Nechce pít z lahve
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Prostě zkoušet a zkoušet:-)Na to jiná ráda není. Co máte za láhev? Případně prostě zkoušet lahve, až mu nějaká padne. My jako první koupili MAM a měli jsme štěstí, že hned padla:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje plně kojené děti jsem na láhev nikdy nedokázala naučit, ani jedno. Prostě ji nevzaly. Byl to docela boj, páč neuměly ani ty trénovací hrníčky a cicáčky. A to jsem to u druhé zkoušela brzy, aby vzala láhev, právě kvůli zkušenosti s první. Ani jedna, ani dudlík, ani flašku. Zase mi ale obě pili v osmi měsících normálně z hrnku. Flašku ale neměly. A že jsem vyzkoušela flašek cucáčků spoustu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sama řeším to samé. Mám 6ti měsíční holčičku a chtěla jsem jí dát na noc Sunar, protože se často budí a mateřského mléka už není tolik.
První den se na lahev vrhla, tahala jak divá a vypila 80ml než jí došlo, že je něco jinak
Pak to vyplivla a konec. Teď když jí dám lahev, tak se vzteká, ječí a klidně je i 2 hodiny hlady, než povolím a nakojím ji. Takže taky nevím, co s tím. Za 2 měsíce pojedu dvakrát na celý den do školy, s sebou ji tahat nechci ( je to 6 hodin v autě), tak nevím, co bude.
- Citovat
- Upravit
Nauč dítě na lžičku, zaveď příkrmy, manžel pak může dát masozel, kaši, ovoce… Zza tu chvilku dítě žízní neumře
Navíc pokud bude mlíko či pití chtít, můře muž nalžičkovat polévkovou dětskou lžící
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to muze byt velky problém. Děláš autoskolu daleko, ze dítě nevydzi, když nakojis před odchodem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a žádný zase velký problém to není. Nepředpokládám, že děláš autoškolu někde 200km od domova. Takže když bude nejhůř, půjde přítel s mimčem s tebou, nakojíš, a můžeš do autoškoly. Jízdy jsou půl hodina, teorie kolik? Maximálně hodina v kuse. Takže nic tragického a problémového. Za dva měsíce ho naučíč na lžičku. Takže se chvíle bez prsa přežije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@WeroniqueL Začít s příkrmy a lžičkou může nakrmit i partner… vím o čem píšu, starší vzal lahev na milost někdy ve 14 měsících
v té době už uměl z hrnku a zalíbila se mu láhev jako hračka. Jo a UM nevzal do pusy nikdy a v žádné podobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@WeroniqueL Začít s příkrmy a lžičkou může nakrmit i partner… vím o čem píšu, starší vzal lahev na milost někdy ve 14 měsícíchv té době už uměl z hrnku a zalíbila se mu láhev jako hračka. Jo a UM nevzal do pusy nikdy a v žádné podobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn je ale darebák a nikdy se nenají pořádně. Vždycky trochu pocucne, na chvíli mu to stačí a za hodinku či dvě chce zase trochu. Někdy se nám povede, že se nají hodně a pak vydrží i 4 hodiny, ale to málokdy. S autoškolou dojíždíme do města do kterého to trvá cca 35min. po městě jezdíme tak hodinku a 35min. zase zpátky. Někdy nabíráme i jiného žáka, takže se to vyšplhá klidně i na 3 hodiny.
- Citovat
- Upravit
@Syringa a nepodařilo by se ti něco odsát a dát do lahve MM? TommeeTippee jsem měla u obou dětí a pijí z nich dobře..Pravda, od začátku jsem je krom kojení i dokrmovala. Nikdy ale nebyl problém jak s přisátím, tak krmením z láhve. Takže bych zkusila nechat trochu vyhladovět a dát MM z lahve a pokud by začala pít, tak postupně přecházet na UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa Nepomohlo nic, v tomhle věku bych to řešila příkrmem a učením na hrnek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa tak my po příchodu zporodnice dokrmovali MM z láhve - Medela Calm, aby malý, nedej bože, nezapoměl sát…
ted se snažíme naučit na láhev. máme skoro pět měsíců a už to zkoušíme přes měsíce máme: 1. Medela Calm 2. Medela normální 3. Avent anticolic s 1 otvorem i 3 otvory 4. obyč láhev s latex. dudlíkem 5. MAM láhev se sploštělým dudlíkem a potom dva startovací hrnečky - MAM s tvrdou hubičkou samotekoucí, s tvrdou hubičkou s ventilem, Babylove s měkou hubičkou
zkoušeli jsme: MM odstříkané, Nutrilon, Hipp, Bebu, vodu, čaj (fenyklový, bylinkový, heřmánkový, jablko s fenyklem, ovocný), švestkovou štávu
dávali jsme: před kojením, po kojení, po nastimulování a místo bradavky jsme šoupli flašku, chladnější mlíko, teplejší mlíko, krmení někým jiným, když jsem byla pryč, kmení když už fakt řval hladem a já nevím co ještě…
no kdyby něco, tak vím, že ho max můžou nakrmit kaší. ale jinak nevím, z čeho a co bude pít při navýšení příkrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa tak to tak beznadějně nevypadá
Já dávala prvnímu Nutradefens, ten se nevyrábí, tak dávám Sunar premium a ani jeden s mlíkem ani láhví problém neměl to jsem k tomu částečně kojila (prvního 3M, druhého 4M). Tak snad si na láhev zvykne. Druhý syn je nejedlík a někdy nejí nebo jen málo, ale třeba za 20min. už tu dávku vypije, taky jsem nepřišla na to, podle čeho to volí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím poraďte. Mám 5 měsíčního chlapečka a plně ho kojím. Začala jsem si, ale dělat autoškolu tudíž potřebuji, aby ho přítel občas nakrmil mlékem z lahve. To se ale vůbec nedaří, u lahve se šklebí, ošívá a i brečí. Nevíte jak ho naučit z lahve sát?