Předání dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
405
27.5.21 09:25

Rozumím vaší pointě, ale nedá mi to. Pokud je otec flink, tak to odnese jen to dítě tím, že bude celou dobu v jednom oblečení a otce to trápit nebude/nemusí. Nedovedu si představit vyslat dítě v jednom oblečení na několik dní, abych donutila otce koupit si vlastní. Že vám míchá špinavé věci s čistými - zaměřila bych se na dítě a vedla ho k tomu, aby u otce držel sám špinavé odděleně od čistého, jak bylo zmíněno výše. Na druhou stranu, nevidím problém oblečení probrat (kolik to zabere času? 10min?), případně v dnešní době automatických praček nevidím problém v tom hodit těch pár kousků navíc do pračky a prostě to vyprat znovu. Když půjdete do Pepca, tak za pár stovek můžete přeci synovi nakoupit pár tepláčků, triček a trenek a s těmi ho k otci posílat, abyste neposílala svoje. Schováte si účtenku a můžete doložit, že syna k otci vybavujete nad rámec dohody apod.
Jak říkám - chápu vaši pointu, ale jediný, kdo to odnese bude váš syn a ne bývalý manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.21 09:28

@Houbis Čím to odnese, když bude celý víkend v jednom oblečení? Zemře na úplavici? 8) Zase bych to s tou čistotou nepřeháněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
27.5.21 09:29

Já dávám synovi starší věci, stejně lítá akorat po zahradě, když něco zničí nebo tam zapomene neřeším. Něco má náhradního i tam, ale komplet vybavený tam není a i by mi to přišlo jako zbytečné vyhazování peněz, roste rychle a když je tam 4 dny v měsíci, tak by to na sebe vzal parkrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
27.5.21 09:29
@Anonymní píše:
v rozsudku tohle řešeno vůbec není…

Ono to tam nemusí být doslova. stačí formulka řádně připravit

Holky to řekly dřív no :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.21 09:32

Ne, otec určitě ty věci nakoupí ale až k tomu bude „donucen“ jinak ne, to by ho zase nenechal v jednom, tohle je ale pro něj pohodlné ale mě už to přestalo bavit. O vše se starám já, otec se jen veze.
Co jsem si tu přečetla z vašich rad tak vidím, že nic protiprávního neudělám, a o to mi šlo. děkuji

• Citovat
  • Upravit
81537
27.5.21 09:37
@Anonymní píše:
v rozsudku tohle řešeno vůbec není…

něco ve smyslu, že matka je povinná předat dítě ke styku připravené…, připravit dítě ke styku… apod? Standard je, že pečující rodič pečuje, tedy pořizuje věci, dítě předává tak, jako by ho předával na školu v přírodě. Tedy vybaveného, po dojezdu pere a třídí bordel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81537
27.5.21 09:38
@Anonymní píše:
je to trdlo, upozorňuji pravidelně a zlepšilo se to ale mě už prostě ani nebaví vždy v neděli večer obdržet tašku špinavého prádla, to samé po prázdninách, plný kufr věcí a ještě si určuje co všechno mám zabalit. Já si myslím, že nakoupit věci na víkend by neměl být problém a že to není má povinnost, kupuji značkové, hezké věci. Nejsou schopni ani vyčistit boty nebo bundu když se polije, jen mi to oznámí a já to mám čistit sama…
Jsem rozhodnutá teď o víkendu ho naposledy upozornit s tím, ať spolu zajdou nakoupit pár věcí a příště už dám prostě bez.

navrhnout střídavou péči? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
27.5.21 09:38

@unuděná nemyslím tím, že se nakazí nějkou infekcí a zemře, nejsem magor přes hygienu, ale zároveň známe děti - oblečení si zašpiní během chvilky, propotí na hřišti a na druhý den by (podle mého názoru) mělo mít tričko nové. To samé spodní prádlo. Nedovedu si představit strávit víkend v jedněch kalhotkách, ale možná jsem jen cimprlína :nevim: jen si myslím, že 10 leté dítě je už dost velké na to, aby tohle vnímalo a nemusí mu to být příjemné. Pokud je pak cílem dítěti způsobit diskomfort, aby se u otce necítilo dobře, tak to je nejspíš účinná cesta, ale otázka je, zda vhodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.21 09:41

@Houbis Chápu tě, taky jsem psala, že eventuelně s sebou trenky a ponožky. Myslím, že právě proto, že je dítě už tak velké, tak se snad u tatínka dokáže ozvat a to by zase on asi neignoroval ne? Mimochodem, ze škol v přírodě vím, že většina dětí se domů vrací s většinou oblečení čistého :mrgreen: Maximálně si večer vezmou čisté spodní prádlo, ale tepláky? Pfff, na co troje, jedny bohatě stačí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
27.5.21 09:50

@unuděná s tím souhlasím, přece jen vzpomínám že i já měla jedno milované tričko a tepláky, co se nosilo do otrhání, jiné nepřicházelo v úvahu a maminka byla nešťastná :mrgreen: beru to teď z pohledu dospělého a matky, která chce pro dítě jako každá máma to nejlepší, ikdyž se to naprosto rozchází s dětským vnímáním světa a realitou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81537
27.5.21 09:51

Chápu zakladatelku, že jí prát prudí. Na stranu druhou - zas tak děsná dřina to není. Desetileté dítě už má o oblečení určité představy, takže může mít problém nosit oblečení, které tatík někde koupí na blind. Ono na 4 dny v měsíci ani moc investovat do toho chtít nebude.
Mě by přišlo nejschůdnější se domluvit, že k otci na trvalo pošleš jedny tepláky, dvoje spdky, ponožky, dvě trika a pyžamo a at si to pere tatík a neposílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.21 09:52
@Houbis píše:
@unuděná s tím souhlasím, přece jen vzpomínám že i já měla jedno milované tričko a tepláky, co se nosilo do otrhání, jiné nepřicházelo v úvahu a maminka byla nešťastná :mrgreen: beru to teď z pohledu dospělého a matky, která chce pro dítě jako každá máma to nejlepší, ikdyž se to naprosto rozchází s dětským vnímáním světa a realitou :mrgreen:

Jo přesně. Pamatuju, že někdy ve 13 letech jsem byla na táboře, tehdy byl dokonce ještě 3 týdenní. Hned na začátku jsme dostali táborové tričko, které mi ještě kamarádi podepsali.. no, byla jsem v něm ty 3 týdny defacto nonstop :mrgreen: Máma ho pak ze mě musela násilím strhnout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102858
27.5.21 10:00
@unuděná píše:
@Houbis Čím to odnese, když bude celý víkend v jednom oblečení? Zemře na úplavici? 8) Zase bych to s tou čistotou nepřeháněla.

Třeba tím, že když se polije něčím sladkým, tak je fakt bomba v tom být zbytek víkendu, zejména v létě.
Ale jinak mám tak trochu pocit, že se zas vytváří problém, kde není, tak prostě dítku dám nějaké starší věci, upomenu ho, že si je má hlídat a po příjezdu rozhodně nebudu třídit špinavé a „čisté“ a prostě to všechny vysypu do pračky, stejně jako když děti dorazí z tábora nebo jiné vícedenní akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.21 10:03
@j.a.n.i1 píše:
Třeba tím, že když se polije něčím sladkým, tak je fakt bomba v tom být zbytek víkendu, zejména v létě.
Ale jinak mám tak trochu pocit, že se zas vytváří problém, kde není, tak prostě dítku dám nějaké starší věci, upomenu ho, že si je má hlídat a po příjezdu rozhodně nebudu třídit špinavé a „čisté“ a prostě to všechny vysypu do pračky, stejně jako když děti dorazí z tábora nebo jiné vícedenní akce.

Vždyť je mu 10 8) Když už se nakrásně polije, tak snad má pusu a mozek, ozve se a převlékne. Když nebude do čeho, tak si to přemáchne a táta aspoň bude vědět, že má dojít nakopit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
27.5.21 10:05

Já dávám všechny věci, o které si ex požádá. No a pak po víkendu to hodím do pračky. Jednou jsem si požádal o svěření do péče, tak se teď nebudu rozčilovat, že musím pečovat. To jsou fakt starosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna