Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A není to spíš tak že mladí chcou za svou práci dostat adekvátně zaplaceno? Mít work-life balanc?
Pořád se stává že mají zaměstnavatelé přehnané nároky ( ať už na pracovní dobu, presčasy, znalosti, jazyky) a pak zamestnanci nabídnou minimální mzdu a 20 dní dovolené.
Mladí chtějí pracovat, neznám kolem sebe nikoho kdo by nepracoval ( ano může to být sociální bublinou) ale prostě mají na výběr.
Pokud máte problém někoho sehnat a když už seženete tak odejde ve zkušebce není to mladými ale nejspíš firmou, něco děláte špatně…
@Jelitoo Nabízíme 35 - 40 tisíc. Je to administrativa, aj je potřeba na komunikativní úrovni, jinak vše naučíme. Časem se dá jít i výš s platem. Stejně nemůžeme nikoho sehnat.
To samé i moje kamarádka, která pracuje jako personalistka. Pracuje v neziskové organizaci sociálních služeb, tam taky nemůžou sehnat, tak musí zaměstnávat cizince. Nedávno u nich jedna paní vydržela 2 hodiny! A to byl pouze zkušební den.
@cecetka 25 dní dovolené, multisportku, kafe a čaj na pracovišti, firemní akce.
Plno mladých má dneska představu být co nejméně hodin v práci a za to aspoň 40000kč minimálně, jinak nebudou vstávat z postele ![]()
@Anonymní píše: Více
34 - 40 tis mám měsíčně v gastronomii a to jsem obyčejná výčepní v malé hospůdce
Je tedy pravda, že je to i s dýškama. Přes léto jsem schopná mít i k 50tis. Mám pohodičku, klídek, žádné časování přestávek, žádná norma, nic..
Dělat za stejné peníze někde v kanclu bych fakt nechtěla. Více zodpovědnosti, hodinové tarify atd.. A to si určitě nosíte práci i domu, ne?
Vetsina „mladych“, co znam, počítá ze dostanou tak,45 hrubeho jako zaklad.
Tak já učil ma jedné SŠ, za tabulkový plat. Uznali mi 20 let praxe, takže to bylo za nějakých 42 tis.. Moje jediná zásadní podmínka byla, že rm budu 1den v týdnu,, rozvrh si udělejte, jak chcete.
A nedala to ředitelka, i když jsem ji opakovaně zdůrazňoval, že to mám jen pro zlepšení mozkových funkcí, vydělává mi IT a nechci v tom vyhořet. Po roce to skončilo, i když jsem byl s několika třídami na lyžích, má vodě a hodně tehdejších absolventů mi dodnes píše.
Ja mam spis opačný pocit, firmy nenabízí nic atraktivního. Ja si ted hledám práci po mateřské, ale všude je to od nevidím do nevidím za pár šupů. Delat dvanáctky za dvacku měsíčně se fakt nikomu chtít nebude no. ![]()
Teď jsem četla rozhovor s nějakým restauratérem a říkal, že nejspolehlivější osoba u něj je starý kuchař. Že najali na léto dva brigádníky a hrůza. Někdy vůbec nedorazí, bez omluvy. Neberou telefon a když se mu konečně podaří s nimi spojit, tak mu ten člověk třeba řekne, že se mu nechtělo do práce a vlastně nepotřebuje peníze. Že mu je dají rodiče. A tak podobně ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Ja pod 100 měsíčně nevstával už před 20 lety.
Přesně tak. Ideálně služební mobil, noťas, auto, někam jezdit, něco řešit, ale víc si řešit svoje, než pracovní ![]()
Taky to tak vnímáte? Čím to je, že mladým se nechce dělat? Firmy nemůžou sehnat lidi. U nás ve firmě je to taky problém a když někoho najdeme, tak odejde ve zkušebce.