal kusové ovoce (jedl přesnídávky). Jak mu narostly stoličky, přišla změna a jedl… Já si s tím pravda nelámala hlavu, jedl dost tak jsem to neřešila…
Snídal jogurt a k tomu nějakou křupku, sunarku…
brzo budu najíždět druhé kolo, uvidíme jak to bude tentokrát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
soucítím, bojuju stále, syn bude mít v srpnu 3. Kousky jí někdy víc a někdy míň. Třega maso (pokud to není kuře, králík nebo ryba) mu mixuju, aby je snědl. Kouše jen když se mu chce a to bývá opravdu jen zřídka.
Dr mi říkala, že „normální“ děti se rozjí samy, kdežto „nejedlíci“ si při taktice ať sní co sní leda tak scvrknou žaludek. Já dát synovi lžičku, ať jí sám, tak prostě nejí. On fakt nepotřebuje.
Mně pomáhalo jídlo víc ředit, kdysi jsem přidávala vodu i do přesnídávek.
Dodnes mi blinká třeba jogurty, kde jsou kousky.
Namazaný chleba nebo rohlík k snídani mi snědl až tak v roce a půl, jestli ne dokonce pozděj…
U nás už jsme asi ve stadiu, kdy on nejí, protože má hlad, ale protože maminka chce - a to je špatně. Bohužel kombinace malej hubenej nejedlík je fakt k zbláznění a maminky dětí, co jí normálně nebo aspoň málo a s chutí, tohle nepochopí…
Mám druhé dítě a to je ZATÍM jedlík od mala - čili si myslím, že to není výchovou a přístupem, ale je to v dítěti a je opravdu těžký s tím bojovat.
Taky jsem mockrát brečela stereo se synem - nepomohlo to, ale mně se ulevilo.
Vařečku vynech, je to zbytečný.
Držím pěsti
EDIT - ještě chci dodat, že to může být začarovaný kruh - málo jí, nemá vitamíny a stopový prvky - pak nemá chuť na jídlo atd. Synovi zjistili málo železa a zinku. Na chuť k jídlu je Bčko, pangamin (pivovarský kvasnice - ale je to hnusný), pyridoxin a rybí tuk. Bčkem nic nemůžeš zkazit.
Zkus najít jídlo, který jí chutná a to vař často. Malej třeba miluje těstoviny, ty už od mala baští sám rukama - no a já mu tam postupně vpašovávám omáčky a tak. U nás frčí polívky, to je vždy jistota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo
Ahoj mamco a nejedliku
My mame take nejedlika a mamu ktera nema trpelivost… At delam co delam a uz jsem zkousela vse, proste v sobe nemohu najit trpelivost. Resenim se stal tatinek a senzacni tchyne ![]()
Malej ma 10 mesicu a vubec mi nechce jist obedy a vecere. A po vsech peripetiich jsem na to prisla. Kdyz se rano vzbudi (kolem devate), tak potrebuje mlicko. Takze si ho vezmu do postele a tam ho nakojim. Tim se trosku probere. Ale vim ze nepije, jenom chce citit a dudlat prso. Po chvilce, jak se sam odpoji ho vezmu a vrznu do autosedacky, ve ktere si hovi a kouka na Telletabies. To ho 1/2 hodiny nesmi nikdo rusit, protoze to je cas ktery on potrebuje k opravdovemu probuzeni. Pokud to nedodrzim, tak je pak nevrlej a protivnej. Po te pulhodince, ve ktere mam ca na udelani snidane a nachystani oblecenicka (popripade zahrati koupelny) se jdeme prebalit a prevlict. A pak uz sam vi, ze je cas snidane. Tu SEMNOU nastesti papa bez obtizi. Vetsinou mu davam ruzne druhy jogurtiku urcenych pro tuto vekovou kategorii, nebo mlecnou multicerealni kasicku. Potom si jdeme hrat ven. A jsme tak hodinku ci dve venku. ma rad houpacky a furt chce chodit, tak s nim cupitam. Potom, kdyz je cas obeda, my mame svacinku. Na kterou mu davam kousek ovoce - vzdy rozmixovany, protoze mi TAKE NECHCE JIST KOUSKY A TO MA UZ 6 ZUBU, vrchni 4ri mu rostou soucasne a spodni dva ma uz 2 mesice venku. No a pak si zase uzna tak na 2 hodinky. Kdyz se probudi tak zase potrebuje 1/2 hodinky nez se rozkouka, ale to ho uz k prsu neprikladam, protoze tak do hodinky dostava hlad. Ale to je uz nastesti u me doma tchyne (je to kolem treti ci druhe odpoledne). Takze ja pripravim neco na obed a ona s OPRAVDU VELKOU TRPELIVOSTI ho premlouva k jidlu. KAZDE JIDLO ALE MUSI BYT ROZMIXOVANE. Proste jinak se zakuckava a pak blinka. Ale i kdyz je schopnej kousat, knizku si rozkousal skvele a zvika to co mu prijde pod ruku, tak jidlo mi zvikat proste nechce a to ani piskotek ani kousek rohliku…proste nic. Az na velky uspech s mrkvi. Tu jsem mu uvarila, rozmixovala a na prste dala ochutnat, ze je to dobre papanicko. A kdyz si vzal tak desatou lzicku, tak jsem mu k tomu pridala mrkev jen rozmackanou a on proste pokracoval v jidle. No a pak kolem seste papame dalsi svacinku. Opet ovocicko. A veceri, kolem devate vecer ji pouze s TATOU at delam co delam semnou ji jist nechce. Ale jak se dostavi tata do kuchyne a sedne si k nemu, tak hned otvira pusu. Takze uz vime ze snidani a svacinky podava maminka, obed babicka a vecu tata. Potom mi tak kolem desate jedenacte usina a to nekdy u prsa, nebo jen tak. V noci se budi k jidlu ale ne proto aby jedl, ale aby citil a zuzlal prso. Dvakrat si cucne, dam mu dudli a on spi dal. Takze ho budi jen jeho saci reflex. protoze ten dudlik mu fuuuuurt z ty pusiny pada, kdyz uz tvrde spi.....
ALE NEJVIC BOJUJEM S TEKUTINAMA. Po kazdem jidle mu musim davat vodu lzickou. A behem dne se sice sape po hrnicku, ale jak ma litko tvrdy silikon, tak ho to boli do zoubku. A ze sklenickou si hraje. Prska do vody a pak vypada jako kdybych ho vykoupala i s oblecenim a vubec nemam prehled jesi neco vypil nebo vsechno vyzbrndal. Takze jsme staaaaale u lahvicky s upravenou savickou. To jedine ho neboli na zoubky a aspon neco vypije a ja vidim kolik. Ale i tak musi pit vic, ale zatim jsem neprisla na jiny nez lzickovy zpusob…
Take mel jedno obdobi kdy nechtel nic ani prso, ale pak jsem zjistila ze ma bile skvrnky v pusince a tak jsme dostali masticku, ja si ji vzdycky namazala na prst a podvodem , kdyz se smal mu ho strcila do pusy, abych mu namazala vnitrni stranu tvari…
Takze moje rada: 1)Popros o pomoc svou mamku , manzela, kamaradku… Proste nekoho koho mala zna, at vidi u toho jidla nekoho jineho nez jen tebe!!! J abych to bez tech dvou asi nezvladla. 2)Aby neco ochutnala, tak se vubec nestyd, vymachej si v tom prst a namoc ji tak rty nebo ji ho dej do pusy 3)nenervuj se, ja musela varit na jeden obed i 3 jidla nez si malej uvedomil na co ma vlastne chut, nebo co by chtel… 4)Pokus se ji dokrmovat ve spolecnosti lidi kteri jedi. Pri rodinnem obede, veceri, atd… ja sla s malym dokonce i do restaurace. Dala si kafe a koukala jak se kolem lidi laduji. Kdyz to videl i malej a pak lzicku hned mi otviral pusu:dance::dance::dance:
- A ASI TO NEJDULEZITEJSI: POKUD TI MALA PROSPIVA, ROSTE A PRIBIRA, TAK BUD V KLIDU, VSE JE V PORADKU. TAKE JESTLI MA DOBROU NALADU, HRAJE SI A SMEJE SE, TAK BUD V KLIDU!!!!!
Ten nas ma sice vahovou krivku trosku plossi, ale zato roste jak mrakodrap.Za mesic pribere kolem jednoho kg ale vyroste 3 cm do vysky, 2 cm v obvodu hlavicky a 1/2 cm tapicka. Doufam ze se to ale zastavi, protoze nechci chodit k dvouletymu diteti pri kojeni se staflema
![]()
takze asi tak… snad ti muj monologickej esej pomuze ![]()
- Citovat
- Upravit
mam 7 mesicni dceru a basti take jen mleko,jak mile ji dam pribinacka nebo jiny prikrm zavre pusu a je konecna,no jenze tim ze nic jineho nebasti tak ma zacpu,u ktere ma bolesti a musim ji pomahat a to mi rve srdicko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda já koukám, jak vaše děti nejedí ![]()
My teda s tím problém vůůůbec nemáme
sní mi od dělanejch skleniček z obchodu až po kousky a to, co by měla ve svém věku jíst..
A to si říkám, že pořád jenom řeším jídlo ![]()
Ale když dítě nejí je to daleko horší..
Eli má skoro 11 kg
ale jí jen to, co má. Nijak jí úmyslně nevykrmuji..
A co třeba to jídlo udělat nějak zábavné??Udělat to trochu jako hru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit