Jídlo v 7. měsíci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lucka123
24.8.10 11:04

ahoj ja sem dneska přemýšlela udělat malé koprovku ma také 7 měsíců :-D

• Citovat
  • Upravit
22939
24.8.10 12:33

Už jsem ji dělala také, po omáčkách se Ondra může utlouct.
Vyzkoušela jsem i rajskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka123
24.8.10 13:27

a můžu se zeptat na recept a jak jste dělala i tu koprovou§?

• Citovat
  • Upravit
7376
10.10.12 09:50

Ahoj holky, poradíte mi prosím některá, jak volit rovnováhu u jídelníčku 7-8 měsíční dcery? Mi příjde, že strašně rychle nabírá, nechci aby byla tlusté dítě, já byla buclan až do střední a šikanovali mě, hrůza děs, dodneška se musím hlídat, chci aby měla snažší cestu, jenže já to stím jídlem neumím u ní vychytat, onba má nahoru kilo měsíčně, narodila se 3670 g, 50 cm a teď v 8 mi měsích má skoro 11 kilo a kolem 71 cm. Já bych to snad ani neřšila, mě by to nenapdalo, že je to moc, ale dr nás hubuje.. není se čemu asi divit. Malá už jí všecho, co jíst může, má snídani MM, sváču ovoce, oběd zelenina/luštěniny, maso s kapkou oliv. oleje, sváču jogurt nebo ovoce nebo puding s ovocné šťávy, nesmí kravské mléko, takže někldy s UM, večeře kaše třeba jáhlová, pohanková, ržová s um.. před spaním se kojí a usíná u mě, jenže problém vidím přes den s pitím ona odmítá jakou koliv tekutinu kromě MM, už jsem zkoušela nechceš, dáš si později, tak to zkončilo, že celý den nic nepila… takže po každém jídle se ještě nakojí… a já nevím, jak to trochu zredukovat, ona je jak vzteklá přísavka, když jí místo prsu nabídnu vodu nebo čaj.. V noci jí asi ve 2 a pak co 2 hod až do rána do 7..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
10.10.12 10:22
@MarieOVMUC píše:
Ahoj holky, poradíte mi prosím některá, jak volit rovnováhu u jídelníčku 7-8 měsíční dcery? Mi příjde, že strašně rychle nabírá, nechci aby byla tlusté dítě, já byla buclan až do střední a šikanovali mě, hrůza děs, dodneška se musím hlídat, chci aby měla snažší cestu, jenže já to stím jídlem neumím u ní vychytat, onba má nahoru kilo měsíčně, narodila se 3670 g, 50 cm a teď v 8 mi měsích má skoro 11 kilo a kolem 71 cm. Já bych to snad ani neřšila, mě by to nenapdalo, že je to moc, ale dr nás hubuje.. není se čemu asi divit. Malá už jí všecho, co jíst může, má snídani MM, sváču ovoce, oběd zelenina/luštěniny, maso s kapkou oliv. oleje, sváču jogurt nebo ovoce nebo puding s ovocné šťávy, nesmí kravské mléko, takže někldy s UM, večeře kaše třeba jáhlová, pohanková, ržová s um.. před spaním se kojí a usíná u mě, jenže problém vidím přes den s pitím ona odmítá jakou koliv tekutinu kromě MM, už jsem zkoušela nechceš, dáš si později, tak to zkončilo, že celý den nic nepila… takže po každém jídle se ještě nakojí… a já nevím, jak to trochu zredukovat, ona je jak vzteklá přísavka, když jí místo prsu nabídnu vodu nebo čaj.. V noci jí asi ve 2 a pak co 2 hod až do rána do 7..

a zkoušela si místo vody a čaje ovocný šťávičky? náš malej třeba vodu nepije vůbec, když byl mrňavoučkej, jedinej čaj kterej mohl byl fenyklovej a ten mi vzal na milost jen v případě, že byli vedra k prasknutí, jinak taky furt jen „mámo dej sem cecka“ a nabíral jak blázen…teď je nám půl roku a miluje od Sunárku čajík šípkovej s jablíčky nebo šťávičky od babylove a vypije mi denně klidně přes litr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
10.10.12 10:33

No já dělala ovocný št´ávy doma nebo už jsem koupila snad všechny džusíky a šťávičky od všech možných výrobců kojenecké stravy.. ochutná, vyplivne a kouše flašku..

Pořád se chlácholím, že jakmile přestane kolem roku dvou s kojením a bude běhat venku po dvou, že to bude lepší, ale nebaví mě všude kam příjdu posclouchat, že mám řízek a macíka a buřtíka a buclána a tlusťouška.. leze, staví se, není nijak opožděná v motorickém vývoji, ale prostě je robustnější a má trošku faldíky, ale koukněte sami, že není jako to myšelin mimi někde v asii, co bylo všude ve zpávách :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
10.10.12 10:48
@helenkka píše:
@malamamca Nevím, jestli se sladkou šťávičkou vyřeší to přibírání…@MarieOVMUC Mně malá taky skoro nepije, ale spousta vody je v těch příkrmech, někde jsem četla, že děti snad od 9. měsíce by měly vypít deci vody denně… Ale tohle je takové ošemetné, s tím pitím. Co radí doktorka?

neustupovat, nedát ji MM, prostě až bude žíznivá, že se napije čehokoliv, jneže mi neříkejte, že je normální nechat ji celý den bez tekutin a nedát ji zapít jídlo.. jenže vodou nebo čajem, to ona nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
10.10.12 10:57
@helenkka píše:
@malamamca Nevím, jestli se sladkou šťávičkou vyřeší to přibírání…@MarieOVMUC Mně malá taky skoro nepije, ale spousta vody je v těch příkrmech, někde jsem četla, že děti snad od 9. měsíce by měly vypít deci vody denně… Ale tohle je takové ošemetné, s tím pitím. Co radí doktorka?

tak já je ještě ředila půl na půl, ale co je malej na příkrmech a pije mi normálně ovo šťávy a čaje, tak mi nenabírá tolik jako když byl plně kojenej…při narození měl rovný tři kila, ted máme 8220g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
28.2.14 08:09

Holky co dáváte 7 měsíčnímu mimču k jídlu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
22.1.15 17:51

Ahoj holky. Muze tak male mimino bily jogurt smichany s presnidavkou treba? Nebo bramborovou kasi klasicky s kravskym mlekem? :think: diky uz si to nepamatuju od starsiho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.1.15 17:54

Koukni na kojeni.net, tam je fajn tabulka kdy co zavadet. Kravske az od roka, jogurt myslim, ze muze, ne smetanovy. Snad se nepletu.

• Citovat
  • Upravit
3383
22.1.15 17:58

Bílý jogurt může, náš to má hrozně rád s přesnidávkou, piškotem..a ještě mu moc chutná puding koupený ve zdr. výživě uvařený z kravského mléka smíchaný opět s přesnidávkou. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
22.1.15 18:00

Jogurt se doporučuje sice až od roku, ale pak to dítě může hůř příjmout a vznikají pak alergie a jogurt je výborný na trávení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
22.1.15 18:02
@Verun83 píše:
Koukni na kojeni.net, tam je fajn tabulka kdy co zavadet. Kravske az od roka, jogurt myslim, ze muze, ne smetanovy. Snad se nepletu.

A nemas tip jak ji zredit ty brambory aby se nedavila? Protoze MM moc neodstrikam a UM doma nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
22.1.15 18:03

@LLenule111 no ja uz chci zkouset vse. Protoze za mesic mi 100g zhubla protoze nechce jist a vic se hybe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí