Kdy pribináčka, Dobrou mámu apod.?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj!
Čím déle bude jíst jen kvalitní jogurty, tím lépe. Já bych ji zbytečně nerozmlsávala pribiňákama. ![]()
Do roka určitě ne.
A o kvalitě Dobré mámy docela pochybuju. I těm našim o dost starším dětem to nekupuju. Max. jednou za čas Lipánka, ten mi přijde nejkvalitnější a nejchutnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zatím nic takového nedala. Baští pěkně bílé jogurty, tak to nechci zkazit. Občas si dá s manželem pár lžiček ovocného - Floriana nebo Srdíčko a taky mu chutná, ale svačí pořád bílý Klasik.
- Citovat
- Upravit
Ahojík.....
tak já do roka dávala bílou Hollandii,někdy pak i ochucenou…
po 1.roce dávám lipánka,ale tak 2krát do týdne.....jako chuťovku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud Ti bez problémů baští bílé jogurty, nedávala bych jí nic jiného. Pribináček ochutnala někdy po roce, ale i teď jí ho dávám spíše vyjímečně.
Dobrou mámu neznám - nekupuji ji ani pro nás, ale osobně bych volila ovocnou activii, ale i s ní bych počkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s holkama. Dobrá máma a dobrej táta - rozhodně bych nedala, jogurtu za 4 koruny nevěřím a o kvalitě ani nemluvě. Vždycky trpím, když vidím maminu dávat prckovi tenhle „jogurt“.
Moje holky mají rády tvarohovou activii, ale jen vanilkovou, pak Safari jogurty od Yoplait a Tvaroháčky. Sem tam dám lipánka nebo pribiňáka (jo sní ho, ale nadšený 2× nejsou). Ještě Kostíci v červeným kelímku jim chutnaj.
Do roka jsem ale dávala jen bílý, po roce jsem přidala ochucený vanilkový
a pak pomalu rozšiřovala nabídku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem dala ochutnat pribiňáček dnes poprvé protože jsem si ho dala k snídaní já a moc jí to nejelo. Jedem pořád v bílých jogurtech a budu ráda když to tak ještě chvíli vydrží. Navíc pribiňáček fakt není jogurt si přečti složení. Vždycky jsou lepší zakysané výrobky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ja davam jedine bile jogurty a kdyz uz chci ovocne, tak jim tam pridam cerstve ovoce, pribinacky jim cpat nebudu, uz to neni co to bejvalo, pomalu sama umelina, casu je hafol a uzit si to muzou pozdeji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdenko, pribinák apod. by se měli až po roce, protože obsahují tvaroh, který se doporučuje až od roku věku. Co se týká jogurtu, tak ten samozřejmě bez problémů, výběr značky je na tobě, Dobrá máma obsahuje pár náhražek, takže já ji malé nedávám ani teď
Ale samozřejmě každého věc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám jen bílou holandii, max. s ovocem (banán, jablko, nepřislazená přesnidávka).
Jen upozorňuju, že některé výrobky „dobrá máma“ nejsou jogurty, ale pouze JOGURTOVÉ VÝROBKY. Složení jsem na netu nenašla.
Pribiňáka apod. dostal starší až kolem dvou let - nevidím důvod, proč mu je dávat, když baští hezky čistý jogurt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pribináčka od roka a něco, nevím přesně, ale nijak zvlášť mu nejel.
takže ho měl tak jednou za měsíc..kolem 2 let začal s kysanou ochucenou smetanou
no a teď, je mu 2.5 a musí mít pribináka každý den
doufám, že ho to zase brzo pustí..
(pravda, že zase nejí čokoládu a podobné věci, které děti v jeho věku už chtějí.. tak si říkám, jen mlsej priboše.. ![]()
dobrou mámu bych svému Vojtovi nedala nikdy. není na ní nic dobrého.
jogurty kvalitní by se měly jíst celý život, tvarohové dezertíky josu taky dobré, kvalitní, nejlepší je lipánek (bez aditiv), pribinák, tvaroháček od milka..
jinak, rozhodně, není chyba dát občas pribináka i před rokem. ta hranice je taková divná..hodně zjednodušující.. (ale chápu, ono když se řekne do roka ne, většina lidí nedá nebo dá někdy. kdyby se řeklo ano, je hodně lidí, které budou danou věc dítěti dávat co den..- tím samozřejmě nemyslím nás tady, ale některé jiné maminky, které se tolik o stravu nezajímají..)
někdy mi ale přijde, že do roka děti držíme dietně a pak to přijde.. ano, děti by neměli mít ve své stravě vysoký podíl bílkovin, kvůli udajnému negativnímu vlivu na ledviny. proto se vyloučil např. tvaroh, který dříve děti jedly od 1/2 roku..nicméně, nepřijde mi, že by ty roční narozeniny měly být takovým předělem v jejich životě
a nepřijde mi, že bych dítku ublížila, když by dostal třeba v 10m jahody s tvarohem apod. ![]()
snažím se celý vojtův život aby jeho strava byla vyvážená.. což je myslím nejdůležitější.. jednak jako základ do života ve stravovacích návycích a jednak pro zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrou mámu nebrat ![]()
Pribiňáka a spol. jsem taky zatím nedala, chtěla jsem koupit Lipánka, ale v Kaufu ho nemají, tak zatím neměl. Ale spíš bych dala jako svačinku, kvůli změně. A až po tom roce, kvůli tvarohu… Na druhou stranu, když to bude občas, tak to zřejmě bez újmy přežije taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja do dnes, budou nam dva roky, kupuju pouze holandii. Pribinacky jsou jen same tuky a cukry a dobra mama, tata, to je sama chemie. Je to znat i na chuti. Selsky jogurt od Holandie je opravdu JOGURT a moc dobrej. ![]()
Tady se muzete pro srovnani mrknout, jak to s temi jogurty je. Napr. ta Holandie je fajn i ochucena.
http://www.chemievjidle.cz/jogurt?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já malé kupuju buď jogurty z Valašské mlékárny (ty máme nejradši celá rodina) nebo červeného Floriana. Svátečně Lipánek. Dobrou mámu jsem koupila jednou a už nikdy, hrozná umělotina a řídká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuju activii, holandii a občas revital od olmy. Dobrou mámu nekupuju ani sobě. Jinak pribiňáčka, lipánka, kostíci jsem začala dávat až teď od roka a jen občas, svátečně, ale malej se po tom může taky utlouc. Mám pocit, že je z toho cítit umělotina z pribiňáčka určitě, z kostíků taky, nejmíň mi smrdí lipánek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
chci se zeptat na zkušenosti, kdy jste začali dávat jogurty typu pribináček, dobrá máma atd.
Naší malé je 10M a zatím dáváme jen activii nebo hollandii, když ochutnala pribináka, mohla se po tom utlouct.....