Co mohu mrazit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2389
26.5.10 20:50

Co mohu mrazit?

Prosím o radu zkušenější maminy. Pro své děti vařím i kupuji půl na půl. Ted jsem navařila nějak více červené řepy a nevím jestli jí mohu zamrazit? Pak máme rádi dyní, co myslíte můžu jí taky šoupnout uvařenou do mrazáku? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
26.5.10 21:00

No já s tím taky bojuju, zrovna dneska jsem se tady maminek ptala na špenátovou polévku, kde je zavařené vajíčko. Měla jsem 3 porce, tak si říkám všechny malému dávat nebudu.Tak budu taky ráda za typy od zkušených mamin, co zmrazit jde a nebo spíš které potraviny ne, s kterýma máte špatnou zkušenost. Slyšela jsem že ne banán - třeba pyré s jablkem. Jinak ta řepa a dýně, bych asi dala do mražáku, měla jsem tam čočku a nic se jí nestalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.5.10 21:05

Dýně a řepa žádný problém. Dýni už tam máme taky :wink:

Banán asi ne protože černá i normálně venku? :nevim:

Mimo téma, Doli, proč se neptáš „doma“? :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
26.5.10 21:06

Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo s tím bojuje :lol: Řepu už jsem tedy do mrazáku dala. Ovoce to by mě asi ani nenapadlo mrazit, spíš mi jde hlavně o tu zeleninku. Zatím to nějak neodhadnu, kolik toho navařit a ted mi bylo tý řepy líto - vyhodit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
26.5.10 21:07

Kami, protože u nás nikdo ted není :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A potřebovala jsem rychlou odpověd, víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.5.10 21:12

Doli, no jasně, si tě jen dobírám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
26.5.10 21:14

Kami, Ty do mě dneska deš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
26.5.10 21:14

Dýni bych zamrazila, tu řepu nevím ale asi taky. Já spíš když toho navařím víc, tak to dám do skleniček a zavařím. Já dělám ale hodně zeleninu a brambory dohromady, a ty brambory do mrazáku nic moc.

Tohle mám z jedné diskuze :
Do mrazničky nepatří

•vařené brambory a vařená vejce, rýže, těstoviny a pudinky

•majonéza, různé saláty, párky (ztrácejí chuť), slanina (žlukne)

•celer a rajčata (mají moc vody)

•uzené a konzervované maso není pro zmrazování příliš vhodné stejně jako šunka, která „vyteče“ (obsahuje sůl, jež nemá ráda zmrazování, zmrazit ji lze proto jen na kratší dobu)

•tvaroh lze zmrazit pouze nízkotučný, máslo a margarín je třeba zabalit do alobalu a teprve pak zmrazit, smetanové sýry zmrazujte pouze vyzrálé, jinak se proces zrání zpomalí

•jogurt, kyselé mléko a zakysanou smetanu zmrazit nelze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.5.10 21:27

Hm, tak rýži a těstoviny pro nás normálně mrazím a po rozmrznutí jsou jako čerstě uvařené :nevim: . A máslo tak normoš,jak ho koupím, šoupnu a je to taky OK :nevim:

Dolia píše:
Kami, Ty do mě dneska deš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.5.10 21:28
MikaSipa píše:
Dýni bych zamrazila, tu řepu nevím ale asi taky. Já spíš když toho navařím víc, tak to dám do skleniček a zavařím. Já dělám ale hodně zeleninu a brambory dohromady, a ty brambory do mrazáku nic moc.

A jak to zavařuješ? Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
26.5.10 21:36
kamiŠ píše:
Hm, tak rýži a těstoviny pro nás normálně mrazím a po rozmrznutí jsou jako čerstě uvařené :nevim: . A máslo tak normoš,jak ho koupím, šoupnu a je to taky OK :nevim:

já taky máslo, těstoviny i rýži mrazím, jenom že jsem to četla v té diskuzi tak nevím :nevim:

Příspěvek upraven 26.05.10 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
26.5.10 21:41

Brambory určitě nemrazit, jsou pak fakt hnusný, a to i v polévce (např. zeleninovou jo, ale pokud je v ní i brambor, tak ne..). Jinak rýži taky mrazíme leta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
26.5.10 21:47
kamiŠ píše:
MikaSipa píše:
Dýni bych zamrazila, tu řepu nevím ale asi taky. Já spíš když toho navařím víc, tak to dám do skleniček a zavařím. Já dělám ale hodně zeleninu a brambory dohromady, a ty brambory do mrazáku nic moc.

Normálně dám to do skleniček a pak to dám do hrnce s vodou a vařím hodinu. Když bys to chtěla nějak dlouhodobě, tak se to pak vaří ještě jednou po 24hodinách, ale já to během 14 dnů spotřebuji, tak to dvakrát nepřevařuju. Vím že se to dá dělat i v mikrovlnce, ale to jsem nezkoušela. Ale nějak moc to nedělám, jen když toho udělám moc, což se mi už moc nestává, nějak jsem vychytala množství :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.5.10 21:54
MikaSipa píše:
kamiŠ píše:
MikaSipa píše:
Normálně dám to do skleniček a pak to dám do hrnce s vodou a vařím hodinu. Když bys to chtěla nějak dlouhodobě, tak se to pak vaří ještě jednou po 24hodinách, ale já to během 14 dnů spotřebuji, tak to dvakrát nepřevařuju. Vím že se to dá dělat i v mikrovlnce, ale to jsem nezkoušela. Ale nějak moc to nedělám, jen když toho udělám moc, což se mi už moc nestává, nějak jsem vychytala množství :mrgreen: .

Díky a když bych to udělal ještě jednou, atk jak dlouho to můžu uschovat?
Jde mi o to, že bych si do zásoby v sezoně navařila… Abych pak nemusela dlouho kupovat zeleninu v supermaketech nebo skleničky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
26.5.10 21:54

Mrazím téměř vše. Řepu, květák, brokolici, cuketu, žlutou polívku. Jediný co jsem nemrazila jsou brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí