Jídlo v 7. měsíci
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídlo v 7. měsíci
Ahoj všichni, ![]()
mám dotaz ohledně toho, co může 7mi měsíční dítě.
Ondrovi bude 8.6. 7 měsíců a dávám mu kromě ovoce a zeleniny také maso, tedˇ už i kousky. Může ještě něco jiného?
Děkuji všem, co mi napíšou.
![]()
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to by mě také zajímalo, Mojí Klárce bude 10.6 , 7 měsíců, taky už jsem nad tím přemýšlela
tak já se k tobě přifřím jestli ti neva:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, mrkni na stránky kojeni.cz, tam je hezky vypsáno, co a kdy mohou děti do roka, a je tam taky typ na jídelníček. JInak kuba měl 7měsíců v neděli, ale je alergik na mléko a atopik, tak jsme trošku omezení v jídle, hlavně v jogurtech ![]()
K svačinám dávám buď čerstvé ovoce (jablíčko, hruška, banán nechce, trošku hroznového vína) nebo přesnídávky, rozmačkám do toho piškotky. Ze zeleniny - mrkev, cuketa, dýně, květák, brokolice, trošku kedlubny, špenát + brambor, rýže + masíčko jakékoliv (kromě ryb)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mémmu synkovi bylo 7 měsíců. Baští masozeleninu, ovocné přesnídávky, některé ovoce i syrové (jablíčko, hruška…), kaše (rýžová, ovesná, pšeničná …). Jako přílohu dávám i rýži a těstoviny.
Záleží spíš na vás jak se rozhodnete, jestli například dávat lepek už od 6. měsíce a podobně. Já lepek zařadila po 6.měsíci, dávám mu piškoty, rohlík, občas dostane Adámek i jogurt nebo mu do jablíčka či přesnídávky nastrouhám piškoty. Taky má rád přesnídávky s ovesnými vločkami. To si ovšem musí rozhodnout každá maminka sama.
Jo a příkrmy od začátku mačkám vidličkou nebo když toho vařím víc tak sekám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 7 měsících měl masozeleninu, ovoce (dělám syrové), začAL jogurt, křupky rýžové a kukuřičné, jáhly. Jinak už by mohl i kaše, ale já je zařadila až 8 měsíců, stejně tak vaječný žloutek.
- Citovat
- Upravit
ahoj, Kubisek mel tento tyden ve stredu 7 mesicu, jime zeleninku, presnidavky, kase a dnes jsme zkusili i kureci maso a bylo to ok a ke vsemu samozrejme mm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jak píšou holky, zapomněla jsem napsat kaše (u nás teda nemléčné), kukuřičné křupky (jsou i jiné), piškotky (zatím dávám bezlepkové). Ale je to jen tobě, stačí se třeba inspirovat na nějakém srveru s jídelníčkem.....prostě jen vynechej typicky alergenní potraviny, a zkoušej po troškách nové druhy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:
Jo, jak píšou holky, zapomněla jsem napsat kaše (u nás teda nemléčné), kukuřičné křupky (jsou i jiné), piškotky (zatím dávám bezlepkové). Ale je to jen tobě, stačí se třeba inspirovat na nějakém srveru s jídelníčkem.....prostě jen vynechej typicky alergenní potraviny, a zkoušej po troškách nové druhy.
Jo jasně, kaše, křupky kuku.,taky ty piškoty, ale přesnídávky už s normálním piškotem. Dneska jsem udělala pro nás rýži s kuřecím masem, zaprášila paprikou a zalila zakysanou smetanou, samozřejmě bez mouky, trochu jsem mu odebrala- to mu tak chutnalo, pomlaskával ještě když jsem ho dávala do postele.
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ovoce, zelenina a maso - to jsou dost obecne kategorie, zahrnuje to vetsinu beznych jidel - jedine ti tam snad chybi obiloviny - tak ty ano (protoze pochutiny, cukrovinky, koreni, alkohol a pod. mu asi davat nebudes)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě, na ty jsem zapoměla- jáhly, v kaši oves, pšenice. Vícezrnnou kaši jsem už také dávala, ale nevím přesně, co v ní je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj ja sem dneska přemýšlela udělat malé koprovku ma také 7 měsíců ![]()
- Citovat
- Upravit
Už jsem ji dělala také, po omáčkách se Ondra může utlouct.
Vyzkoušela jsem i rajskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a můžu se zeptat na recept a jak jste dělala i tu koprovou§?
- Citovat
- Upravit