Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, potřebuji poradit. Mám 14ti měsíčního syna a už tři dny má teplotu kolem 38,5, hlavně v noci. Týden už bereme antibiotika na slabý zánět v uchu, ale dle kontroly na ORL jsou uši už v pořádku. Dr. nám brala krev a moč a kromě zvýšené sedimentace, která může být prý od těch uší, nemá nic zvýšeného nebo nenormálního. Žádná vyrážka se také zatím neukázala, takže 6.nemoc jsme vyloučili. Můžou to být teda ty zuby? Má někdo zkušenost s takovýma teplotama při zoubkách? Jinak si normálně hraje, jen mu moc nechutná jídlo.
máte teploty po týdnu na ATB? No poradila bych se s mudrou. Ale jako zuby to bejt klidně můžou. Bára měla i horečky ke 40…
Ahoj,já si myslím,že by to zuby být mohly,i když ta teplota je docela velká,to my neměli..Zuby jsou prevít.Blbý je,že to nikdy nevíš jistě,jestli jsou to zuby,nebo ne,pokud teda dítě nemá fialovočervenou dáseň nebo se mu po pár dnech ten zub fakt neobjeví
Mého mladšího syna teda trápěj hrozně ![]()
ahoj taky bych tipla zuby a jestli nemáte stoličky tak možná právě ty - nadělají fakt hodně neplechy ![]()
U doktorky jsem s ním právě byla a zítra jdu znova, ale ona pořád neví co by to mohlo být. ![]()
Stoličky ještě nemá, taky trošku doufám, že jsou to oni. Jenomže dásně nemá vůbec červenofialové.
Je pořád takový mrzutý a ukňouraný.
Doktorka říkala, že antibiotika těm teplotám nemůžou zabránit, když to není infekce.
tak nevim, ale jestli se vybavuju, tak Aneta měla fialové dásně snad jen u horních jedniček, jinak nic. A teď bych řekla, že jí lezou čtyřky nahoře (dole nevim, a tam chybí i dvojky) a ani si nejsem jistá, že poznam, že to je nalitý, ale jestli jo, tak barva tomu chybí.
Tu teplotu máme stále. Já se přiznam, že jsem zralá na laso, bo my marodíme od ledna, snad jen jeden týden jsme chodily normálně ven a fungovaly (jak byla ta vedra). A před lednem jsme byly OK 2 týdny mezi svátky Vánočními a předtím od říjan. Takže já už jsem vyflusaná dosti a nutně potřebuju oraz a ne horečky a blití a řvaní…já vím, je to mmčo, patří to k tomu, ale je to fakt horší než s čerstvým uplakaným uboleným miminkem…
Nemohl se zhoršit zánět v oušku?Kdy jste byli naposledy na ORL?
Na ORL jsme byli v úterý. Ouška prý má už dobrý, ale jdeme tam ještě v pátek, jestli se to nevrátí.
Ahoj holky jdu si pro radu malá má už 3 dny zvýšenou teplotu je pěkně protivná a pofnukává co vidí to kouše a začala dost slintat v noci se mi budí skoro po hodině a chce pít to dřív nebylo spala celou noc a bylo jen jedno max. dvě kojení. Myslíte že by to mohly být zoubky? Na dásně jsem jí hmatala ale nic necítila, ještě mě napadlo že přítel je nemocný tak jestli to na ní neleze ale snaží se jí vyhýbat. ![]()