Nechce pít z lahve

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
WeroniqueL
6.10.14 08:33

nechce pít z lahve

Prosím poraďte. Mám 5 měsíčního chlapečka a plně ho kojím. Začala jsem si, ale dělat autoškolu tudíž potřebuji, aby ho přítel občas nakrmil mlékem z lahve. To se ale vůbec nedaří, u lahve se šklebí, ošívá a i brečí. Nevíte jak ho naučit z lahve sát?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
6.10.14 08:36

Prostě zkoušet a zkoušet:-)Na to jiná ráda není. Co máte za láhev? Případně prostě zkoušet lahve, až mu nějaká padne. My jako první koupili MAM a měli jsme štěstí, že hned padla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.10.14 08:40

Moje plně kojené děti jsem na láhev nikdy nedokázala naučit, ani jedno. Prostě ji nevzaly. Byl to docela boj, páč neuměly ani ty trénovací hrníčky a cicáčky. A to jsem to u druhé zkoušela brzy, aby vzala láhev, právě kvůli zkušenosti s první. Ani jedna, ani dudlík, ani flašku. Zase mi ale obě pili v osmi měsících normálně z hrnku. Flašku ale neměly. A že jsem vyzkoušela flašek cucáčků spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
6.10.14 08:42

Sama řeším to samé. Mám 6ti měsíční holčičku a chtěla jsem jí dát na noc Sunar, protože se často budí a mateřského mléka už není tolik.
První den se na lahev vrhla, tahala jak divá a vypila 80ml než jí došlo, že je něco jinak :lol: Pak to vyplivla a konec. Teď když jí dám lahev, tak se vzteká, ječí a klidně je i 2 hodiny hlady, než povolím a nakojím ji. Takže taky nevím, co s tím. Za 2 měsíce pojedu dvakrát na celý den do školy, s sebou ji tahat nechci ( je to 6 hodin v autě), tak nevím, co bude.

• Citovat
  • Upravit
7009
6.10.14 08:43

Nauč dítě na lžičku, zaveď příkrmy, manžel pak může dát masozel, kaši, ovoce… Zza tu chvilku dítě žízní neumře ;) Navíc pokud bude mlíko či pití chtít, můře muž nalžičkovat polévkovou dětskou lžící

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.10.14 08:44

No to muze byt velky problém. Děláš autoskolu daleko, ze dítě nevydzi, když nakojis před odchodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.10.14 08:58

No a žádný zase velký problém to není. Nepředpokládám, že děláš autoškolu někde 200km od domova. Takže když bude nejhůř, půjde přítel s mimčem s tebou, nakojíš, a můžeš do autoškoly. Jízdy jsou půl hodina, teorie kolik? Maximálně hodina v kuse. Takže nic tragického a problémového. Za dva měsíce ho naučíč na lžičku. Takže se chvíle bez prsa přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
6.10.14 09:16

@WeroniqueL Začít s příkrmy a lžičkou může nakrmit i partner… vím o čem píšu, starší vzal lahev na milost někdy ve 14 měsících :mrgreen: v té době už uměl z hrnku a zalíbila se mu láhev jako hračka. Jo a UM nevzal do pusy nikdy a v žádné podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.10.14 09:20
Jo, přesně jak moje obě děti.
@j.a.n.i1 píše:
@WeroniqueL Začít s příkrmy a lžičkou může nakrmit i partner… vím o čem píšu, starší vzal lahev na milost někdy ve 14 měsících :mrgreen: v té době už uměl z hrnku a zalíbila se mu láhev jako hračka. Jo a UM nevzal do pusy nikdy a v žádné podobě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WeroniqueL
6.10.14 10:09

Můj syn je ale darebák a nikdy se nenají pořádně. Vždycky trochu pocucne, na chvíli mu to stačí a za hodinku či dvě chce zase trochu. Někdy se nám povede, že se nají hodně a pak vydrží i 4 hodiny, ale to málokdy. S autoškolou dojíždíme do města do kterého to trvá cca 35min. po městě jezdíme tak hodinku a 35min. zase zpátky. Někdy nabíráme i jiného žáka, takže se to vyšplhá klidně i na 3 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
6721
4.3.15 18:56

@Syringa tak to si pockam na rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.3.15 19:06

@Syringa a nepodařilo by se ti něco odsát a dát do lahve MM? TommeeTippee jsem měla u obou dětí a pijí z nich dobře..Pravda, od začátku jsem je krom kojení i dokrmovala. Nikdy ale nebyl problém jak s přisátím, tak krmením z láhve. Takže bych zkusila nechat trochu vyhladovět a dát MM z lahve a pokud by začala pít, tak postupně přecházet na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
4.3.15 19:28

@Syringa Nepomohlo nic, v tomhle věku bych to řešila příkrmem a učením na hrnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
4.3.15 19:51

@Syringa tak my po příchodu zporodnice dokrmovali MM z láhve - Medela Calm, aby malý, nedej bože, nezapoměl sát…
ted se snažíme naučit na láhev. máme skoro pět měsíců a už to zkoušíme přes měsíce máme: 1. Medela Calm 2. Medela normální 3. Avent anticolic s 1 otvorem i 3 otvory 4. obyč láhev s latex. dudlíkem 5. MAM láhev se sploštělým dudlíkem a potom dva startovací hrnečky - MAM s tvrdou hubičkou samotekoucí, s tvrdou hubičkou s ventilem, Babylove s měkou hubičkou
zkoušeli jsme: MM odstříkané, Nutrilon, Hipp, Bebu, vodu, čaj (fenyklový, bylinkový, heřmánkový, jablko s fenyklem, ovocný), švestkovou štávu
dávali jsme: před kojením, po kojení, po nastimulování a místo bradavky jsme šoupli flašku, chladnější mlíko, teplejší mlíko, krmení někým jiným, když jsem byla pryč, kmení když už fakt řval hladem a já nevím co ještě…
no kdyby něco, tak vím, že ho max můžou nakrmit kaší. ale jinak nevím, z čeho a co bude pít při navýšení příkrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.3.15 20:20

@Syringa tak to tak beznadějně nevypadá :) Já dávala prvnímu Nutradefens, ten se nevyrábí, tak dávám Sunar premium a ani jeden s mlíkem ani láhví problém neměl to jsem k tomu částečně kojila (prvního 3M, druhého 4M). Tak snad si na láhev zvykne. Druhý syn je nejedlík a někdy nejí nebo jen málo, ale třeba za 20min. už tu dávku vypije, taky jsem nepřišla na to, podle čeho to volí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí