Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych to neřešila, nelámala bych ji.
Ony děti v tomto věku ještě nechápou, že se jedná o krátkodobou výpůjčku a hračka se jí zpět zase vrátí.
Její pocity bych přirovnala k tomu, jak by ses cítila ty, kdyby ti někdo na ulici ukradl kabelku ![]()
To víš, že to „nějak jde“… Časem.
Ještě je malinká, má nárok být majetnická - jak píše Cappy, ona zatím nechápe, že tu hračku jí neberou napořád.
Veď ji k tomu, choď s ní mezi děti, pořád dokola jí to opakuj a vysvětluj - za čas se to určitě zlepší.
Ahoj,nas mlady se to naucil az v jeslickach,takze nekde ve dvou a pul letech.Od nas si to nikdy nenachal vysvetlit,ze ma hracky pujcovat.Taky je jedinacek ![]()
U nás to bylo stejné, taky se to zlomilo okolo 2,5 roku a to většinou, že ji s druhým dítkem za něco vyměnila.
Pořád jsem vysvětlovala, ale nechala jsem to na ní.
Ahoj
My měli stejný problém. Bohužel i teď ve 3 a skoro půl svoje oblíbené nepůjčí. Ale aby nebylo pořád zle tak jsme vytřídili hračky na ty co půjčí a ty co nepujčuje. Pak když se narodil bráška tak jsme zase třídili na Adámkovi Eričkovi a půjčovací. těch JEHO moc není. někdy je chce i schovat když je tu návštěva. a hrají si s půjčovacíma a Adámka tomu je to zatím šumák ![]()
Máme to podobné. Syn byl sám osm let a měl všeho dost a nikdy nebyl problém, vše pujčil, ale on je dobrák. Malá princezna je teda číslo jsem z ní na mrtvici. Nepůjčí nic a ani to co je bráchovo tak je její a hotovo.Má hraček hodně, ale když přijde kamarádka s dětma tak jen domlouvám a je mi to prd platné. Nejde to s ní po dobrém ani po zlém. Je znamení LEV
já doufám, že bude líp ![]()
já se to snažím vysvětlit synovci je mu 3,5 a je s tím na zabití ale tomu se to snažím vysvětlovat tak že on má doma hračky které on musí půjčit protože když přijde ke mě tak si hraje zase s cizíma hračkama ale je to boj! ![]()
Nenuťte jí do toho
Je to její problém, že pravděpodobně nebude mít kamarády. ![]()
Ahojky, potřebovala bych radu. Naše 18 měsíční holčička ještě nemá sourozence, tak si nevím rady. Strašně se vzteká, když si někdo půjčí její hračky. Nám(rodičům)je půjčí, když si řekneme, ale běda, když je tu někdo na návštěvě s dítkem.Jde to nějak????