Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu,
Náš synek ( 8 tydnů) celý den nespal. Je to sice nespavec ale každý den měl alespoň dva 1,5h bloky spánku. Dneska nic.
Když nespí, tak řve a řev zklidním pouze kojením= tz. Temer celej den kojim, když už u toho usíná a ja se jen trosku pohnu tak už zase hledá prso.
. Odkrkává. Ani jeden z 6druhů dudlíku nechce.
Mlíka mám dost-vždy zkouším odstříknout. Když mi náhodou usne na rukách a ja ho pokládám do postýlky, vždy se vzbudí a spustí
.. Nekdy k tomu vydává jakoby dusící se zvuky :/ a to ho vzdy po kojeni nosím. Řve v postýlce, na posteli, v kočárku, v sedačce, na rukách, když pase koníky.
Na prdíky dáváme probioticke kapky a k tomu Lefax, cvíčíme nožičkama, bříško nahříváme. horečku nemá.
Už jsem z toho na nervy. Bojím se noci
..
Pomóc
.
Vem si ho do postele. Mě to zní jako růstový spurt, tojsou děti na koze furt. Kraj postele zajisti nějakým nábytkem, kojícím polštářem či tak, aby ses nebála, že ti v noci spadne, napojit ke zdroji, strčit pod hlavu vhodně vysoký polštář a spát. Není to spánek plnohodnotný, ale je to lepší jak žádný ![]()
Tak tady si pockam na rady: pokud te to „uklidni“ tak v tom dnes nejsi sama, muj syn (6.tydnu) je na tom dneska velice podobne, tedy az na ty dusivy zvuky a ze tolik nekrmim.
Nenarodil se ti mimo termin - drive? Mozna rustovy spurt?
Holky a předtím děcka spaly normálně? Já jen jestli se mám děsit, malá spí docela dobře, i když v noci by mohlo být samozřejmě líp. Díky
@Seizdra píše:
Holky a předtím děcka spaly normálně? Já jen jestli se mám děsit, malá spí docela dobře, i když v noci by mohlo být samozřejmě líp. Díky
Jo tak za me: predim spal syn totalne v pohode - doufam, ze se u nej jedna jen o vyjimecnou akci, pac jinak by mi z takovejch dni brzo jeblo ![]()
Malá mi spala u kozy celou noc
Začala jsem to odbourávat, až když byla větší. Vím, že se to nemá, ale kdo nezažil, nepochopí, když u toho prsa spala, tak jsem ji nechala, ona usnula, pustila se, pak jsem se bála pohnout, aby se náhodou nevzbudila…a spala jsem také, sice z hrůzou, abych ji nezalehla, ale alespon jsem spala ![]()
@ivodička
jojo ano mohu se pridat k tem co jim také dite jinak nez pricucle na prsu nebylo v klidu, ale v realu nam nespala do roka vůbec. My podrimovali a ona porad kecala a něco komentovala, lozila po posteli, zabrala nad ranem na hodku dve a hotovo. Přes den uz vůbec. Doted vecer usina v pul noc a proste spanek nepotrebuje. jojo něco o spani kojencu mi prijde jako dobry vtip.
@krupkobrani
malé to zůstalo až do 17 měsíců…ale je pravda, že když už ji pak bylo víc, tak jsem ji po kojení přendavala do postýlky. po 1.roce jsem kojila za noc stále tak pětkrát. pak se to snižovalo a v 18 měsících jsem odstavila úplně-prostě začala spát jako zázrakem celou noc.
@Seizdra po narození dobrý, od půl roka do patnácti měsíců nic moc. Pak to samo přešlo a začala spát celou noc. Je teda fakt, že v tom období začala lépe spát i přes den. Už jen jednou a v kuse. Jinak spala přes den tak 20min. Kojila jsem jak chtěla a měla jsem ji v posteli. Teď už v noci nekojím a v posteli ji na pořád. ![]()
Malá mě to dělala taky, do 4 měsíců celý dny a noci:-)
já pak houpala na baloně to usnula, jinak vůbec, a naštěstí sem měla balon u postýlky a rychle jsem ji přesunula a hajala-chvilu
j
Malému je 14 dní a přes den je to andílek spinká, budí se na kojení nebo ho budím já jak kdy ALE TY NOCI, prostě neusne a neusne už má skoro milimetrový škvírky ale prostě nezabere a jen se hnu od postýlky tak kňourá
jestli se snad ve tmě bojí? ale má u postálky tu bludičku celou noc
už to začíná být napalici protože druhé dítě se samozřejmě taky nevyspí a to nemluvím o svém fungování
už nevím co s ním
![]()