Nechce sedět na nočníku...

644
28.8.08 19:23

Nechce sedět na nočníku...

Ahojky maminy, vím, že k tomuto tématu je tu již mnoho příspěků, ale stejně píšu… mám doma 13ti měsíční holčičku…chtěla jsem ji začít učit na nočník (manželova babička na mě neustále apeluje, že už má nejvyšší čas… tak jsem to chtěla zkusit)… bohužel naše Eliška si na nočník sednout nechce. Zkoušela jsem snad všechno… zabavoivala jsem jí vším možným, ale milá Eliška na bnočníku řve jak paián a já jsem nešťastná, protože nevím jak jí mám na nočník naučit. :( Jsem vděčná za každičkou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1434
28.8.08 19:32

ahoj,
máme doma něco podobného - Aničce bude 15 měsíců a nočník úspěšně bojkotuje. Ale jsem v klidu, starší syn začal chodit na nočník až ve dvou letech a pak byl bez plen i v noci během tří měsíců. Takže není kam spěchat, oni na to časem přijdou, teď mají ještě na pleny nárok :-)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.8.08 19:32

Já jsem nočník Honzíkovi nechala jen tak jako hračku, časem si na něj zvykl a chtěl na něm sedět sám. Kakat do něj začal asi v roce a půl úplně sám (vždycky dostal sladkou odměnu :lol: ) a teď kolem druhého roku začal do něj i sám čůrat. Chce to čas a nenecht se vynervovat okolím. Mě taky říkali, že už je dost starý,…Chce to pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
28.8.08 19:33

fakt uz tu nekoli diskuzi bylo- jako a proc to nekomu vadi?? maximalne to muze vadit Tobe ze kupujes plinky- je to Tvoej dite tak si nenech mluvit do svych veci :-) no obrn se neni to asi prvni ani posledni vec… M zacala na nocnik chodit cca pred mesicem z toho asi 14 dni je pres den bez pliny- a vadilo to nekomu ? ne :wink: proc ji trapit a nutit do neceho co nechce- kazde dite si najde svuj cas- u nas v rijnu 2006 vetsina deti zacala az ted- ti nejrychlejsi cca pred 3 mesici. toz tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
28.8.08 20:05

:D :D prostě ještě k tomu nedozrála a myslím, že času je dost…a jestli tam řve tak se možná připrav, že to půjde třeba až za rok…ovšem to pak bude rychlovka a může být bez plínek do týdne i na noc…uvidíte.

já radím…schovej nočník zkus to třeba za 3-4 měsíce…i když i to je ještě docela brzo, nebo ho nech na očích, ale neposazujte (osobně bych to zkusila nejdřív v 18m - dřív to nemá smysl…jo a taky se kdesi říká, že dítě pokud zvládá chodit po schodech tak je zralé na nočník)..........ona to teď prostě nechápe a čím víc ji nutíte a snažíte se ji na nočník dát tak tím víc na něj nepůjde a šprajcne se a prodlužujete tím dobu kdy by třeba byla ochotna nočník jít…

ve 13m je vážně hodně brzo, ale to už jste poznali…opravdu není kam spěchat…doba kdy „prý“ půlroční dítě si samo říká na záchod je fakt pryč.

omlouvám se za styl, spěchám uspávat ;-)

z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
28.8.08 21:59

Ahoj.
Uklidním tě, měla jsem doma úplně to samý :lol:
A moje mamka mě uzemnila slovy, že pokud bych jí vysazovala hned, jak sama seděla, tak by jí to nevadilo :evil:
Holka mi nočník totálně bojkotovala, nevydržela na něm sedět ani 3 vteřiny.
Aktuálně už mi na něm vydrží sedět i třeba 5 minut (v případě, že jí pustím TV, kde dávaj něco děsně zajímavýho nebo jí zabavím jinak), ale zatím se nám ještě ani jednou nepodařilo něco do nočníku vytvořit :? I přesto, že hlásí okamžitě bobek v plíně nebo že se počůrala.
Zatím to nehrotím. Tak jednou za měsíc nočník vytáhnu a zkusím to. A nebo když jsou vedra, nechávám jí lítat celej den bez plíny, ale zatím jen utírám louže nebo mi dcerunka celá nadšená příjde říct a ukazuje, kde udělala bobe (=bobek) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.8.08 08:51

Nojo, babičky:D (mezi náma by mě zajímalo, jaká bude praxe, až budou mít naše děti děti, jaké pak budem my:D )

Času má neskutečně mnoho. Souhlasím, že bych to zkusila nejdřív v 18měs (to si teprv většinou začnou uvědomovat, že se vůbec něco stalo), z vlastní pohodlnosti (přiznám to klidně) bych s tím počkala až na následující jaro, protože představa, že tomu dítku se to zalíbí a budu venku sundavat kombinézu a hledat čůrací strom v zimě:D:D:D…mě tchýně prudila od 10měs a holka šla na nočník prvně v 18měs a to jen proto, že šla sama od sebe, jinak bych se tim vůůůbec nezabývala.

Jen cca od 15měs byl doma nočník (koupeno v akci s plenama, jinak bych ho an nekupovala) a byl na WC (já teda nezastávám, že se má nechat na hraní) a ona chodila za mnou a ukazovala, tak jsem jen říkala, na co to je a dost jsem komentovala, když počůrala a pokadila plenu nebo když bylo vidět, že to fakt páchá:D

Podle mě času hromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
29.8.08 13:13

ahoj

neřešila bych to - ve vašem věku vůbec. Michal na nočníku seděl až ve dvou letech a jen na kakání
Matěj na nočníku seděl j1× asi 1 vteřinu - jen tak pro zajímavost:o)

Prostě u prvního jsme začli hned se záchodem a u druhého to bude asi stejně že:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.10.08 23:27

Ahoj, syn to same doted, jsou mu 2 roky, jen rekne nene, nekdy se sice pokud se nedivame po:,–(i, ale s plinou oblecenej.Tak snad to prijde.Tchyne i babicky taky prudi :-)) Nedej se.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
9.10.08 20:48

Jee, holky, tak to jste mě uklidnily… díky moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie