Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Lama Lama píše:
No tak ji jde o prachy, vlastní. No a?
Jo a muj chlap ty peníze dávat nechce…ne ze on chce a já ne:-D za těch podmínek, které nastaly takové výživné platit nechce a nechtěl by nikdo..údajně mu šetří, ale pak se syn dozví, ze nemá rovnátka, protože jsou drahé ![]()
@NicknackEK píše:
Aaaaaa to je přesně ono:-D muj manžel platí velmi vysoké výživné ale kluk má za to, ze všechno kupuje maminka -všechno to co ocení a zajímá ho-takže počítač, xbox, kolo, lyže… ale to, ze bez vyzivneho by to koupit nemohla protože by na to neměla peníze??? Takže když je to věc co dítě chce a ocení, tsk je to od maminky, když je to nutný výdaj který dítě nezajímá, tak to tatínek ale stejne s tím, ze ten talíř na stůl dá maminka..přesně to vystihlo to, o čem celou dobu mluvím. Výživné má obsahovat i obvykle vybavení a potřeby pro dítě- resp pokud se rodič dobrovolně zavaze k vysokému vyzivnemu tak, aby to pokrylo i tohle, tak je to proste od RODIČŮ, ne od maminky a ta má lyže napaplat klukovi sebou..nebo muže dostávat opravdu jen na jidlo a obleceni apod jak říkáte..pak by zcela jistě za 12 tisíc dárek nakoupila jak jsem od HIPa pochopila.. u nás je to to stejne -platíme 14tisic výživné, ale vše koupila Mamka a taťka mi nic nekoupí..ačkoliv vzdycky má darky k svatku/narozeninam/Vánocům/vysvědčení apod i u nás..ale když mel kulatiny, čekal od nás dárek typu nejnovější herní konzole - no jo ty mi tati asi nekoupis ze, no Mamka mi ji koupi..to pak vrzu zubama když domluva mezi nimi byla, ze bude dávat takové výživné proto, aby nemusela resit ze má kluk už malé lyže nebo kolo..
No úplně jsem čekala, kdy to z tebe vypadne, že seš nextka.
Při čtení těchhle výlevů mám vždycky chuť tý naší i po letech poslat děkovnej dopis.
Jinak tvůj chlap nevěděl, jaká jeho ex je, to přece má každej vědět, koho si bere ne, nebo nepsalas to tu už několikrát, koho si kdo vybral za otce/ matku svých dětí, tak ho má?
![]()
Jinak díkybohu i za mýho exmanzela.
Ten se sice choval při rozvodu taky jako trotl, ale žádný naschvály mi ani dětem nedělal, všechno o domluvě. Dokonce i věci měl svoje, včetně postele.
Kdyby mi měl poslat nějakej hegeš v pytli dohromady, snad i s kusem bahna, tak by se propad hanbou, ať byl jakej byl.
Dneska aby člověk vyslal dítě s kufrem, valchou, aby pantáta neměl práci a navrch přibalil karimatku, páč postel se přece nevyplatí.
No to mi po.ser prsa, mám dost.
@Sworley píše:
Při čtení těchhle výlevů mám vždycky chuť tý naší i po letech poslat děkovnej dopis.
@Sworley píše:
Jinak tvůj chlap nevěděl, jaká jeho ex je, to přece má každej vědět, koho si bere ne, nebo nepsalas to tu už několikrát, koho si kdo vybral za otce/ matku svých dětí, tak ho má?![]()
Psala jsem to už na začátku:-) a ano, stojím si za tím a ex od manžela si rozhodne nemůže stěžovat na to, s kým si udelala dítě
a já taky ne..to ze x let po rozvodu začala dělat problémy kvůli tomu, ze neustálá to, ze si její ex pořídil další dítě..to už je trochu o něčem jiném
@Keyllah píše:
jako že jí dáváš tak vysoké výživné, že ještě 12 tisíc každý měsíc zbyde?jen by mě teda zajímalo, jak poznáš, jestli ten tvůj zbytek z výživného použije na ten konkrétní dárek, nebo na kroužek, výlet, dražší oblečení nebo třeba na zmrzku u stánku, aby jsi si to mohl nárokovat
Pokud dáváš tak vysoké výživné, že i po uhrazení životních potřeb ještě 12 tisíc zbývá, neuvažoval jsi o snížení, nebo třeba o tom, že by se „ten přebytek“ dítku spořil? možná by se ulevilo vám oběma a už by jsi nemusel řešit to, že ti věci, které ona kupuje, nechce půjčovat…
Taky mam trochu vyssi vyzivne, presto to nestaci a dost doplacime, a to si nijak nevyskakujem.
Bohuzel otec ma uplne zkreslenou predstavu o cenach a co se vse kupuje.
A to si vydaje pisu do koruny a jednou jsem mu i tech cca pul roku poslala, at to vidi.