Nechce se kojit

24.7.24 07:09

Nechce se kojit

Ahoj mamky, jdu si sem pro radu, protože jsem už zoufalá. Syn, 2m, v porodnici a první týdny krásne sál, hned se přisál, najedl, přibíral. U kojení teda nikdy neusnul ale usnul sám v hnilzdečku nebo tak.
Teď jsou to tak 2 týdny, co prostě nechce vůbec pít. Když ho přiložím, strašně se odtahuje, kope, rukou odstrkuje a brečí. Po 4-6 hodinách se mi podaří aby se napil ale furt to pouští, musím mu to tam cpát, stříkat, fakt ho nutit a stejně nakonec kojení končí řevem. Byla tu i LP a říkala, že možná nemá tak často hlad, ale že mám nabízet. Malej přibírá, mléka je dost ale to kojení je peklo. Ani v noci u toho nespí, musím vždy uspávat na balónu. Bojím se kamkoli vyjet protože to krmení je problematické. Prso nechce ani na uklidnění, že by si tak pocucal a usnul nebo tak. Jen ho přiložím tak řve. Jsem už fakt zoufalá. Neměl někdo pobodně? Jako bojkot mě to přijde už hrozně dlouho 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23115
24.7.24 07:56

@Kamča0894 zkus vydržet, když je unavený, nedá si?
Dcera měla bojkot celý měsíc, byla už tedy větší a trochu už jedla, ale prso si vždycky dala se spánkem, pak se to zase rozjelo..
Nezměnilas třeba stravu? Léky? Nedalas mu um?

Možná i zkus dotaz směřovat na LAKTAČNÍ PORADNU

A taky je tu již spousta založených diskuzi na téma BOJKOT , zkus pročíst ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
24.7.24 13:30

Ten popis mi hodně připomíná to, co jsem zažila s druhorozenou, ze začátku s kojením nebyl problém, ale vlažný přístup ke kojení měla už od začátku, ovšem později jsem cítila i u sourozenců a vedlo mě to k dost aktivnímu nabízení prsu co chvilku, u ní jsem se chovala jinak, chodila jsem okolo „po špičkách“ a využívala, že spí, bylo to pro mě nové, takové hodné miminko, starala jsem se o staršího čerstvě 2r, ji zapomínala kojit, sama se ale nebudila a nakonec byla spokojená, jen když jsem ji nekojila, byl to ten typ, ci by i umřel hlady, aniž by pípl! Když jsem se ji ale snažila kojit, tak to věděl celý panelák..Jsem si vědoma několika chyb, co jsem udělala, jednak jsem nekontaktovala laktační, jednak měla dudlík a nespala se mnou, přičemž já měla o společný spánek zájem, ale vzdala jsem to, byla u mě hrozně neklidná a já si to špatně vyložila + neměla mou pozornost… Je jediná ze 6ti dětí, která skončila na UM, prostě jsem se z toho nedokázala vymotat, i když jsem se snažila hrozně dlouho (od cca 2 do 5ti měsíců), tak nevím, co poradit, snad jen odstranit všechny případné separační pomůcky, dát malému prostor, aby se přisál sám.., př. zkoušet kojit např. v šátku, ve spánku, v jiných polohách a snažit se být v klidu, doporučila bych si jít před kojením třeba i zaběhat, já nevím, ake cokoliv, aby se člověk vymanil z těch pocitů odmítnutí (bojkotu), z toho stresu, který he další překážkou. Dobrá zpráva je, že jsem zažila i vyloženě přecvaknutí, kdy bojkot náhle ustal, ovšem, pravda, ne s druhorozenou a bojkot tehdy trval 4 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.7.24 20:54

Máme to hodně podobně, malá má 2 měsíce a začala, hlavně večer, strašně vyvádět u kojení. Kope, křičí, nechce pit pořádně, dá sotva 5min. Zatím máme u lékaře vždy přírůstek váhy, ale i tak se bojím kam až to dojde. Mám sto chuti se na to kojení vykašlat. Mléko mi přitom teče, přijde mi že i hodně. Nevím.. Asi to chce vydržet a zkoušet, ale už to trvá několik týdnů :zed: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.24 20:00
@Simonea11 píše: Více

No já to nevydržela a zkusila dát lahev. Teď má tak jednu dávku za den prostě z lahvičky. Kojí se v noci, večer i přes den, přijde mi o dost klidnější. Krásně spí, usíná sám a hlavně jsem klidnější i já. Taky jsem si furt řikala že vydržet ale mám doma ještě druhý 2,5R hodně živý plus hormony a nevyspání, byla jsem uplně hotová, hlavně psychicky. Teď jsem klidná že vím, že kdyby náhodou sosne si lahev a pak si dá třeba ještě ode mě a pak pozděj už se zas kojí, tak uvidíme jak to půjde dál. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová