Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
máme problém s plínkou na noc, malá 20m odmítá na noc plínku, buď si jí svlékne hned při usínání nebo třeba během noci a už jí prostě nenavlíknu (obrovký řev a boj) nebo když se mi to náhodou podaří, tak si jí stejně zase strhne, když to udělá nad ránem, tak vydrží, ale jinak se počůrá, nevím jak to řešit
díky za rady Markéta
U nás na noc v poho, ale přes den ani náhodou, rve ji dolů, leze si do kalhotek, včera jsem to vzdala. Chtěla jsem pod ní dát podložku když usnula, ale taky ani náhodou. Tak dám podložku pod prostěradlo (mám z Ikei) a ať se zblázní. Dnes spala po bazénu a následném velkém pití skoro 4h a nepočurala se. Zkus jestli se přes noc stále bude počurávat a jestli jo, tak bych ji asi narvala plenu, zapla bodíčkem, přes to kalhoty od pyžama, no prostě aby měla cestu ztíženou. Snad ji dojde že je to lepší než spát v mokru. No jo, jsou to velký holky a co by nosily plenky (ale někdy by se to hodilo, obvzlášť až bude pod nulou). Pak někdo dělá, že budí když jde sám spát. Ale dítko musí být úplně probuzené, jinak se naučí, že čůrání v noci za něj hlídají rodiče. My dávat v noci nebudem. Buď bude mít plenky nebo se musí naučit budit sama.
Pokud se bude počůrávat dál, tak jí nacpi plenu, dej bodýčko a zkus jí zavázat do spacího pytle - jemně, pod ručičkama ho sepni, aby se nemohla k plíně dostat a uvidíš, že když pozná, jak je její snaha o stažení pleny marná, vzdá to a vyspí se v ní celou noc.