Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na fyzio chodim s oběma detma skoro od narozeni a je to fajn. Ničeho se neboj.
@Anonymní píše:
Dobrý den milé maminky,
Prosím chtěla bych se zeptat. Byli jsme na půlroční prohlídce a řekla jsem paní doktorce že se malý ještě sám nechce přetáčet ze zad na bříško a zpět. Je teda o tři týdny dřív. Ta nás odkázala na fyzioterapii. Docela mam Stach co nás čeká. Máte někdo zkušenosti? Co tam s drobeček budou dělat. Jaké cviky? Jinak je doufám zdraví, říkala že je jinak v pořádku. Ale to přetáčení nám nejde. On má teda přes 8kg tak jestli se mu moc nechce. Moc děkuji za odpověď
tak váhou to asi nebude. Neboj, oni mu tam ubližovat nebudou
Jsme narozeni v 35 tydnu a taky chodime na fyzioterapii od 4.mesice, kdy preferoval vic levou stranu…On tam sice toho moc nepredvede, je vzdycky nakrknuty, ale ukaze ti jak mu mas pomoct se zafixovat.Nam bude za tyden 7 mesicu (7,5kg)a je porad o ten mesic dozadu.
Takze nemej strach.
Me se maly na brisku vzdycky vzteka, zveda zadek, dela letadelko, nebo si jen tak hraje. Zkousi stale neco noveho a moc mu to nejde-kdyby tohle nedelal tak je opravdu opozdeny a na vine by byl neulogicky problem.
My se netocime vubec ani z polohy na boku, ale spis je to o pohldonosti-ma stale cas. Ikdyz s nim cvicime atd.,stale stejny stav. Nehrotim to
Mam jeste dceru. Tocila se v 4 mesici, sedela v 5 a lezla v sedmym. Kluci jsou pohodlnejsi.
@Anonymní píše:
Dobrý den milé maminky,
Prosím chtěla bych se zeptat. Byli jsme na půlroční prohlídce a řekla jsem paní doktorce že se malý ještě sám nechce přetáčet ze zad na bříško a zpět. Je teda o tři týdny dřív. Ta nás odkázala na fyzioterapii. Docela mam Stach co nás čeká. Máte někdo zkušenosti? Co tam s drobeček budou dělat. Jaké cviky? Jinak je doufám zdraví, říkala že je jinak v pořádku. Ale to přetáčení nám nejde. On má teda přes 8kg tak jestli se mu moc nechce. Moc děkuji za odpověď
Na fyzio mě doktorka hnala hned na dvou měsících. Stačilo pár návštěv. Byl jen líný a doktorka přepečlivá.
Neni se ceho bat, na fyzio je to fajn
..pravdrpodobne slabe brisni svaly, to ma kazde druhe mimco, ukazou ti nejake cviky..je fajn, kdy ti pak nekdo rekne, ze tve dite ma spravne drzeni tela, postaveni nohou a tak..my tam chodime jednou za pul roku, mala si hraje a terapeut na ni kouka, pak zhodnoti, jestli ma svaly, nohy, zada ok a jdem domu..dite se zacne pretacet samo..,ale nebala bych se nejake konzultace
Dobrý den milé maminky,
. Moc děkuji za odpověď
Prosím chtěla bych se zeptat. Byli jsme na půlroční prohlídce a řekla jsem paní doktorce že se malý ještě sám nechce přetáčet ze zad na bříško a zpět. Je teda o tři týdny dřív. Ta nás odkázala na fyzioterapii. Docela mam Stach co nás čeká. Máte někdo zkušenosti? Co tam s drobeček budou dělat. Jaké cviky? Jinak je doufám zdraví, říkala že je jinak v pořádku. Ale to přetáčení nám nejde. On má teda přes 8kg tak jestli se mu moc nechce