Jídlo v 7. měsíci

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22939
27.5.10 17:59

Jídlo v 7. měsíci

Ahoj všichni, :mavam:
mám dotaz ohledně toho, co může 7mi měsíční dítě.
Ondrovi bude 8.6. 7 měsíců a dávám mu kromě ovoce a zeleniny také maso, tedˇ už i kousky. Může ještě něco jiného?
Děkuji všem, co mi napíšou. :huban: :srdce:
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
27.5.10 18:10

Tak to by mě také zajímalo, Mojí Klárce bude 10.6 , 7 měsíců, taky už jsem nad tím přemýšlela :nevim: tak já se k tobě přifřím jestli ti neva:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.5.10 18:50

Ahojky, mrkni na stránky kojeni.cz, tam je hezky vypsáno, co a kdy mohou děti do roka, a je tam taky typ na jídelníček. JInak kuba měl 7měsíců v neděli, ale je alergik na mléko a atopik, tak jsme trošku omezení v jídle, hlavně v jogurtech :-(
K svačinám dávám buď čerstvé ovoce (jablíčko, hruška, banán nechce, trošku hroznového vína) nebo přesnídávky, rozmačkám do toho piškotky. Ze zeleniny - mrkev, cuketa, dýně, květák, brokolice, trošku kedlubny, špenát + brambor, rýže + masíčko jakékoliv (kromě ryb)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
27.5.10 19:55

Ahoj, mémmu synkovi bylo 7 měsíců. Baští masozeleninu, ovocné přesnídávky, některé ovoce i syrové (jablíčko, hruška…), kaše (rýžová, ovesná, pšeničná …). Jako přílohu dávám i rýži a těstoviny.

Záleží spíš na vás jak se rozhodnete, jestli například dávat lepek už od 6. měsíce a podobně. Já lepek zařadila po 6.měsíci, dávám mu piškoty, rohlík, občas dostane Adámek i jogurt nebo mu do jablíčka či přesnídávky nastrouhám piškoty. Taky má rád přesnídávky s ovesnými vločkami. To si ovšem musí rozhodnout každá maminka sama.

Jo a příkrmy od začátku mačkám vidličkou nebo když toho vařím víc tak sekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.5.10 20:20

V 7 měsících měl masozeleninu, ovoce (dělám syrové), začAL jogurt, křupky rýžové a kukuřičné, jáhly. Jinak už by mohl i kaše, ale já je zařadila až 8 měsíců, stejně tak vaječný žloutek.

• Citovat
  • Upravit
7887
27.5.10 20:25

ahoj, Kubisek mel tento tyden ve stredu 7 mesicu, jime zeleninku, presnidavky, kase a dnes jsme zkusili i kureci maso a bylo to ok a ke vsemu samozrejme mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.5.10 20:43

Jo, jak píšou holky, zapomněla jsem napsat kaše (u nás teda nemléčné), kukuřičné křupky (jsou i jiné), piškotky (zatím dávám bezlepkové). Ale je to jen tobě, stačí se třeba inspirovat na nějakém srveru s jídelníčkem.....prostě jen vynechej typicky alergenní potraviny, a zkoušej po troškách nové druhy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
27.5.10 21:25

ano bezva tabulka o příkrmech je na www.kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.5.10 21:35
zoubky píše:
Jo, jak píšou holky, zapomněla jsem napsat kaše (u nás teda nemléčné), kukuřičné křupky (jsou i jiné), piškotky (zatím dávám bezlepkové). Ale je to jen tobě, stačí se třeba inspirovat na nějakém srveru s jídelníčkem.....prostě jen vynechej typicky alergenní potraviny, a zkoušej po troškách nové druhy. :-)

Jo jasně, kaše, křupky kuku.,taky ty piškoty, ale přesnídávky už s normálním piškotem. Dneska jsem udělala pro nás rýži s kuřecím masem, zaprášila paprikou a zalila zakysanou smetanou, samozřejmě bez mouky, trochu jsem mu odebrala- to mu tak chutnalo, pomlaskával ještě když jsem ho dávala do postele.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.5.10 21:37

Samozřejmě Zuzko, můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.5.10 21:49

ovoce, zelenina a maso - to jsou dost obecne kategorie, zahrnuje to vetsinu beznych jidel - jedine ti tam snad chybi obiloviny - tak ty ano (protoze pochutiny, cukrovinky, koreni, alkohol a pod. mu asi davat nebudes)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.5.10 21:55

Samozřejmě, na ty jsem zapoměla- jáhly, v kaši oves, pšenice. Vícezrnnou kaši jsem už také dávala, ale nevím přesně, co v ní je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka123
24.8.10 11:04

ahoj ja sem dneska přemýšlela udělat malé koprovku ma také 7 měsíců :-D

• Citovat
  • Upravit
22939
24.8.10 12:33

Už jsem ji dělala také, po omáčkách se Ondra může utlouct.
Vyzkoušela jsem i rajskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka123
24.8.10 13:27

a můžu se zeptat na recept a jak jste dělala i tu koprovou§?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko