Předání dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
9.3.14 18:44

Nemáš doma kameru? Já bych jí postavila na stativ, jak by zazvonil, zapnula bych jí, hezky pozdravila a s úsměvem mu řekla, že i já si od této chvíle natáčím každé synovo předání. Ono by mu rychle sklaplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.14 19:17
@Anonymní píše:
Já vím, že je to naprosto zbytečné s ním něco řešit. Jen je pro mě prostě čas od času nepochopitelné, jak někdo může být takový… Místo toho aby byl natěšený na dítě, tak má pořád potřebu se se mnou o něčem dohadovat :zed:

No to je právě ta nezralost, pořád řeší jen sebe, ego. Nesnaž se to pochopit, já tímhle ztratila dva roky :lol:. Víš jak se mi ulevilo, když jsem snahu o pochopení vzdala? Protože stejně s tím nic neuděláš, nezměníš to. Nemáte před nějakým soudem, že by byl nervóznější :nevim:? to ten můj ex vyváděl kraviny a pak jsem si přečetla a poslechla věci o sobě :poblion:. Manipulace, lež, manipulace, lež. Zkus se soustředit na sebe, na svůj klid, jakoby zvenčí pak budeš moc použít i některý rady, co holky psaly. Vím, že je to těžký, já byly kolikrát vytočená nebo rozhozená a smutná nebo jsem měla takový ten pocit „to není možný, on se mi snad jen zdá“. Bohužel nezdá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3030
9.3.14 20:05

Nikdy jsem dítě nepředávala, takže nemám zkušenost, ale proč diskutovat s chlapem o botách, když vím, že domluva není. Vezmu, hodím je do popelnice, nebo řeknu at si je vezme a chlapečkovi obuje. Když bych měla předávat dítě, řeknu v rychlosti to co je potřeba, co se týče dítěte ahoj naschle a pokusila bych se o úsměv. Vím těžké, ale jiná cesta s vo.lem asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.3.14 20:13

Nic bych mu na to nerekla - at si to nataci, kreten, kde by to asi tak chtel pouzit??? :zed:
Jeste bych mu s usmevem na kamaru zopakovala, ze boty jsou male a jsou nam k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.14 20:49

Někdy už mám pocit, že jsem z toho venku. Že už nad jeho řečmi jen mávnu rukou, ale pak mě zase překvapí nějakou jobovkou a je to vše zpět :zed: Už s tím bojuju přes rok a připadá mi, že to nemá konec. On se mi pořád nějak snaží ukázat, že nejsem dobrá máma, přitom já pro dítě dělám první poslední, rozdala bych se pro něj. On se na mě i kvůli odřenině na čele dítěte dívá, jak kdybych ho pálila žehličkou nebo co :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.14 21:18
@Anonymní píše:
Někdy už mám pocit, že jsem z toho venku. Že už nad jeho řečmi jen mávnu rukou, ale pak mě zase překvapí nějakou jobovkou a je to vše zpět :zed: Už s tím bojuju přes rok a připadá mi, že to nemá konec. On se mi pořád nějak snaží ukázat, že nejsem dobrá máma, přitom já pro dítě dělám první poslední, rozdala bych se pro něj. On se na mě i kvůli odřenině na čele dítěte dívá, jak kdybych ho pálila žehličkou nebo co :zed:

Trochu jako bych četla o sobě před lety. Přestaň doufat, že se změní, nezmění. Přestan doufat, že pochopí, nepochopí. Přestaň doufat, že tě uzná jako dobrou mámu, neuzná. Ta změna přijde od Tebe, zevnitř a on už pak na Tebe nebude moc. Přijde doba, že už ho nebudeš řešit a tou rukou mávneš. Bude ti úplně jedno jak se dívá nebo jestli se vůbec dívá. U mě to pořád byla touha, že vlastně jako rodiče můžeme fungovat dál, domlouvat se, to mě vracelo zpátky. No někdy to nejde :? Jsou na to potřeba dva.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.14 21:40
@Anonymní píše:
Trochu jako bych četla o sobě před lety. Přestaň doufat, že se změní, nezmění. Přestan doufat, že pochopí, nepochopí. Přestaň doufat, že tě uzná jako dobrou mámu, neuzná. Ta změna přijde od Tebe, zevnitř a on už pak na Tebe nebude moc. Přijde doba, že už ho nebudeš řešit a tou rukou mávneš. Bude ti úplně jedno jak se dívá nebo jestli se vůbec dívá. U mě to pořád byla touha, že vlastně jako rodiče můžeme fungovat dál, domlouvat se, to mě vracelo zpátky. No někdy to nejde :? Jsou na to potřeba dva.

Jak ráda bych na tom byla jako Ty. Někdy mám pocit, že už mě to doslova užírá. Je to přesně tak jak říkáš. Je to touha po tom fungovat jako rodiče, i když nejsme spolu. Touha po tom, aby ten malý viděl, že spolu dobře vycházíme a umíme vycházet. Jak je ale vidět, tak to fakt nepůjde nikdy. Například teď už mě dopředu hlodá to, že v týdnu jde syn na přeočkování. Otec se dožadoval na sociálce, aby jsem mu sdělovala kdy přesně jdeme k doktorce, že tam chce být taky. Já opravdu netoužím po tom, aby u doktorky oplendoval. Netoužím po jeho přítomnosti. Až mu budu sdělovat, že syn je po očkování, tak zas budou kecy, jak to, že jsem mu to nesdělila apod… :zed: Nebaví mě to :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56910
10.3.14 08:29

A co mu rekla socka na tu doktorku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 09:03

Oživuji diskuzi. Chci se zeptat jestli je mojí povinností předávat dítě 10let otci včetně oblečení a ostatních věcí? O co mi jde, neustále se mi vše vrací špinavé po víkendu smíchané i s těmi čistými, po prázdninách i věci chybí a už mě to přestalo bavit.
Chci aby si otec nakoupil i své věci, říkala jsem mu to x krát ale k ničemu se nemá.
Otec není žádný „chudák“, peněz má dost… děkuji

• Citovat
  • Upravit
81529
27.5.21 09:05
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi. Chci se zeptat jestli je mojí povinností předávat dítě 10let otci včetně oblečení a ostatních věcí? O co mi jde, neustále se mi vše vrací špinavé po víkendu smíchané i s těmi čistými, po prázdninách i věci chybí a už mě to přestalo bavit.
Chci aby si otec nakoupil i své věci, říkala jsem mu to x krát ale k ničemu se nemá.
Otec není žádný „chudák“, peněz má dost… děkuji

co je v rozsudku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.21 09:11
@Anonymní píše:

Pokud to nemáte přímo dané v rozsudku, tak bych prostě syna (?) po předchozím upozornění poslala k tátovi jen v tom jednom oblečení, co má zrovna na sobě, maxiálně bych mu přibalila trencle a ponožky. Buď tatínek dokoupí, nebo holt bude o prázdninách lítat v jedněch kraťasech a tričku. Jeho to nezabije a ty se nemusíš rozčilovat s praním a hledáním ztraceného oblečení. MImochodem, 10 leté dítě není schopné si ohlídat své věci? Špinavé si večer hodit do kufru do pytlíku k tomu určenému a vzít si na sebe čisté? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 09:13
@Lama Lama píše:
co je v rozsudku?

v rozsudku tohle řešeno vůbec není…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.21 09:16
@unuděná píše:
Pokud to nemáte přímo dané v rozsudku, tak bych prostě syna (?) po předchozím upozornění poslala k tátovi jen v tom jednom oblečení, co má zrovna na sobě, maxiálně bych mu přibalila trencle a ponožky. Buď tatínek dokoupí, nebo holt bude o prázdninách lítat v jedněch kraťasech a tričku. Jeho to nezabije a ty se nemusíš rozčilovat s praním a hledáním ztraceného oblečení. MImochodem, 10 leté dítě není schopné si ohlídat své věci? Špinavé si večer hodit do kufru do pytlíku k tomu určenému a vzít si na sebe čisté? :think:

je to trdlo, upozorňuji pravidelně a zlepšilo se to ale mě už prostě ani nebaví vždy v neděli večer obdržet tašku špinavého prádla, to samé po prázdninách, plný kufr věcí a ještě si určuje co všechno mám zabalit. Já si myslím, že nakoupit věci na víkend by neměl být problém a že to není má povinnost, kupuji značkové, hezké věci. Nejsou schopni ani vyčistit boty nebo bundu když se polije, jen mi to oznámí a já to mám čistit sama…
Jsem rozhodnutá teď o víkendu ho naposledy upozornit s tím, ať spolu zajdou nakoupit pár věcí a příště už dám prostě bez.

• Citovat
  • Upravit
53190
27.5.21 09:20
@Anonymní píše:
je to trdlo, upozorňuji pravidelně a zlepšilo se to ale mě už prostě ani nebaví vždy v neděli večer obdržet tašku špinavého prádla, to samé po prázdninách, plný kufr věcí a ještě si určuje co všechno mám zabalit. Já si myslím, že nakoupit věci na víkend by neměl být problém a že to není má povinnost, kupuji značkové, hezké věci. Nejsou schopni ani vyčistit boty nebo bundu když se polije, jen mi to oznámí a já to mám čistit sama…
Jsem rozhodnutá teď o víkendu ho naposledy upozornit s tím, ať spolu zajdou nakoupit pár věcí a příště už dám prostě bez.

Nojo, taky bych to tak udělala. Nebo mu k tátovi prostě dávej ty věci, které nejsou nijak extra fajnové. A určitě bych dítě poučila, jak se chovat ke svým věcem - například ty špinavé boty by si mohl umýt sám automaticky, v tomto věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
27.5.21 09:24
@Anonymní píše:

My treba v rozsudku mame, ze matka je povinna dite řádně připravit k pobytu u otce. Ale to je taky diskutabilni, kazdy si pod tim muze predstavit neco jineho. Nicmene nevlastni syn si stejne vozi jeho drahe znackove obleceni, to co jsme mu koupili my by si stejne neobliknul, asi potupa :roll: takze jsem mu rekla, ze jestli si tady na kolo a na zahradu chce brat znackove dziny tak at, ale ja mu to prat nebudu, to at uz si vyridi doma s maminkou :palec:

Příspěvek upraven 27.05.21 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna