Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Prosím o radu,nevím co dělat.
S bejvalým mužem spolu krásně vycházíme,svoje děti si bere pravidelné a holky k němu rády chodí,co spolu nejsme tak sme neměly žádný problém,prostě nic,až do teď. Asi před 2 měsícema si našel mladou přítelkyni(18let) a od té doby to je špatně s alimentama
Děti si pořád bere a s jeho přítelkyní i holky vycházejí,což jsem ráda. Ale oznámil mi že mi nebude platit alimenty(3000) jelikož prostě na to nemá peníze a prej mu zbyde sotva pro sebe. Udat ho ale nemůžu,má podmínku (přišel už podruhé o ŘP) takže by šel do vězení a to ani nechci,nechci zbytečně dělat problémy,až takové myslím a ani bych si tím nijak nepomohla. Zkoušela jsem si sním o tom promluvit,ale marně
Už nevím jak ty peníze z něho dostat ![]()
Všem děkuji za reakce ![]()
no jasně, radši ty 3tis. nacpe do své přítelkyně. Já být tebou, tak mu oznámím, že platit prostě bude, nebo požádám o exekuci na jeho plat.
S mým otcem to bylo stejné, i maminka to brala jako ty, až najednou už si pro mě a bráchu nechodil a ani neplatil, vydržela to 2 roky pak to podala k soudu a strhávali mu to až do ukončení školy soudně. Zkus si s ním promluvit, ty peníze jsou přeci pro děti a ne pro tebe, ne? Když to šlo do teď tak by to mělo jít dál, přítelkyně by na to neměla mít vliv. Držím palečky, moc jsem ti nepomohla, já vím. Ale dávej si na to pozor ![]()
Je fajn, ze mate hezky vztah, ale prijde mi, ze zneuziva toho, ze jsi na nej moc hodna. Kdyby bydlel s vami, taky by na deti prispivat musel. A navic… tobe jako samozivitelce zbyvaji penize pro sebe? Tohle vsechno by si chlapi meli uvedomit…
Bych ho udala.
Sprostě cpe prachy do nové přítelkyně.
Jako neboj, ono by to nebylo tak rychlé, že by ho okamžitě ze dne na den zavřeli do vězení. Prostě by se mu ale pod hrozbou problémů v hlavě rozsvítilo a dlužné alimenty by zaplatil a přestal by se vymlouvat na blbosti.
já přemýšlela že mu prostě děti dávat nebudu dokuď nezačne zas platit,ale bojim se že tím ublížím dětem a to nechci
je to začarovaný kruh
ncc1701 píše:
Je fajn, ze mate hezky vztah, ale prijde mi, ze zneuziva toho, ze jsi na nej moc hodna. Kdyby bydlel s vami, taky by na deti prispivat musel. A navic… tobe jako samozivitelce zbyvaji penize pro sebe? Tohle vsechno by si chlapi meli uvedomit…
No jo,když já nejsem samoživitelka,přítele mam,ale ty 3 tis prostě dost chybí
A hlavně máme i miminko,a to taky stojí penízky
Nevim co dělat. Přemýšlela jsem i že zajdu za jeho rodiči si o tom všem promluvit
terezka24 píše:
já přemýšlela že mu prostě děti dávat nebudu dokuď nezačne zas platit,ale bojim se že tím ublížím dětem a to nechcije to začarovaný kruh
Tak to je jako „vytloukání klínu klínem“. Asi to není to správné přirovnání, ale jak Ty máš právo na alimenty, on má právo na styk.
Navíc mi to přijde hrozně dětinské a nespravedlivé vůči dětem, zvlášť, když ho mají rádi.
Navíc, pokud by potom došlo k nějakému sporu, tak on se může obhajovat, že ani Ty jsi neplnila rozsudek a přestala mu dávat děti.
Nebuď tak hodná, co z toho máš, co si z toho koupíš(nebo dětem).
JEště jednou si s ním rázně promluv, řekni mu na rovinu, že pokud nebude platit, tak to hodláš řešit a potom to taky udělej..
Víš, kdyby mu doopravdy nezbývalo, byl na pracáku bez podpory, bez práce, tak i kdybys ho udala desetkrát, tak s ním nic pořádného neudělají(zkušenosti z okolí), dokud si tu práci nenajde. Ale pokud peníze má, nevidím důvod, proč by neměl platit.
Jana206 píše:terezka24 píše:
já přemýšlela že mu prostě děti dávat nebudu dokuď nezačne zas platit,ale bojim se že tím ublížím dětem a to nechcije to začarovaný kruh
Tak to je jako „vytloukání klínu klínem“. Asi to není to správné přirovnání, ale jak Ty máš právo na alimenty, on má právo na styk.
Navíc mi to přijde hrozně dětinské a nespravedlivé vůči dětem, zvlášť, když ho mají rádi.Navíc, pokud by potom došlo k nějakému sporu, tak on se může obhajovat, že ani Ty jsi neplnila rozsudek a přestala mu dávat děti.
Nebuď tak hodná, co z toho máš, co si z toho koupíš(nebo dětem).
Víš, kdyby mu doopravdy nezbývalo, byl na pracáku bez podpory, bez práce, tak i kdybys ho udala desetkrát, tak s ním nic pořádného neudělají(zkušenosti z okolí), dokud si tu práci nenajde. Ale pokud peníze má, nevidím důvod, proč by neměl platit.
JEště jednou si s ním rázně promluv, řekni mu na rovinu, že pokud nebude platit, tak to hodláš řešit a potom to taky udělej..
Ona ale má práci a dobře placenou,kdyby neměl tak bych mu třeba i počkala měsíc nebo dva,ale on jí má.
terezko, moc tažká situácia,styk s detmi nemožeš otcovi zakazovať.Chápem,že máte dobré vztahy,ale musíš mysliet na deti. Aj tri tisícky im určite budú chýbat.Je to na Tebe,ale ja by som to riešila sudne.
nevím, nějaký týden zpět bylo v krotitelích dluhů, že v případě, že máš rozhodnutí od soudu, kolik ti má platit, tak to pak může podstoupit jakémukoliv exekutorovi (to rozhodnutí soudu je samo o sobě exekuční titul -či jak to říkali) a ten to po něm může vymáhat a samozřejmě se šílenejma poplatka,a jinka dokud si on nepožádá sám o snížení , tak bude platit to co mu určil soud
tak mu tím zkus pohrozit
Holky, jak by to ale bylo kdyby ho vážně zavřeli? To by platil z čeho? Nebo když je ve vězení tak nemusí platit?
U nás sa platia alimenty exekučne, na základe súdneho rozhodnutia.Ale aj tak nemáme istotu,že prídu..
Bud chce platit alebo nie,žial..
1miss1 píše:
Holky, jak by to ale bylo kdyby ho vážně zavřeli? To by platil z čeho? Nebo když je ve vězení tak nemusí platit?
Musí a pokud platit nebude i před vězením tak to pak musí doplatit najednou
poslyš a kolik je dětem? Já bych mu je dávala, ale řešila to přes soud. Ono až mu dojde oznámení o zahájení řízení, tak pokud není blbý, tak začne platit a bude sekat dobrotu. Přeci nechce jít dobrovolně do vězení ne? Na druhou stranu musíš počítat s tím, že možná bude očkovat děti proti tobě. Takže pokud mají už aspoň trochu rozum (tak min. 6 let), tak bych je do situace zasvětila, aby chápaly, že nechceš tátu dostat do vězení, ale potřebuješ pro ně kupovat potřebné věci a on má povinost platit. Mě to takhle vysvětlovala mamka, když mi bylo šest, a pochopila jsem to a táta se sice snažil, ale očkovat, ale nevedlo se.