z čeho domácí kaše?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
z čeho domácí kaše?
Ahojte,
chystáme se s prďolou pomalu na příkrmy, bude mu 6 m, ale pořád koumám kaše, co jsem si tu přečetla, tak si tedy už nedělám iluze, že by po ní lépe spal
, ale o to mi teď ani nejde, spíš koumám, když budu chtít dělat kaše doma, tak z kterých obilovin je to ok ? může takovýhle prťous třeba už špaldu, pohanku a takové věci? nebo normální třeba pšeničné vločky - nějaké ty na jemno umleté? no, prostě nevim z čeho bych mu jí měla udělat
, Hugo je potenciální alergik, takže se mi do těch kupovaných moc nechce, už vůbec ne třeba s příchutí kakaa, že
, a prosím ještě jeden hloupý dotaz, kaše se nemusí dávat asi jen na večer, ne? představuju si postupně nějakou kašičku třeba jako dopolední přesnídávku - není to mimo, ne?…díky za vaše zkušenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak začala bych asi bezlepkovýma obilovinama…
Rýže - uvařit, spíš rozvařit=) a ještě případně rozmixovat na nějakou vhodnou konzistenci a přimíchat UM.
Dělala jsem i z kukuřičné krupice - polenty, uvařit ve vodě (mnohem řidší, než v návodu) a zas zamíchat UM.
Ochucovat ovocem.
Z pohanky mi nechutnala, Majdě docela jo, ale spíš jsem přidávala pár vloček třeba pak už do normální krupice nebo tak…
Maminky často píšou, že se dají použít kaše ze zdravé výživy, já nemám tucha, kde bych nějaký takový obchod poblíž našla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám právě ty se zdravé výživy. Obsahují čistě jen tu obilninu, ale jsou instantní, takže není třeba denně rozvařovat. V 6ti měsících už se podle nových doporučení může i lepek, ale začít menšími dávkami. takže dávám rýžovou, kukuřičnou a do toho jen jednu lžíci špaldové. Jinak pohanka i jáhly ano. Dávám je i k obědu. Kaše se tedy obvykle dává večer, ale asi ničemu nevadí dopolední podávání.
Kluk žádné potíže po večerní kaši nemá, ale někdo si naopak stěžuje na horší spaní pro těžké bříško, takže kvuli tomu by to mohlo být i lepší.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem používala kaše ze zdravé výživy, vlastně používám dodnes, protože dětem moc chutnají. Nejoblíbenější byl Otesánek nebo vtipná kaše. Synovi jsem vařila ty vločky jemně mleté, nebo jsem je pak rozmixovala. Ta byla taky výborná. Jinak myslím, že můžeš dávat i dopoledne, třeba s nějakým ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podávání prvních kašiček
Můžu se přidat s nejapným dotazem? Taky už pošilhávám, jak zanedlouho rozšířim malýmu jídelníček (zatím plně na MM) o kaše.
Kašičky jste dávaly z láhve nebo lžičkou? Moc si nedokážu představit, že by se efektivně najedl ze lžičky … Moje matka má pochopitelně chytrých rad plnej pytel, že před třiceti lety prostě propíchla větší díru do cucáku, ze kterýho jsem předtím chlandila sunar, a pilo se z flašky … Ale jinde zase čtu, že kojený děti prakticky nikdy nemusejí lahvičku potkat, tak nevím ??? Díky za rady, ženy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
matko představená
, já mám asi tolik zkušeností co ty, já si naivně myslela, že to půjde lžičkou…hmmm…čili by mě to taky vlastně zajímalo, moc se mi nechce dávat mu flašku…takže sorry, rozhodně jsme neporadila, jen se přidávám k tvému dotazu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně lžičkou. začala jsem v 6ti měsících a šlo to bezvadně. První 2 dny nedůvěra a překvapení. snědl pár lžiček a pak už v pohodě.
- Citovat
- Upravit
matka představená píše:
Můžu se přidat s nejapným dotazem? Taky už pošilhávám, jak zanedlouho rozšířim malýmu jídelníček (zatím plně na MM) o kaše.
Kašičky jste dávaly z láhve nebo lžičkou? Moc si nedokážu představit, že by se efektivně najedl ze lžičky … Moje matka má pochopitelně chytrých rad plnej pytel, že před třiceti lety prostě propíchla větší díru do cucáku, ze kterýho jsem předtím chlandila sunar, a pilo se z flašky … Ale jinde zase čtu, že kojený děti prakticky nikdy nemusejí lahvičku potkat, tak nevím ??? Díky za rady, ženy!
Taky jíš krupici nebo pudink lžící, ne? ![]()
Jde to normálně, stejně jako zeleninu nebo přesnídávku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tak, urcite lzickou, neboj, to pujde:-) Nas maly opravdu nikdy z flasky s dudlem nepil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak já kaše začala dávat až pozděj - tuším kolem 8. měsíce, jedl normálně lžičkou - už byl zvyklý ze zeleninových příkrmů. Naše oblíbená byla a dodnes je pohanková, pak na střídačku ovesná, jáhlová, kukuřičná. Špalda mi přijde dost hrubá. Pohankové vločky kupuju v Albertu, jáhlové a ovesné v dm drogerii. Pár měsíců jsem vařila jen z vody, po přimíchání UM to odmítal
Takže navečer byla vodová kaše a těsně před spaním kojo+UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych začala bezlepkovými kašemi - rýže, pohanka, jáhly. A dobré jsou na to vločky z těchto surovin, nejlépe ze zdravé výživy.
Určitě nemusíš jen na noc, tam možná spíš samotnou mléčnou kaši. Ale dá se udělat i jen do vody a namíchat s ovocem jako hutnější svačinku, to se mi taky osvědčilo.
A určitě lžičkou, pokud kojíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezkoušely jste dávat místo UM či MM do kaše jogurt? Je to dobrý nápad? Chci dělat domácí kaše, ale nebaví mě už odstříkávat a UM jsem samostatně nikdy nedávala, připadá mi to drahé a pracné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viking píše:
Nezkoušely jste dávat místo UM či MM do kaše jogurt? Je to dobrý nápad? Chci dělat domácí kaše, ale nebaví mě už odstříkávat a UM jsem samostatně nikdy nedávala, připadá mi to drahé a pracné.
No, nedovedu si představit ohřívat jogurt
Ve studeném se to asi nerozpustí.
- Citovat
- Upravit
Jo, a začínala jsem úspěšně s rýžovo-kukuřičnou kaší z countrylifu. Nejdřív do vody, pak jsem přidávala MM. Později z kulaté rýže, pohanky lámanky, postupně jsem přidávala trošku ovesných vloček pro seznámení s lepkem.
Z jáhelných vloček mi vždycky vyšla hnusná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit