Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Já si myslím, že je to na dohodě mezi rodiči.Já jsem teda na té druhé straně, kdy si bereme manželovy děti z prvního manželství.Oblečení si vozí vlastní, rychle z toho vyrostou a tady by to neunosili,když jim oblečení tady koupíme, berou si ho potom domů.Jídlo nevozí, to zajišťujeme my.U nás mají kartáčky+pastu,pyžamo,nějaké věci náhradní a hračky.
U rok a půl starého dítěte bych se s otcem domluvila na jídle, jestli si myslíš, že není schopen zajistit takové jídlo na jaké je malý zvyklý nebo tak, raději bych nabalila vlastní, to samé oblečení.
Taky záleží jak často a na jak dlouho bude malého mít.
Zadne obleceni od ex nedostavame - schvalne nam malou v zime vozi v teniskach, nebo v riflich a kabatku - a to i kdyz je u nas tyden - na pritelovu prosbu, aby ji dlaa kombinezu a tak rekla, ze to neni v rozsudku a at si koupi co chce - u soudu se k tomu absolutne nevyjadrili - takze tak…
Jidlo a tak nam taky nedava, i kdyz to uz mi prijde absurdni chtit… ![]()
Jinak, pokud ti to nakazala pravnicka tak at si polibi… zadny soud by to snad do rozsudku nezahrnul!!!!
Ahoj. U nás je to podobné, jak píše Zichisek, také jsem na té druhé straně. Manželova dcera má u nás tepláky na převlečení na doma, pyžamo, kartáček na zuby, pastu. Náhradní oblečení si vozí, jídlo zajišťujeme my. Nějaké hračky tady má, občas si doveze něco z domova, ale je už větší, bude jí 10 let.
Souhlas s Barčou,právnička ti nemá co nařizovat,jak a co máš dělat. Ona není samosoudce!!! Domluv se s otcem,ale pokud je tam dítě jen přes den,tak zabal jedny punčochy,popř.tričko,pro případ nehody a pokud je tam i na noc,tak ať si pořídí svoje.. To je můj názor..
Právnička ti nemá co psát ani poroučet, je drzá a v tom duchu bych jí já odpověděla. Pokud nechceš dělat naschvály, zabal mu oblečení, k tomu lísteček, co pije za mléko a co jí, pleny ať si koupí své, nechápu, proč bys mu měla balit jídlo, pleny apod. je otec, chce svá práva, ať se ty dva dny postará. Pokud bys chtěla dělat naschvály, ať si mu koupí i oblečení, právnička nemá co dívat rozkazy.Oblečení bych mu dala své, jídlo a pleny nikolv, to ať si otec po dobu starání se zajistí.
Zatím ho má jen na tři hodiny s tím že u soudu říkal a i ospod psal že otec má doma náhradní oblečení u sebe.Také otec na OSPODu říkal že vůbec neví co bude dělat s dítětem až ho bude mít na celý den(sám ale žádal že ho chce) a já mu ted musím psát(jak OSPOD nakázal) „manuál“ co a jak.Jídlo,spaní a vše.Přijde Vám to normální?
Rozešli jsme se když malému bylo půlroku a celou tu dobu se o dítě nezajímal a unavovalo ho.Když jsem se s ním rozešla tak na mě kydá špínu a lže úplně ve všem.
Tak pani právnička t si trhne nohou a jídlo pokud teda stojíš za tim že má jíst co ty řekneš bych moooožná nabalila ale spíš ne sice platí alimenty ale tu dobu co má prcka u sebe je to na něm ty nejsi poviná mu dávat ani jídlo ani púleny a i oblečení si klidně může obstarat sám takže tohle už je jenom na domluvě a na tobě „vás“ tohle slyšim prvně že by někdo dával k otci na víkend jídlo
To jako aby moc neutratil jo nebo jak to mám chápat???
Anonymní píše:
Zatím ho má jen na tři hodiny s tím že u soudu říkal a i ospod psal že otec má doma náhradní oblečení u sebe.Také otec na OSPODu říkal že vůbec neví co bude dělat s dítětem až ho bude mít na celý den(sám ale žádal že ho chce) a já mu ted musím psát(jak OSPOD nakázal) „manuál“ co a jak.Jídlo,spaní a vše.Přijde Vám to normální?
Rozešli jsme se když malému bylo půlroku a celou tu dobu se o dítě nezajímal a unavovalo ho.Když jsem se s ním rozešla tak na mě kydá špínu a lže úplně ve všem.
To je zvláštní tak když ho chce tak at si poradí ne řekla bych mu co jí kdy a jak spí a tak nějak co dělá a nedělá ale manuál??? když se nezajímal a tet dělá že se chce starat tak bych ho v tom nechala vykoupat,teda pokud bych si byla jistá že prcek bude v pohodě a kdybi se něco dělo zavolá ale budeš asi potřebovat pevný nervy
Anonymní píše:
No, neprijde mi psat normalni manual protoze to nekdo nakazal, ale prijde´mi to zase normalni aby jsi to co nejvice ulehcila synovi, aby otec vedel co a jak… Kdyz k nam sla Natalka poprve, dostal partner manual skoro na ctyri strany!!! Sice to moc nedodrzujeme, prislo mi ze to jsou hlavne vymysly pro otraveni spolecneho casu (zuby cistit PO KAZDEM JIDLE, absolutne zadne sladkosti, smazene, sladke piti, doma chodi spinkat v sedm hodin, NEKRIC NA NI TY ANI NIKDO JINY… no proste tuk tuk na hlavu…)
Hele, vzdy uvazuj selskym rozumem! Na tri hodinky bych mu klidne strampliky, a tu jednu plinu zabalila - stejne, na co by kupoval cely balik? Pokud by ho bral na vikendy, pyzamo a domaci vec at si koupi, to ho nezruinuje, ale zase bych urcite netrvala na tom, aby mel kombinezu, zimni boty, gumaky - proste sezoni veci, co se vyuziji jednu zimu a u otce to vyuzije jeste treba jen petkrat… ![]()
Jinak jidlo bych nebalila ani nahodou, to uz je jak ze zleho snu!!!
Podle mě je logické dávat dítě vybavené tak, jak ho balím třeba k babičce. Tzn. veškeré oblečení, pár hraček, plínky (ty by asi otec měl mít svoje). Jídlo dávám jen to, co vím, že babička nekupuje a chci, aby dítě dostalo. Postupem času nemusím dávat ani tohle, babička se vždycky sama zásobí. To samé bych čekala od rozumného otce ![]()
Režim, léky a podobné důležitosti bych na papír klidně sepsala, ale jen jednou. Případné změny bych konzultovala osobně.
Jejda,to mi něco připomíná… Otec mýho syna mi taky pěkně háže klacky pod nohy,ale já si nenechám nic líbit.. Ty mu máš psát manuál?? Když je to tak super táta,neměl by sám vědět,jak se starat o vlastní dítě?? ![]()
Anonymní píše:**Právnička ti nemá co nařizovat! Dle délky pobytu sbal dítěti oblečení na převlečení, kdyby se umazalo.
Omlovám se za anonym.Maminky chci se zeptat když předáváte dítě otci dáváte mu sebou náhradní oblečení,jídlo a vše kolem.Máme rok a půl dítě a otcova právnička mi toto nakázala že mu to mám sebou dávat.Měli jsme soud a já se odvolala.A ted mi poslala jeho právnička toto.
Anonymní píše:**Manuál? Co e to za blbost?
Barca12345 píše:Anonymní píše:
Rozešli jsme se když malému bylo půlroku a celou tu dobu se o dítě nezajímal a unavovalo ho.Když jsem se s ním rozešla tak na mě kydá špínu a lže úplně ve všem.No, neprijde mi psat normalni manual protoze to nekdo nakazal, ale prijde´mi to zase normalni aby jsi to co nejvice ulehcila synovi, aby otec vedel co a jak… Kdyz k nam sla Natalka poprve, dostal partner manual skoro na ctyri strany!!! Sice to moc nedodrzujeme, prislo mi ze to jsou hlavne vymysly pro otraveni spolecneho casu (zuby cistit PO KAZDEM JIDLE, absolutne zadne sladkosti, smazene, sladke piti, doma chodi spinkat v sedm hodin, NEKRIC NA NI TY ANI NIKDO JINY… no proste tuk tuk na hlavu…)
Hele, vzdy uvazuj selskym rozumem! Na tri hodinky bych mu klidne strampliky, a tu jednu plinu zabalila - stejne, na co by kupoval cely balik? Pokud by ho bral na vikendy, pyzamo a domaci vec at si koupi, to ho nezruinuje, ale zase bych urcite netrvala na tom, aby mel kombinezu, zimni boty, gumaky - proste sezoni veci, co se vyuziji jednu zimu a u otce to vyuzije jeste treba jen petkrat…
Jinak jidlo bych nebalila ani nahodou, to uz je jak ze zleho snu!!!
Omlovám se za anonym.Maminky chci se zeptat když předáváte dítě otci dáváte mu sebou náhradní oblečení,jídlo a vše kolem.Máme rok a půl dítě a otcova právnička mi toto nakázala že mu to mám sebou dávat.Měli jsme soud a já se odvolala.A ted mi poslala jeho právnička toto.