Nechce spát po obědě

152
6.10.09 13:28

Nechce spát po obědě

Asi se opakuji,určitě již tady taková diskuze byla.Ale dcera se rozhodla,že nebude spát po obědě.Tak se chci zeptat jestli to taky měl tak někdo a jestli to přešlo.Připadá mi to ještě brzy aby nespala. Noc prospí celou od těch osmi do sedmi.Ale když nespí po obedě,tak je pak už kolem pěti protivná a unavená.Tak nevím jestli zkoušet,nebo ne.Nechce ani,že si k ní lehnu a budeme spát spolu.Prostě očička nezavře a spát nebude a ani vyřvávací metoda nezabírá.Tak kdyby mě někdo něčím potěšil,budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
6.10.09 13:32

Ahoj, přesně ve stejném věku přestal spát po obědě Vašík…prostě už neusnul, zkoušela jsem to asi 14 dní…postupně se srovnala i ta protivnost k večeru.Pak už ve dne spal jenom když byl třeba nachlazený nebo tak něco…
Ale dělala jsem to tak, že jsme po obědě zalezli třeba s knížkou nebo jen tak a aspoň hodinu jsme si odpočinuli(sám by neležel, tak jsem si vždycky lehla s ním).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
6.10.09 13:35

Ahojky

tak Anička taky přestala spát ve 2 letech po obědě,zkoušela jsem vše možné i nemožné a nic.tak jsem jí nechala.když jsem na ní viděla, že je hodně unavená,tak jsem to zkusila jí dát spát,ale většinou bez úspěchu.jestli spala z 30 dnů asi 2× tak je to moc. ted začala chodit do školky, no tak jsem doufala, že tam bude spát,ale spí tak max. jednou za týden.no asi to prostě nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
6.10.09 13:49

Marysko, možná máte po spaní, možná to přejde. Mates měl kolem dvou a půl let taky sem tam období, kdy nechtěl po o spát, ale nakonec spí doteď!!! a to mu v listopadu bude pět. Mladší ještě taky spí, tak jsem ráda, že si po o odpočinu.
Zkuste si opravdu lehnout spolu, nebo aspoň určitě zklidnit aktivity a povídat si v posteli nebo tak, a třeba to pomůže. Ale bohužel nic se nedá vynutit, mám hodně kamarádek, kterým děti přestaly spát brzo, třeba i před druhým rokem, a nezmohly bohužel nic.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.10.09 13:51

No, radu opravdu nemám. Naše dítě mělo taky takovou pauzu a spát začalo, když si při sáňkování naštíplo nohu - asi byl z toho plazení - chodit nesměl - unavený :roll: .
Zatím spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
6.10.09 14:04

Přesně věk, kdy náš malý taky přestal spát po o. A už nezačal. Ta protivnost se srovnala a postupně to protáhl, takže to odpoledne probíhalo bez problémů. Snažila jsem se náročné činnosti (jízda na kole, lítání na hřišti apod.) zvládnout dopoledne.
Teď je nemocný a v poledne mi dva dny po sobě spal, ale bohužel si to vynahrazoval v noci, kdy ne a ne zabrat. Takže 3 - 4 hodiny v noci strašíme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
6.10.09 14:32

presne u nas - kdyz se narodil Tomik - Emce byly dva - tak prestala spat, zrovna kdyz by se mi to taaak hodilo. Napruzena silene, odpoledne vazne spatny, ale postupne se to docela urovnalo. Ted usne vyjimecne v aute nebo kdyz ji masiruju, nebo kdyz je hodne napruzena, tak ji dam na gauc, pustim Vceli medvidky a pospi si, ale tak jednou do mesice…
Presne jak pise Rafaela - narocne cinnosti na dopoledne, odpoledne jsme bud doma, nebo jdeme s nekym ven, abych na Emci unavu nebyla sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
6.10.09 14:33

Ahoj,

tak momentalne resim neco podobneho - neni sily, ktera by donutila syna po obede usnout, nespat nebo alespon odpocivat mu nestaci. To se bohuzel projevuje tim, ze je pretazeny a v noci nespi. Napr. dnes jsme cumakovali od 3 do 5,30. :roll:
Nechapu, jak mu mam rezim upravit, aby spal „normalne“. Ted usina cca 20,30 - driv ani kdyby padal totalne, vstava kolem 7. Tu hodinu po obede proste potrebuje, ale mu to vysvetlit… :cry: :cry:

PS: po strasne scene se mi ho total pretazeneho podarilo po obede uspat, slava!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.10.09 14:45

Tak my jsme byli dnes opět neúspěšní.Takže půjdeme ven.Když jdeme s golfáčema tak v těch usne,ale je fakt,že je pak někdy ještě víc protivná,než když vůbec nespí.Tak hlavně aby jí to v noci vydrželo.Přes ten den se to dá zvládnout,ikdyž je to fajn,když dítě usne a máš chvilku pro sebe,že.Jinak díky za příspěvky,vidím,že je nás takových více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.10.09 14:45

Taky jsme to kolem dvou let meli, ze nechtel spat po o, ale vytrvali jsme a zase spat zacal. Ted ale se spankem definitivne koncime, pac kdyz uz po o usne, tak vecer hodinu blbne a nechce usnout. A pres den vydrzi v pohode, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.10.09 14:49

Jo,Lucci,máš pravdu,že když mi náhodou usla přes den,tak zase řádila večer a usínala tak o hodinu později.Možná,že jí to opravdu stačí a nebo se to ještě upraví a začne spát,určitě po tom obědě s ní zalezu do postele a zkusím jestli neusne a když do hodiny nebude spát,tak na to kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.10.09 15:55

Anezka prestala spat poo (jestli teda vubec muzu rict, ze nekdy pravidelne poo spala) jeste driv a i presto vydrzi cely den cila treba az do deviti. Zkousela jsem ji i dat do postylky driv, a pokud uz nahodou driv usne (treba v sedm), je pak vzhuru ve ctyri rano. Ted co chodi do skolky, tak poo vetsinou spi a vecer usina tak nejak podobne (v devet, deset)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
6.10.09 19:48

Ahojky,
máme stejně staré holčičky a máme stejný problém. Trvá to už aspoň měsíc. Ta moje nakonec usne, ale je to s brekotem a těch řečí. Chodíme až kolem jedné a to jsme domluvené, že přečtu tři krátké pohádky, pak odcházím a řve :( dnes docela dlouho a přitom vstává v šest. Spí maximálně hodinu. Ještě jsem raději nezkoušela zda to vydrží, protože by mě upřímně piclo a mám strach, že by to fakt vydržela.
Když slyším, že ostatní skoro stejně staré děti spí i dvě hodiny, tak to zamrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
6.10.09 19:52

Ještě, už když jí polívku, tak hlásí, že spinkat nechce. Tak já nevím, je scéna každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
6.10.09 21:06

Dcera přestala spát přes den ve 2 letech. Odpolední uspávání totiž trvalo snad hodinu a stejně spala už jen krátce. Tak jsem to utla. Ze začátku byla k večeru protivnější, tak jsem ji po „O“ jen nutila odpočívat, ale asi za týden už si to nespaní srovnala a znovu už tedy spát nezačala. Aspoň začala chodit spát večer dřív :wink: , ona totiž jak se odpoledne vyspala, do desíti večer byla jak rybička :lol: :( Každé dítě je jiné - některé prospí den a jiné je pěkně čilé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí