Nechce pít (vodu, čaj, ředěný džus)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Navod zkouset zkouset a zkouset.zkus jinou flasku nebo hrnicek spitkem.Nabizej poradpred jidlem po jidle behem dne proste porad chce to trenovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkoušet zkoušet zkoušet ![]()
možná zkus dát pití lžičkou nebo hrníček s pítekm, některé děti z lahve nepijí nikdy, kdyby měli hlady a žázní umřít (třeba moje Anežka) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě je malá, je to pro ni nové, dej tomu čas… Zvlášť jestli jinak kojíš, teoreticky nepotřebují kojené děti do 9 měsíců další pití. Musí si na to zvyknout, zkoušej nabízet, ona se časem chytne
Jestli máš strach o tekutiny, udělej jí ten příkrm trochu řidší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v šesti měsících mi kluk vypil 30ml za den. Mám doma sbírku 8 různých hrnečků, tekoucích, netekoucích, flašky s dudlíky… Zkoušela jsem čaj, vodu, šťávičky kupvané i doma dělané z merkve, jablek… Nakonec začal ze dne na den pít asi 100ml, vodu, protože už mě nebavilo kupovat šťávu, která se musí rychle spotřebovat kvuli těm 30ml, stejně tak jsem přestala vařit i čaje kvuli té kapce, co vypil.
takže za mě zkoušet zkoušet skoušet. Klidně 30 denně nabídnout. Mě se nejvíc osvědčilo při příkrmu na zapití. Taky pomohlo dávat po lžičkách, aby si zvykl, že voda se polyká. Mě to totiž do pusinky z těch hrnečků dostal, ale plival to ( zvyklý z plavání). Dávala bych už jen vodu. Minimálně do těch 9ti měsíců, kdyby se to té doby nechytl, tak už bych pak zkoušela asi kdeco, včetně skladkých nápjů. Jinak u nás nejvíc zabral hrneček s brčkem. Sice píšou od 12ti měsíců, ale už jsem slyšela vícekrát, že pomohl.
- Citovat
- Upravit
Jak je už napsáno, zkoušet, nabízet a vytrvat
My začínali po lžičkách, pak pozvolna hrneček s pítkem. Flašku odmítal jako plně kojený. Vodu ani čaje moc nepil, nejvíc jsem do něj dostala od Hippu čaj a ovocná šťáva (fenyklový a jablkem) už hotový. Dnes už mu tím jen barvím vodu, a vypijeme skoro litr, za což jsem ráda
ale ty začátky byly hrozné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem 2 týdny každou chvilku nabízet - všechny dudlíky a pítka, každou denní dobu. Zezačátku se tvářila že je to jedovatý nebo jako bych jí nabízela ocet. Pak ze dne na den začala pít - musí to hodněkrát ochutnat než to vezmou na milost. A pije rovnou z hrnečku s pítkem šikulka moje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dekuji moc, tak to budu zkouset. je plne kojena,takze ji asi to mlicko na piti jeste staci…ja jenom plasila,ze to nechce,protoze prikrmy ji ukazkove a hned na poprve. ![]()
- Citovat
- Upravit
jak tady píši všichni. Zkoušet a zkoušet. Já to s klukem měla to stejný, už 3 týdny dáváme příkrmy a flašku s vodou, čajem nechtěl ani náhodou. Zkusila jsem koupit švestkový nektar - naředila a dnes zkusila dát a světe div se dnes mi toho vypil 30ml a přitom včera se u toho šklebil, jak kdyby pil citron. Vydrž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,mám 7měsíční holčičku a také mi nechce nic pít jen mlíčko ode mě.Ale poradili mi dávat jí to vlažné.Tak to zkouším a trochu si dá.Je zvyklá na teplé.Také mi radili lžičkou,ale to nechce.Neboj, když bude mýt žízenˇ tak se napije.Přeji úspěchy.pa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už zkouším asi 4 měsíce, syn mi jí úplně normálně. Od 7 měsíců nepije vůbec UM, to vytrvale odmítal, až mi sunar i nutrilon zkameněly. Tehdy ale aspoň vypil těch 200 ml HIPP šťávičky, dneska nepije přes den nic. Jednou za 14 dní má den, kdy vypije znovu těch 200, ale pak zas dlouho nic. Od 9 měsíců chodil na nočník, co nepije, na nočník nemusí, neboť nečůrá. Mám doma tolik láhví a hrnků, nechce nic, ani lžičkou, ani brčkem, z PET, prostě s ním nehnu. Jak dlouho mám ještě zkoušet? Asi do té doby, než z toho skončím v Petrohradu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, protože už si nevím rady.
Syn je od narození na UM, dávali jsme k tomu i čaj - pil. Teď mu je 6 měsíců a odmítá mi vodu, čaj, ale někdy si dá ty hotové štávičky od hipu nebo z DM. Příkrmy taky už papá, zeleninu na oběd, kaši na večeři a chci začít dávat taky přesnídávku na svačinu, protože mlíčku taky moc nedá ( co 4 hodiny vypije 90-120ml). Měla jste to taky tak některá? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš prcek byl sice kojený, ale pití odmítal úplně stejně. Před necelým měsícem se odstavil a od té doby sosá, jak smyslů zbavený
Ale taky mi pije jen od Hippu čaje a šťávy ve skle. Já mu je ale tak 1:3 ředím vodou, takže je to taková obarvená voda, ani chuť tam moc není, ale hlavně že pije!!! Takže zkoušej a vydrž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerka nepila asi do 14 měsíců
(byla tedy kojená).
Byl to boj ![]()
Nakonec jsem ji nalákala na obyčejný ovocný sáčkový čaj slazený cukrem…v barevném hrníčku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, mam 6ti mesicni holcicku,zacala jsem s prikrmama pred dvouma tydnama,ted jsem ji zkousela davat pit vodu na zapiti po prikrmu,tu nechce,dala jsem ji caji,taky nechce, a tak jsem koupila detsky dzusik od hippu od 4.mesice a ten taky nechce,sklebi se a plive to a uz si neda dat ani flasku do pusy.prejde to nebo je nejaky „navod“jak ji naucit pit?dekuju moc.