Nechce se přisát a pláče

2319
7.5.12 08:31

Nechce se přisát a pláče

Ahoj, holky. Jdu si za vámi opět pro radu.Mám vpáčené bradavky a kojím přes kloboučku už od porodnice. Několikrát jsem ho zkoušela naučit sát bez kloboučků,ale to prostě nejde.Malý si nedokáže bradavku vytáhnout.Malý má sedm týdnů a u kojení poslední dobou hrozně vyvádí.Vůbec se nechce přisát.Pokaždé když ho přiložím k prsu,tak začne neuvěřitelně ječet a vztekat se. Úplně u toho rudne,což jinak neznám, protože jinak je to zlaté miminko,co skoro nepláče.Když se mi ho tak po pěti minutách podaří přesvědčit,aby začal tahat, tak saje +/- pět minut a pustí se a usne.Nikdy nesál dlouho,trvalo mu to tak 8 - 10 minut. Tak nevím jestli mu to může opravdu stačit.Jinak přes den kojím pravidelně po 2 hodinách v noci po 3 - 4 hodinách.Vypadá spokojeně, nepláče, směje se, kouká kolem sebe, na bříšku se snaží zvedat hlavičku a pást koníčky. Tak nevím, … Možná jen potřebuji ujistit,že je to v pohodě a poradit, jak na to jeho vztekání vyzrát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
938
7.5.12 08:51

A máš dost mléka? Malý mi taky usínal, asi do 4 týdnů. Štipkala jsem ho do tvářiček, nebo mu prstem hýbala s bradičkou, aby sál aspoň aspoň 10 minut. Přes den jsem kojila po 3 hodinách, odpo spával klidně 5 hodin, takže to byla výjimka, v noci cca po 5 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
7.5.12 09:33

No, tak se mi zdá,ze jsem asi bez mléka.Teď po půlhodinovém trápení u prsu pořád pláče.Navíc jsem ho zvážila před a po a vypil jenom 10.Tak asi UM,co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
7.5.12 09:35

A jak ti přibírá? Kolik má pročůraných plenek za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zab
192
7.5.12 09:37

Našeho malého jsem musela taky pobízet do sání. První týden dobrý a pak začal hodně plakat. Kojila jsem taky s kloboučkama. No, dopadlo to tak, že jsem sice přikládala po dvou hodinách ve dne a cca po třech hodinách v noci, aby se tvořilo mlíčko (u toho jsem vypila asi hektolitr vody), ale bylo to tím, že jsem měla právě málo mlíka. Je pravda, že jsem byla trochu stresovaná (ne z malého, ale ze školy). Tak to mělo na kojení asi taky vliv. Na druhou stranu náš malý se narodil na začátku 38. týdne, musel ležel v inkubátoru, nedržel teplotku, a měl novorozeneckou žloutenku. Takže pořád spinkal, musela jsem ho budit, nemohla jsem tlak v prsách už dál snášet. Pil asi 30 minut až hodinu. No pil, spíš u toho spal a občas se i napil. Mlíčka ubývalo. Asi v 5. měsíci jsem s kojením skončila definitivně, od té doby byl na Nutrilonu (i předtím jsme ho museli dokrmovat) a krásně přibýval. No a pak plakal, chudáček, měl koliku občas. A prdíky, na ty trpěl poměrně často a fakt ho to muselo bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
7.5.12 09:38
@lucka_mac píše:
No, tak se mi zdá,ze jsem asi bez mléka.Teď po půlhodinovém trápení u prsu pořád pláče.Navíc jsem ho zvážila před a po a vypil jenom 10.Tak asi UM,co? :nevim:

Neblbni, ještě to zkus normálně… Já taky dokrmuju UM a jsem z toho psychicky úplně v pr… :zed: Kojení je fakt lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
7.5.12 09:45

No jo, ale on pořád pláče a pláče a pláče, … A já už pomalu začínám s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zab
192
7.5.12 09:53
@lucka_mac píše:
No jo, ale on pořád pláče a pláče a pláče, … A já už pomalu začínám s ním.

A kojíš s tím kloboučkem? Tak si ho dej, třeba bude pít. No a když ne, musíš mu dát umělé. Jíst přece musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
7.5.12 09:59

Zkus vydržet!! Já měla u prvního stejný problém a vzdala sem to po 7-týdenním kojení :( dnes se za to třískám do hlavy..teď jsem pevně rozhodnutá,že hned po porodu se budu snažit a musím vydržet.

Kontaktuj nějakou laktační poradkyni,příjde k tobě domů a určitě najdete společně řešení..nevzdávej to hned..žádné UM..miminku zachutná a pak je to s kojením tuplem pasé..mě malý u kojení furt spal..a když pil tak jen přes kloboučky..nakonec jsem mlíčko ztratila úplně a když jsem mu jednou dala UM tak už prso nechtěl vůbec :evil: fakt zkus se poradit s laktační poradkyní a uvidíš..držím palečky!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zab
192
7.5.12 10:03

Mně teda pil z prsu i umělé. Docela dlouho, pak jsme mu dávali příkrmy a tím jsme umělé pomalu odbourávali. Ale je fakt, že to už bylo v 5. měsíci. To tvé miminko má asi dva měsíce, že?
Dobrý nápad ta laktační poradkyně. Taky jsme o ní uvažovali, ale nakonec jsme ji nevolali. Taky mě napadlo, nezkoušela jsi odstříkat mléko? Mně to teda vůbec nešlo, pravda, já mám prsa fakt velká, tak možná proto. Abys nemusela s tím umělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dess
7.5.12 10:09

Může to být jenom bojkot. Vydrž! Pokud máš možnost, převaž ho. Zkus před kojením nahřát prsa, promasírovat, třeba maličko odstříkat, aby se rozjela laktace a mlíčko teklo. Klidně kontaktuj laktační poradkyni. Spousta informací je tady: http://kojeni.net/ . Hlavně to hned nevzdávej! V absolutní většině případů se to zase srovná :-) Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
2319
7.5.12 10:10

Před a po kojení jsem vážila, rozdíl byl 10 gramů. To si víc vytáhl i tři dny po narození. :nevim: Jinak prsa nahřívám, masíruji, zkusila jsem odstříkat. Ale z obou prsou dám dohromady max. 40 ml (a to je fakt maximum).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.5.12 10:19
@lucka_mac píše:
Před a po kojení jsem vážila, rozdíl byl 10 gramů. To si víc vytáhl i tři dny po narození. :nevim:

Silně pochybuju, že bys ze dne na den přišla o mléko. Spíš malý dělá experimenty :lol: Vydrž, on ti hlady dobrovolně nezajde, velký a silný je dost, on se napije. Mléko s největší pravděpodobností máš, pokud ti donedávna pil po cca 2 hodinách a čůral dost, tak se nedostatek mléka neprojevuje. Doporučuju vlézt do postele, mimino k sobě a celý den jen relaxovat a nechat ho sát, jak bude chtít. Pokud v období bojkotu dáš flašku, můžeš si být jistá, že to bude znamenat konec kojení. Pokud máš strach, dej třeba vodu na lžičce, ale dnes asi dehydratace nehrozí, vzhledem k počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.5.12 10:21

Jinak 5 minut sání je dost, to se určitě stihne napít, zvlášť, když pak spokojeně usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.5.12 10:27

Jo ještě mě napadá jedna věc – jak je to se spouštěcím reflexem u uživatelek kloboučku? Cítíš, že se ti mléko spouští (taková křeč v prsu cca po půl minutě sání a mléko začne najednou téct, případně samo stříkat z prsu)? Jestli to třeba nemůže být tím, že přes klobouček se bradavka málo dráždí a trvá déle, než se mléko spustí. Mě to někdy dělá, když jsem ve stresu, kolem lítají starší děcka a dělají binec, tak trvá třeba 5 minut, než mléko začne téct a to je pak malá dost naštvaná (dělalo mi to občas i u starších dětí), pořád se pouští a znova chytá a řve. Pozná se to i podle způsobu sání, dítě saje jinak, když opravdu pije (po spuštění mléka) a když jen dudlá, viz http://nbci.ca/index.php?…. Really good drinking je příklad skutečného pití, nibbling je jen to dudlání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová