Nechce se přetáčet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5601
27.4.09 13:36

Nechce se přetáčet?

Ahoj,
mám s dcerou (7,5 měsíce) takový problém. Asi před 2 měsíci se začala přetáčet ze zad na břicho, a to na obě strany. Zpátky se jí to nepovedlo dodnes, ale to by mi tolik nevadilo.
Jsou to tak 3 týdny, co jsem si všimla, že se otáčí už jenom přes jednu stranu a za posledních 14 dní se nepřetočila vůbec :cry: Snažím se ji motivovat hračkami, sedím u ní, povídám jí, ale nic. Prostě pokud ji na břicho nepoložím, zůstane na zádech.
Jinak na břiše rotuje dokola, plazí se dozadu, snažila se pod sebe strkat nohy, ale to už taky nedělá, sedí bez opory celkem pěkně.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak ji líp motivovat, aby se otáčela?

Příspěvek upraven 10.02.16 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
27.4.09 14:40

nettie: tak já mam syna mladšího tedy necelých 5 měsíců. Předtím už měl snahu se přetáčet, tzn když jsem mu přichytla ručičku na boku tak se snažil točit a i sám o sobě měl ty tendence. Poslední týden ani ň. Když se ho snažím namotivovat, aby se začal točit, tak jen začal brečet. Vzhledem k tomu, že chodíme na rehabku (malý má slabé bříško) tak jsem se ptala a bylo mi řečeno, že se to občas stane, že dítě prostě se přestane dělat dovednost co už zvládl a posléze za tím následuje další vývojový skok, co se týče pohybu. Bohužel jsem se nezeptala jak dlouho to může trvat, zkusím se zeptat jak teď půjdu.

Jen mám jednu otázečku, co jsem trošku nepochopila z tvého dotazu, pokud se ti malá nepřetáčí a nedává pod sebe nohy, tak jak si ti sedne bez opory? Ono pokud ji posazuješ (gort bez opory a sama to ještě nedokázala) tak si možná předtím tím posazováním natáhla svaly a ty ji začaly bolet, tak je přestala používat, aby ji nebolely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
27.4.09 16:13

jamap, díky za odpověď :wink: No malá se samozřejmě sama nepo:,–(í, po:,–(ím ji já na chvilku tak 2× denně - vím, že bych moc neměla, ale ona se tváří hrozně důležitě a líbí se jí, že má rozšířené obzory :)
To mě nenapadlo, že by měla namožené svaly a ty by ji mohly bolet - ale zní to dost logicky. Tak ji na pár dní posazovat přestanu a uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
27.4.09 19:48

Souhlasím s Jamap, mimo se namá posazovat, dokud samo sed neobjeví. Adam se otáčel v 6m na obě strany, z bříška na záda mu to nejde dodnes a sedět začal před týdnem, kdy si sám sedl z lezení. Takže není kam spěchat, každé dítě má svůj rytmus, hlavně nic neurychlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
27.4.09 20:49

nettie:se nedivim,ze to nedela,kdyz jsi ji ukazala lepsi polohu-sezeni.dite to ma vse delat samo a ne namahat mu svaly zbytecne…

muj kluk se pretacel od 4m.plazuil se od6m.,na kolena sel v8m. v 7m. stal. a teprve v9m.si sam sedl…chodil ve13m. rehabilitacni sestra ho vzdy chvalila,jak ma krasnou pater…

dcera mela problemy s kyclema a vse delala pozadu(se strojkem),asi od 7,5m. postup skoro stejny…

nektere deti jsou lenivejsi,ale posazovat se fakt nemuze,ikdyzby ti na to decko se rechtalo jak chtelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
27.4.09 23:40

Tak jak psaly holky…
O dočasné regresi v naučených dovednostech před vývojovým skokem jsem už taky slyšela. Jak dlouho to může trvat ale bohužel nevím…

Každopádně bych přestala s posazováním a to bude pro ni nejlepší motivace začít se snažit sama mít lepší obzory… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
28.4.09 09:43

Já jsem se s tím posazováním špatně vyjádřila asi - nenechávám ji sedět půl hodiny, ani deset minut, prostě ji po:,–(ím a zase položím - dokonce i dr. ji v ordinaci po:,–(ila, když chtěla vidět, jak na tom je. Zkontrolovala, jestli má rovnou páteř a zase ji položila, tak asi podobně to dělám doma i já.
O té dočasné regresi jsem nikdy neslyšela, ale zkusím pohledat. Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
28.4.09 10:43

Nettie, já Tě chápu…jsou tak spokojení a rozkošní, když se po:,–(í a koukají kolem sebe…u nás to dělal s oblibou tatínek, aby si tak líp spolu popovídali :lol:
Ale i dvakrát denně třeba jen na chvilku je dost na to, aby si už na to zvykla a zjistila, že tato poloha je ještě lepší, než na bříšku. Nepřestala se otáčet v době, kdy jsi jí začala takhle občas posazovat? Nebo to bylo už dřív, pokud ano, tak to tím nejspíš nebude…
Doktorka si malou po:,–(ila jen aby zkontrolovala páteř, je to to samé, když menší děti na prohlídkách přitahují za ruce do sedu, ale to je jen vyšetřovací metoda a pravidelně se to dělat nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21975
28.4.09 12:36

Když jsem s dcerkou chodila na rehabilitaci, říkali nám mimo jiné, že když se dítě nechce přetáčet, často ho nestačí motivovat hračkami, ale je potřeba mu trochu pomoci, jakoby ho „nahodit“, připomenout mu ten potřebný grif - zrovna třeba k tomu přetáčení na bříško tak, že když malá ležela na zádech, přehodila jsem jí lehce jednu nožičku přes druhou, zapřela kolínko o zem a ona už pak ten obrat sama dokončila, zvedla se na ručičce a otočila na bříško. A takhle zkoušet na obě strany… Nám to hodně pomohlo… ale to už asi chce konzultaci s fyzioterapeutkou, tak je otázka, jestli se Ti do toho bude chtít… :-)

Příspěvek upraven 19.04.24 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jájinanová
14.3.13 08:04

Jen k tomu posazování, zkuste si přečíst tento článek : http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61 a nebo přečíst knihy od Evy Keidroňové : Něžná náruč rodičů a Rozvíjej se děťátko myslim, že se tam najdou užitečné informace. Jinak naše dcerka je tedy o něco mladší 4 měsíce ale před 3 týdny už se krásně otočila na bok a teď to taky přestala dělat. Každé dítě je prostě jiné :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA