Předání dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
557
20.2.12 12:40

Presne aj moj manzel je s nami a stara sa o malu ale ked idem na cely den prec tak mu napisem rozvrh kedy co. Lebo potom mala chodi a pyta si mnam mnam a jemu dlho trva kym jej jest pripravi. A zuby aj on umyva poctivo 3× denne, lebo vie ze potom by mala take hrozne zuby ako on. Jeho rodicia zubnu hygienu flakali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
20.2.12 12:54
Anonymní píše:
Omlovám se za anonym.Maminky chci se zeptat když předáváte dítě otci dáváte mu sebou náhradní oblečení,jídlo a vše kolem.Máme rok a půl dítě a otcova právnička mi toto nakázala že mu to mám sebou dávat.Měli jsme soud a já se odvolala.A ted mi poslala jeho právnička toto.

Ahoj, tak jeden nazor ode me…

kdyz jsem vyhodila manzela, tak malemu bylo 8 mesicu, bral si ho od 10.mesicu na pul dne.

davala jsem mu ze zacatku vsechno s sebou, nez si zvyknul, co maly potrebuje.
A samozrejme manual, co s nim smi a nesmi delat.

Pak si koupil pleny, nejake jidlo, nejake obleceni a hracky.

Ale, i tak jsem mu davala pro jistotu: 1 plenu, oblibene hracky, puncochace, body a mikinu.

A samozrejme, oblibenou lahvicku a v ni piti na cestu. Jinak, delal cajiky sam.

Takze za me bych mu ze zacatku dala manual, vsechno s sebou a pak se s nim dohodla, at si urcite veci koupi (hracky, pleny, vhodne jidlo, cajik) a davala mu jenom nahradni obleceni, pripadne cajik na cestu a mozna krupky (neco do ruky rychleho).

snad jsem pomohla… :dance:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
20.2.12 12:59
terinka4444 píše:
Víš co, to jsou dva úhly pohledu, nejsem rozvedená, tudíž si neumím představit, jak to chodí, ale, naše dítě si čistí zuby i po obědě, pokud je u babičky, trvám na tom, aby se to důsledně dodržovalo i tam, jak totiž jednou dvakrát nemusí, přestává to pro ni být běžná automatická věc a má tendence to flákat a pro mne, hlavně kvůli ní a jejím zoubkům, je to poměrně důležitá věc, sladké nesmí, když už tak jen vybrané věci, má ekzem, alergeny ji dráždí, takže se dodržuje, protože dostane-li čokoládu u babičky, pominu-li účinky na zdraví, chce ji pak i doma a dokola poslouchám, jak je dobrá, jak jí chce apod. Smažené jídlo, tak to nejíme, jediná vyjímka je řízek, jinak nesmažíme, maximálně nasucho grilujeme, štvalo by mě, kdyby mi ji někdo cpal smaženým. a jak nejde dva dny za sebou spát v osm tak, jak je zvyklá, další týden má problémy s usínáním, ne,ůže třeba dvě hodiny zabrat, ráno je zase nevyspalá do školky, takže já být ta ex, to bych své next asi pěkně lezla na nervy, protož bych vyžadovala podobné nesmysly :mrgreen:
Barca12345 píše:
Anonymní píše:
Zatím ho má jen na tři hodiny s tím že u soudu říkal a i ospod psal že otec má doma náhradní oblečení u sebe.Také otec na OSPODu říkal že vůbec neví co bude dělat s dítětem až ho bude mít na celý den(sám ale žádal že ho chce) a já mu ted musím psát(jak OSPOD nakázal) „manuál“ co a jak.Jídlo,spaní a vše.Přijde Vám to normální?
Rozešli jsme se když malému bylo půlroku a celou tu dobu se o dítě nezajímal a unavovalo ho.Když jsem se s ním rozešla tak na mě kydá špínu a lže úplně ve všem.

No, neprijde mi psat normalni manual protoze to nekdo nakazal, ale prijde´mi to zase normalni aby jsi to co nejvice ulehcila synovi, aby otec vedel co a jak… Kdyz k nam sla Natalka poprve, dostal partner manual skoro na ctyri strany!!! Sice to moc nedodrzujeme, prislo mi ze to jsou hlavne vymysly pro otraveni spolecneho casu (zuby cistit PO KAZDEM JIDLE, absolutne zadne sladkosti, smazene, sladke piti, doma chodi spinkat v sedm hodin, NEKRIC NA NI TY ANI NIKDO JINY… no proste tuk tuk na hlavu…)

Hele, vzdy uvazuj selskym rozumem! Na tri hodinky bych mu klidne strampliky, a tu jednu plinu zabalila - stejne, na co by kupoval cely balik? Pokud by ho bral na vikendy, pyzamo a domaci vec at si koupi, to ho nezruinuje, ale zase bych urcite netrvala na tom, aby mel kombinezu, zimni boty, gumaky - proste sezoni veci, co se vyuziji jednu zimu a u otce to vyuzije jeste treba jen petkrat… :think:

Jinak jidlo bych nebalila ani nahodou, to uz je jak ze zleho snu!!!

Teri, s tvym nazorem souhlasim, protoze ja jsem davala taky memu ex takovehle pokyny a urcite jsem jenom pritelkyni lezla na nervy, protoze muj ex nevedel, jake mame zvyky doma (jak by mohl, kdyz s nami nebydlel) a na urcitych vecech jsem trvala (jidlo mezi 11.30 a 12.00, pak umyt, prevleknout a hned spat, po spani prebalit nebo na nocnik a hrat si a domu v pul sedme, protoze od 7 spi. take co se tyka jidla, tak v 10 svacinu, jak jsem psala mezi 11.30 a 12.00 obed, mezi 15.00 a 15.30 svacina - pak uz jenom krupky nebo rohlik, nic sladkeho, aby vecerel)…

takze jsem jsem musela bych taky takove harpyje…

Ted si bere maleho tak na hodku, dve, takze ted jsme celkem OK, protoze uz nebydli s pritelkyni, takze ted „nema tolik casu“ a uprednostnuje svoje zajmy… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
20.2.12 13:05
Barca12345 píše:
zichisek píše:
Jsně, pokud ten režim doma nemá,tak proč byste ho měli držet vy.To chápu.Pokud je to jen jako buzerace to bych se na to taky zvysoka vy… :)
Tak nejak to bylo mysleno a tzak nejak to z ni citim… proste je to ve vice vecech.,.. v nedeli malou vozi v sest domu, grilovalo se, on ji pise, ckame na veceri - grilujem a maso bude pozdeji, prijedeme o pul sedme, jo?
A odpoved??? Ani nahodou, at je tady v sest, grilovali jsme minuly tyden, ona vi jak to vypada… :zed: a mohla bych pokracovat do nekonecna!

me se tohle stavalo prave od meho ex, ze mel prijet v 6 a napsal, jeslti by nemohl prijet v 7. Tak jsme se dohodli, ze mezi 18.45 a 19.00, jak to stihnou, ale ze maly musi mezi 19.00 a 19.30 jit spat, tak at mu daji jeste najist nez ho privezou… Napsal,ze OK, maly dorazil najedeny, krasne unaveny a vsechno bylo OK…

Ono je to vsechno na dohode a kdyz jedna nebo druha strana se kousne, tak to je naprd… :( :( :(

• Citovat
  • Upravit
695
20.2.12 19:49

Nečetla jsem všechny příspěvky, tak se možná budu opakovat, nevím.
Právnička ti nemá co nakazovat co dát či nedát. Určitě jsi povinná dát mu léky které dítě užívá, příp. nějaké další pomůcky, dál se řiď selským rozumem.
Já osobně bych se vykašlala na nějaké „mám právo - nemám právo“ a brala bych to jako máma. Pokud víš, že dítěti opravdu koupí náhradní oblečení a nebude chodit např. týden v jednom spodním prádle, že je schopen mu zajistit jídlo, které potřebuje, tak to nechej na něm a dej mu jen to základní.
Pokud ale víš, že by dítko mohlo nějakým způsobem strádat, tak prostě kašli na hrdost, děláš to pro dítě a ne pro něj.

Příjde mi strašný případ sestřenice, která dává malou (necelé 2 roky) otci, který neumí vůbec nic (těžký nesamostatný nemehlo). Ona ví, že malá jí hranolky, ohřívaný jídla z fólií, ale hrdost jí prostě nedovolí dát mu jídlo s sebou. Nedá mu s sebou ani plyšáka co má malá na spaní, chtěla po něm ať si sežene stejnou, i když věděla že už se asi nevyrábí. Splašil to někde na bazaru, ale že malá do té doby dva měsíce večer brečela po hračce, to už neřešila.

Takže já bych se řídila potřebami dítěte, určitě ne paní právničkou (tu bych ignorovala) a snažila se nedělat zbytečně naschvály, ale rozhodně sebou nenechat manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.14 16:16

Video záznam při předávání dítěte otci

Ahoj. Předem se omlouvám za anonymitu a prosím o její zachování, člověk nikdy neví :think: Mám dotaz ohledně pořizování video záznamu při předávání dítěte otci. Při předání proběhl malý konflikt ohledně toho, že otec přinesl dítěti botičky, ale o dvě čísla menší. Žádala jsem ho, aby si boty ponechal a vyměnil je za větší. Otec mi na to argumentoval, že je to dárek pro dítě, že si je mám bez keců vzít, že mu do toho nic není, že mu nebudou. Na to vytáhl z kapsy telefon a začal si mě nahrávat i přes můj důrazný nesouhlas. Do záznamu mne i atakoval s tím, že je to již potřetí co dítě pláče, když mu ho předávám a že za to můžu já svými scénami (nic takového nebylo, synovi se pouze k tatínkovi nechtělo, je zvyklý jen na mě, tak prostě někdy pláče i když se snažím sebevíc). Je tohle pořizování záznamu běžné? Nebo může se to? Stále mi jen připadá, že se mi ex snaží co nejvíc házet klacky pod nohy a dělat ze mě matku tyranku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1210
9.3.14 16:18

Já myslím, že bez tvého výslovného souhlasu tě natáčet nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
9.3.14 16:21

Jak? natáčet? to přece nejde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.14 16:42

Já si právě taky myslím, že by tohle dělat neměl. Ostatně nebylo to poprvé. Všichni mi radí, abych už s tím šla na policii. Neustálé vyvolávání konfliktů při předávání, dávání mi najevo, že on je tady ten, který bude o všem rozhodovat… Protrpěla už jsem si s ním toho dost a chci už žít normální život a ne mít nervy pokaždé když ho musím vidět :nevim: Jen s policií nemám dobré zkušenosti, vždycky se mě snaží jen vypoklonkovat s radou, že to si musím vyjasnit s ex. Ale jak když to nejde :zed:

• Citovat
  • Upravit
4724
9.3.14 16:49

Kamarád si ex při předávání nahrával dokonce tajně jako důkaz pro soud, proti jejím lživým tvrzením, že děti při předání k němu nechtějí apod a že dělá scény, které vyvolávala ona. Neříkal nic o tom, že by se to nesmělo a nedalo pak použít. Tak si ho nahrávej taky. A hlavně bych se příště nenechala vytočit a do záznamu se mu usmívala a byla miloučká, usměvavá. Takový záznam mu bude pak k ničemu, s tím se chlubit nebude :) A tvrdit, že ses přetvařovala může kde chce :) To že budeš vytočená, to je přesně to, co se mu hodí. Zapři se a pak klidně něco rozmlať, až za ním zapadnou dveře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.3.14 16:54
@Anonymní píše:
Já si právě taky myslím, že by tohle dělat neměl. Ostatně nebylo to poprvé. Všichni mi radí, abych už s tím šla na policii. Neustálé vyvolávání konfliktů při předávání, dávání mi najevo, že on je tady ten, který bude o všem rozhodovat… Protrpěla už jsem si s ním toho dost a chci už žít normální život a ne mít nervy pokaždé když ho musím vidět :nevim: Jen s policií nemám dobré zkušenosti, vždycky se mě snaží jen vypoklonkovat s radou, že to si musím vyjasnit s ex. Ale jak když to nejde :zed:

no obávám se, že s problémy při předávání ti policie opravdu nepomůže, pokud nejde o trestní čin. Nejsem právník, ale tohle je spíš rodičovská nezralost a naschvály, k tomu policie fakt nejezdí, to by se ujezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.3.14 16:54

Se mu do „kamery“ usmívej a štěbetej na syna „broučku musíš k tatínkovi, neboj, tentokrát tě určitě z houpačky spadnout už nenechá a určitě nezapomene na večeři, neměj strach“ a ať si to jde dobrák použít, kam chce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.14 16:55

@lekarnicka28 Nenechala jsem se vytočit. Vysvětlovala jsem mu s klidem, že mi jen přijde hloupé si od něj brát boty, o kterých vím, že jsou malé a že nevidím žádný problém v tom, aby si je vzal a vyměnil je za větší. Při tom jsem se ještě snažila uklidnit dítko a říkala mu, že půjdou s tatínkem na výlet a moc si to užijou. On nehnul ani prstem, pouze stál, nahrával si mě a vyčítal mi, že dítě pláče :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.14 17:01
@Anonymní píše:
@lekarnicka28 Nenechala jsem se vytočit. Vysvětlovala jsem mu s klidem, že mi jen přijde hloupé si od něj brát boty, o kterých vím, že jsou malé a že nevidím žádný problém v tom, aby si je vzal a vyměnil je za větší. Při tom jsem se ještě snažila uklidnit dítko a říkala mu, že půjdou s tatínkem na výlet a moc si to užijou. On nehnul ani prstem, pouze stál, nahrával si mě a vyčítal mi, že dítě pláče :zed:

Základní zásada, neřešit s problematickým otcem žádné problémy při předání dítěte. Komplikuje to předání pro dítě. Jsou lidé, kterým nevysvětlíš nic. Kup si Bachovy esence, mě na tyhle situace s ex moc pomohly. Vnitřní klid, ať se on třeba pomine.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.14 17:09
@Anonymní píše:
Základní zásada, neřešit s problematickým otcem žádné problémy při předání dítěte. Komplikuje to předání pro dítě. Jsou lidé, kterým nevysvětlíš nic. Kup si Bachovy esence, mě na tyhle situace s ex moc pomohly. Vnitřní klid, ať se on třeba pomine.

Já vím, že je to naprosto zbytečné s ním něco řešit. Jen je pro mě prostě čas od času nepochopitelné, jak někdo může být takový… Místo toho aby byl natěšený na dítě, tak má pořád potřebu se se mnou o něčem dohadovat :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna