Předání dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.5.21 14:26
@Lama Lama píše:
pokud máš v rozsudku připravit na styk, tak ano, máš. Ale to slyšet nechceš, takže to stejnak uděláš. :nevim:

už jsem to tady psala, v rozsudku tohle řešeno není, měli jsme vše o dohodě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.21 14:36
@Svetluska55 píše:
Manželův syn má u nás komplet všechno - postel, stůl, skříň, oblečení, hračky.. Můj syn spí u otce na palande u mladší ségry v pokoji, ale má tam svůj koutek. Pokud máš děti, chceš, aby se u tebe cítili dobře a prostor jim uděláš, ne? Jak by ses cítila, kdybys jezdila k tátovi s tím, že spíš na rozkladacim gauči, u kterého ti bude celý víkend stát batůžek s oblečením? Jako nevyžádaná návštěva?

Tak u nás tu možnost nemá, protože při rozvodu vše nechal manželce a sami žijeme v malém 3kk bytě s dalším dítětem a ten prostor tu opravdu není, takže spi na rozkladacim gauci a batoh má v šatně a rozhodne se nemusí cítit jako nevyžádaná návštěva..ale proste svůj pokoj s svoje věci má doma..narovinu přece naše společně dítě co žije s námi 24/7h nepřijde o svůj pidi (9m) pokojíček proto, aby tam mohl mít postel syn, který přijede max 1× do měsíce…nevidim nic špatného na rozkLadacim gauci, který jsme koupili takový, aby tam bylo pohodlně spaní…

• Citovat
  • Upravit
81532
27.5.21 14:40
@Anonymní píše:
už jsem to tady psala, v rozsudku tohle řešeno není, měli jsme vše o dohodě

Pokud máš péči o on styk, tak to z toho plně. Ale to je fuk. Stejnak je to nevymahatelne a k soudu kvůli tomu nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 14:51
@Svetluska55 píše:
Manželův syn má u nás komplet všechno - postel, stůl, skříň, oblečení, hračky.. Můj syn spí u otce na palande u mladší ségry v pokoji, ale má tam svůj koutek. Pokud máš děti, chceš, aby se u tebe cítili dobře a prostor jim uděláš, ne? Jak by ses cítila, kdybys jezdila k tátovi s tím, že spíš na rozkladacim gauči, u kterého ti bude celý víkend stát batůžek s oblečením? Jako nevyžádaná návštěva?

Partnerova dcera má u nás též komplet zařízený svůj pokoj, chceme aby se cítila u nás hezky kdy přijede a to je tam také 2 víkendy v měsíci a pak o prázdninách…

• Citovat
  • Upravit
477
28.5.21 08:56

Ono je škoda, že v rozsudcích, kterými je dítě svěřeno do péče jen jednomu rodiči, není jasně uvedeno, co ta výlučná péče všechno obnáší, jaké povinnosti tím jsou pečujícímu rodiči uloženy.
Pak vznikají tyto dohady, co všechno pečující rodič musí nebo nemusí.
Ono je jedno, jestli jede dítě na víkend k druhému, stýkajícímu se, rodiči. Nebo jestli jede k babičce. Nebo ke kamarádovi přespat. Nebo na tábor. Nebo na školu v přírodě.
Nemyslíte? Není to víc než zřejmé?

Je to na dobré vůli stýkajícího se rodiče, jak moc se bude vlastními silami a financemi podílet na péči o děti nad rámec stanoveného výživného.
Pokud není dobrá vůle a pečujícímu rodiči to nevyhovuje, může se vždy obrátit na soud s žádostí, aby byla stýkajícímu se rodiči uložena též povinnost pečovat.
Zatím jsem tedy neslyšel o nikom, kdo by s takovou žádostí vyrukoval. Všechny žádosti v obdobných případech jsou směřovány na zvýšení výživného, což ale neřeší otázku povinností stýkajícího se rodiče, už vůbec to neřeší otázku neustálého převážení oblečení v „baťůžku“, reálně pak v XXL cestovní tašce.

Nejhorším možným řešením pak je, nenabalit dítěti vůbec nic s tím, ať si to otec vyžere. Nevyžere. Vyžere si to jen to nebohé dítě. Mateřská láska tu jaksi jde, nepochopitelně, stranou.

Toto píši jako nedobrovolně se stýkající otec 2 dětí, který se před 4mi lety dobrovolně rozhodl, že dětem oblečení, ale i veškeré ostatní věci bude pořizovat, po matce nic požadovat nebude. Pro děti je to takto lepší, mají „svoje“ i u mě a hlavně, nemusíme tahat tašku s oblečením do školy, řešit zapomenuté věci, dohadovat se proč je oblečení špinavé, či zničené. Nicméně si musím postěžovat, že matka dětí má představu, že dětem kupuju jen spodní prádlo, že jinak stačí to v čem od ní přijedou. A to i v zmině, když napadne sníh a hned je všechno oblečení mokré. Nemluvě o potřebě mít pro děti oblečení na ven na hřiště, na doma, na cestu do obchodu, nebo slušném oblečení na nějakou oslavu. Vadí mi na tom jen ten ignorantský přístup matky dětí, která to vůbec neocení, že nemusí nic z tohoto řešit, místo toho má blbé kecy o tom, že děcka žádné oblečení u mě nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
28.5.21 09:01

@hipo a ty oceňuješ, že matka má pro děti oblečení a boty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
28.5.21 09:07
@Arboretka píše:
@hipo a ty oceňuješ, že matka má pro děti oblečení a boty?

To je komentář trosku mimo-pochopila jsem ze by chtěl se vídat víc - z toho “nedobrovolně se stykajici” což znamená ze má matka děti ve výhradní péči a platí na ne výživné +se stará- co by mel ocenit?? Ze žena třeba nechce střídavku? Ze z nej dělá výše uvedeným tak trochu v.la?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
28.5.21 09:08
@Arboretka píše:

Oceňovat ze má matka, která má děti ve výhradní péči -evidentně z důvodu ze chce ona, oblečení apod..to je fakt trosku už někde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
28.5.21 09:11
@hipo píše:
Ono je škoda, že v rozsudcích, kterými je dítě svěřeno do péče jen jednomu rodiči, není jasně uvedeno, co ta výlučná péče všechno obnáší, jaké povinnosti tím jsou pečujícímu rodiči uloženy.
Pak vznikají tyto dohady, co všechno pečující rodič musí nebo nemusí.
Ono je jedno, jestli jede dítě na víkend k druhému, stýkajícímu se, rodiči. Nebo jestli jede k babičce. Nebo ke kamarádovi přespat. Nebo na tábor. Nebo na školu v přírodě.
Nemyslíte? Není to víc než zřejmé?

Je to na dobré vůli stýkajícího se rodiče, jak moc se bude vlastními silami a financemi podílet na péči o děti nad rámec stanoveného výživného.
Pokud není dobrá vůle a pečujícímu rodiči to nevyhovuje, může se vždy obrátit na soud s žádostí, aby byla stýkajícímu se rodiči uložena též povinnost pečovat.
Zatím jsem tedy neslyšel o nikom, kdo by s takovou žádostí vyrukoval. Všechny žádosti v obdobných případech jsou směřovány na zvýšení výživného, což ale neřeší otázku povinností stýkajícího se rodiče, už vůbec to neřeší otázku neustálého převážení oblečení v „baťůžku“, reálně pak v XXL cestovní tašce.

Nejhorším možným řešením pak je, nenabalit dítěti vůbec nic s tím, ať si to otec vyžere. Nevyžere. Vyžere si to jen to nebohé dítě. Mateřská láska tu jaksi jde, nepochopitelně, stranou.

Toto píši jako nedobrovolně se stýkající otec2 dětí, který se před 4mi lety dobrovolně rozhodl, že dětem oblečení, ale i veškeré ostatní věci bude pořizovat, po matce nic požadovat nebude. Pro děti je to takto lepší, mají „svoje“ i u mě a hlavně, nemusíme tahat tašku s oblečením do školy, řešit zapomenuté věci, dohadovat se proč je oblečení špinavé, či zničené. Nicméně si musím postěžovat, že matka dětí má představu, že dětem kupuju jen spodní prádlo, že jinak stačí to v čem od ní přijedou. A to i v zmině, když napadne sníh a hned je všechno oblečení mokré. Nemluvě o potřebě mít pro děti oblečení na ven na hřiště, na doma, na cestu do obchodu, nebo slušném oblečení na nějakou oslavu. Vadí mi na tom jen ten ignorantský přístup matky dětí, která to vůbec neocení, že nemusí nic z tohoto řešit, místo toho má blbé kecy o tom, že děcka žádné oblečení u mě nepotřebují.

NO, z velké části souhlas. ALE - důležité je to vytučněné. To se netýká zakladatelky, její ex se stýká dobrovolně,pečovat nechce. Takže jí péče tak nějak zbyde. V takových případech by to naopak mělo být zdůrazněno otci , co znamená vzdát se péče a v takových případech by to mělo být výrazně sankcionováno.

Stran vděčnosti - no… krapet naivní představa. Já chápu, že tam je ta pachuť, že si svou výhradní péči vyřvala, proti tvé vůli… ale vděk je krapet přestřelenej, ne?
@Arboretka píše:

No, to je právě ten rozdíl, že matka má děti v péči, je to její povinnost. Stýkající rodič to víceméně dělá nad rámec svých povinností, čistě jako dobrovolnickou aktivitu :P
Hele, já to fakt u těch otců, co pečovat chtějí, je jim zabráněno, i chápu. Je to fakt nefér, že matka si vyřve péči, ale chce z ní vyzobat jen to, co se jí hodí do krámu a pak háže na otce špínu, že ty její vyřvané povinnosti nechce přebírat a že to je v neprospěch dětí. Kdyby otci péči nebránila, tak je situace zcela jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102809
28.5.21 09:12
@Arboretka píše:

Na tom u rodiče, které má dítě v péči, nevidím zhola nic k oceňování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
28.5.21 09:13
@Arboretka píše:

Jasně, vždycky jí pochválím jaké pěkné boty koupila, že ta nová kšiltovka je fakt hustá a že vůbec nevadí, že dětem je spodní prádlo už 2 měsíce malé, protože si ho u mě vymění za odpovídající velikost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
28.5.21 09:14
@NicknackEK píše:
To je komentář trosku mimo-pochopila jsem ze by chtěl se vídat víc - z toho “nedobrovolně se stykajici” což znamená ze má matka děti ve výhradní péči a platí na ne výživné +se stará- co by mel ocenit?? Ze žena třeba nechce střídavku? Ze z nej dělá výše uvedeným tak trochu v.la?

Děkuji. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102809
28.5.21 09:15
@Lama Lama píše:
No, to je právě ten rozdíl, že matka má děti v péči, je to její povinnost. Stýkající rodič to víceméně dělá nad rámec svých povinností, čistě jako dobrovolnickou aktivitu :P
Hele, já to fakt u těch otců, co pečovat chtějí, je jim zabráněno, i chápu. Je to fakt nefér, že matka si vyřve péči, ale chce z ní vyzobat jen to, co se jí hodí do krámu a pak háže na otce špínu, že ty její vyřvané povinnosti nechce přebírat a že to je v neprospěch dětí. Kdyby otci péči nebránila, tak je situace zcela jiná.

No, situace je stejná, jen by měly být jiné alimenty… Ale to bysme po našich sudech chtěli moc, protože kdyby za něco stáli, tak by vlastně k té první situaci ani nedocházelo a v té druhé souhlasím, že by převážný finanční podíl, měl jít od toho, který pečovat nechce. Nicméně, pak se dá zas očekávat, že tedy na styk dostane dítě plně vybavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
28.5.21 09:22
@hipo píše:
Děkuji. :potlesk:

Já už některé maminky tady nedávám- ex je vždy vůl co nechce pečovat a platí směšné výživné plus k tomu mají silenou NEXTKU (to ke vyraz co, to mě dostává nejvíc), ktera pak muže za minimálně půlku problému co mezi sebou mají s ex :lol:..ale ze je v půlce případu… matka co se nedokáže dostat přes to, ze už s nimi chlap není a jako zbraň používají děti..jen mu to nandat…fandím vám:-) to ze existují normální chlapi se už zapomnělo, spis bych řekla ze je vina na straně tech matek - co si to pak vybrali za otce svých děti..jasně jsou výjimky ale baba bez práce a nároku na mateřskou si udělá děcko s gamblerem nebo alkoholikem či nasilnikem, chlap děcko nechtěl a pak se divi.. nebo nemakacenkem, ideálně pobírají dávky a pak by od nej chtěli 5tisic výživné..a ideálně nekecst do výchovy.. ukamenujte mě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
28.5.21 09:28
@Lama Lama píše:
Stran vděčnosti - no… krapet naivní představa. Já chápu, že tam je ta pachuť, že si svou výhradní péči vyřvala, proti tvé vůli… ale vděk je krapet přestřelenej, ne?

Netoužím, ani nečekám její vděčnost. Pouze bych ocenil aby její přístup byl spíš ve stylu „je to ok, že se postaráš a já ti nemusím každých 14 dnů chystat vůbec nic“, než ve stylu „stejně jim koupíš jen spodní prádlo, co víc potřebují…“
Děcka nemám jen na víkend, ale dávám je 4× v měsíci ráno do školy a nejsem prase a tak řeším i zásobu slušnějšího oblečení, které ale děti oblečou jen párkát, než z něj vyrostou. Prostě běžné starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna