Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky chtěla bych poradit, v noci již 3 týdny nekojím, ale malou uklidňuju dudlíkem když se zbudí a to je ten problém dneska se budila snad 10×. Je to horší než vstávat nakojení 2× za noc - ale to se stejně udundávla u prsu.. POradítě mi co stím?
Ahoj ja asi budu za macechu ale pripla jsem dudlik klipsem primo na pyzamko- klips byl placaty tak snad to moc netlacilo
a Madlenka se brzy naucila si ho rychle najit a unsout- nebo jsem v polospanku nasla ja- kdyz nehledas po cele posteli a okoli tak to jde… pokud tedy spi s vami
Ahoj ahoj ahoj............
no tak tenhle problém máme přesně my už od třech měsíců
![]()
přesně jsem to říkala od začátku-že tohleto je horší, než když jsme dvakrát v noci vstávaly na krmení
po první takhle prostávané noci jsem myslela, že se ráno nerozchodim ![]()
Ale zvykla jsem si......je fakt, že někdy vstávám a podávám dudánka 3-4, ale někdy víc než 10krát.............
radu na tohle bohužel nemám, ale od začátku si říkám, že až malá dospěje do určitýho věku, kdy si ho bude umět na 100% podat, tak už nebudu k postýlce lítat já ![]()
Ona si ho občas samá dá do pusiny i v tý rozespalosti-dneska se jí to povedlo dvakrát-než jsem došla k postýlce, tak ho měla v pusině ![]()
Ale našátrá ho vedle sebe a strká ho tam třeba obráceně a už by začala plakat.........................
MMCH-Pilcando-holčičky se nám narodily ve stejný den viď?????
![]()
Tak snad bude brzo lépe ![]()
Už to tak vypadá že se narodili na stejno asi hold stejný nátury, vidím že v tom nejsem sama. malá snáma v posteli nespí , spí ve svém., Na to jsem zas macecha já . Nechci aby se mnou spala v posteli. Od toho má svojíé postýlku
. Jinak jí samozřejmě moc miluju ![]()
Madlenka taky mela svou postylku- ale nadosah mezi spruslema
na to se mam moc rada aby spala se mnou- uz tak to dela o vikendech a to je mazec
mame pro nas dve letiste a ona me stejne vytlacuje az na prkno na kraji ![]()
Ahoj maminky, právě hledám na netu probém který mám s mým drobečkem. A našla jsem. Bude nám 6 měsíců a musím k malé stávat přesně jak tady píšete vy. Někdy za noc třeba 10× na dudlík. Mohla bych vás poprosit o radu jak jste to zvládly vy??? Dokázaly jste to dětičky nějak odnaučit? Děkuji za radu ![]()
Syn se naučil „nalovit“ si dudlík a dobře si ho dát do pusy kolem 9m. Do té doby jsem vstávala
Někdy vůbec, někdy snad 10×… Měl dudlík na šňůrce a další 2 volně po postýlce.
6m je ještě málo, aby si ho mimčo našlo samo. Doporučila bych ten klip na pyžamko a vytrvat ![]()
No tak to mě taky zajímá, protože naše primadona si ho sice do pusy umí dát, ale ještě líp ho umí zahodit
, takže začne kňourat, dám jí dudlík, to se opakuje třeba 2-3, tak ho vezme a hodí pod postel a my ho ve tmě hledáme
.
Já jsem jednou v noci hledala dudlík, ale v té tmě ho ne a ne najít, tak jsem si svítila mobilem, ale omylem jsem vytočila kamarádku, tak si tak hledám ten dudel a najednou mi začne vyhrávat nějaká melodie z telefonu. A to byly dvě v noci, asi si musela myslet že mi částečně šibe… ![]()