Problém s usínáním, pláč a vztekání ze spánku

4619
25.5.13 07:07

Problém s usínáním, pláč a vztekání ze spánku.

Po porodu usínal většinou u prsa. Potom jsem ho začala dávat do postýlky a byla jsem tam s ním. Kolem toho půl roku jsem začala odcházet. Začaly růst zuby a já si řekla, že když ho to bolí, nenechám ho tam přece samotného a vrátili jsme se k uspávání u prsa nebo k asistenci při usínání.
Režim měl dlouho takový: koupel, jídlo, dokojení, 20-21 hodina spánek, po hodině probuzení, kojení, spánek a potom kojení cca kolem půlnoci, 3-4 a 6 ráno. Potom jsme už vstávali. Spával třikrát denně - kolem 10, 13 a 16 hodiny.
Uspávání bylo vždy za trest, tak jsme režim změnili takto:
Snaha vysadit kojení hodinu po usnutí (kolem té 21-22 hodiny). Nabízela jsem čaj, dudlík (není dudlíkový), hračku (nemá žádnou oblíbenou), hladila jsem, zpívala, když si stoupl, snažila se ho položit. S manželem řve ještě víc a nebo ho manžel uspí tak, že ho nechá uřvat. Pár dnů se to dařilo, potom se to zlomilo a teď to vypadá takto:
jídlo, koupel, dokojení, kolem té 20-21 spánek s tím, že mi usíná u prsa. Po půl hodině až hodině se vzbudí. Pláč, řev, vztekání. Nabízím čaj, hladím, zpívám, broukám… nic. Beru ho na nočník, za hrozného vztekání se vyčůrá, když si ho dám na ruky, je ok, při přebalování řve. Do postýlky a řev jako blázen. Když se mi ho podaří uspat, do půl hodiny je znovu vzhůru, jinak mi usíná na rukách s tím, že jdu spát taky. V noci se po kojení budí a pláče ze spaní, pomáhá hojdání na rukách.
Denní spánek v 10 a potom kolem 15-16 s tím, že buď usne venku v kočárku nebo mě u prsa a nebo je tak unavený, že usne sám.
I přes změnu režimu vstává kolem 5-6 hodiny, je schopný po dvou hodinách protírat oči, ale snažím se ho držet další dvě hodiny, protože při položení, aby šel spát se začne vztekat a chce být vzhůru.

To, že je rozmazlený jsem už slyšela, tak se prosím zdržte takových komentářů. Vy, kteří si myslíte, že to rozmazlení není… co by to mohlo být?
Zuby to podle mě nejsou - do pusy si moc sahat nenechá, ale když, tak podle mě mu teď nerostou.
Separační úzkost byla jednu dobu taková, že nechtěl ani k babičce, tetě… k tátovi nechce občas ještě teď. Ale táta se mu věnuje, koupe, krmí, hraje si s ním, přebaluje.

Snad jsem to napsala trošku srozumitelně.

P. S.: Nejsem vyspaná natolik dobře, abych čelila špatným komentářům, tak mě prosím šetřete. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11245
25.5.13 07:14

@Aniralk ahoj, neporadim, jen ti chci napsat, ze v tom nejses sama :hug: mame to s nasi 10 mesicni podobny.. usina taky vetsinou u prsa, nikdy nebyla velkej spac, ted kdyz sem kojila jen 1 x za noc, tak jsem byla stastna, ale uz 3 noci je vzhuru co hodina a ja fakt nevim co s tim - proc to je??? :cert: :zed: zubu uz mame 8, ty si myslim, ze to nejsou, ale nechapu co ji trapi.. :nevim:
jsem optimista a verim ze bude lip - moc takovejch noci uz nedam.. :mrgreen: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
25.5.13 07:19

@aakaficko řekla bych, že mě to těší, že nejsem sama, ale raději bych, aby se ostatní matky vyspaly. :lol: Já jsem realista a vím, že do 18 let jeho věku to tak určitě nebude. Minimálně to kojení. :lol: Chodit spát s ním mi nevadí, spíš jsem si trošku nejistá v tom, proč je takový. Jak mi tvrdí někteří, že je rozmazlený, tak to nechci, ovšem asi se tomu žádné dítě do určité míry nevyhne, ale… Víš jak, je ve mě ten čertík co říká: „Vychováváš špatně, jsi špatná matka, nevíš co je tvému dítěti.“ Vůči té ro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
25.5.13 07:23

@Aniralk nemyslim si, ze je rozmazleny, proste je to mamanek a to je skoro kazdej prcek, ja sem se od male tech 10 mesicu skoro nehla - max na nakupy pres den, nebo nekam s kamoskou, ale odjet i pres noc nebo na vikend to ne.. takze na mne taky dost visi - a to doslova na noze :D :hug: ja si vzdycky po takovehle noci hledam diskuze typu - kazdou hod vzhuru a tam se uklidnim, ze v tom nejsme samotny a ze to proste musi prejit… vzdycky kdyz rostl zub tak spala spatne tak 5 noci.. ale ted si myslim, ze to zub neni a fakt nevim jak ji pomoct aby se kazdou chvili nebudila.. :nevim: :think:

Příspěvek upraven 25.05.13 v 07:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
25.5.13 07:29

@aakaficko u nás byli první dva zuby takové, že plakal ze spaní, druhé byli takové, že chtěl častější kojení. Teď si ale taky myslím, že to zuby nejsou.
Já taky nikde nebyla. Jen nákupy a to je maximálně dvouhodinová záležitost. Ani s tou kamarádkou jsem nebyla.
Potvora malá! vstával v 5 a už si žmoulal oči. Tak ok, povolila jsem, zkusila ho dát do kočárku a ta potvora spí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
25.5.13 07:32

@Aniralk jsem zvedava jestli nam nejaka zkusenejsi maminka poradi co by to mohlo byt :think: :palec: nebo proste jestli to bude muset prejit samo :nevim: uz chci i koncit s kojenim, ted uz by v noci dostavat nemela, ale kdyz je ted kazdou hodinku vzhuru tak na to nemam.. jak jsem to omezila jen na to 1 nocni, tak to bylo supeeer, ale ted.. :zed: :zed: mne vstavala neco po 6 hod a ted si dava rohlik a mam klid :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
25.5.13 07:34

@aakaficko syn má alergii na kravské mléko, takže žádné obyč máslo, jogurty a tak, takže nám to kojení vyhovuje a určitě chci kojit ještě z pár měsíců.
Přejít to samo musí, mě by jen potěšilo, kdyby mi někdo řekl, že jo, tohle tak bývá a chce to, aby dítě mělo jistotu, nebo naopak nechat pár minut plakat a pak dojít a tak dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
25.5.13 07:35

@Aniralk jj taky jsem zvedava jestli nejaka maminka poradi :hug: :palec: kazdopadne na dnesni noc se netesim uz ted.. :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
25.5.13 07:38

@aakaficko takhle to vypadá u nás. Ráno se probudíme a čím víc se blíží večer, tím víc spěchám, abych vše stihla, protože vím, že kolem té 21-22 hodiny jdu do postele taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
25.5.13 07:39

Ahoj, tak určitě není rozmazlený v tomhle věku to fakt nejde, ostatní co ti to říkají vůbec neposlouchej. Já nevím co přesně ti poradit, měli jsme to taky tak!!! Vím jak je to šílený, my jsme měli na tuhle příležitost doma kočárek a i 45 minut jsme houpali a uspávali!!! U nás pak pomohla estwilova metoda už si přesně nepamatuju kdy jsme jí začal praktikovat ale řekla bych, že nějak ve věku tvého syna. Do tří dnu bylo u uspávání po pláči, s tím kojením v noci, já teda dávala UM a dělala jsem to tak, že každý den jsem snižovala v noci ml které dostal až jsme se dostali na nulu. Ono je to i hodně věkem, synovi je ted přes dva roky a spí od 21 h tak do 6 ráno, takže se to určitě zlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
25.5.13 07:45

@Melody 4 víš co je nejhorší? Když čekáš povzbuzení, dostaneš ránu do zad a zrovna od těch, u kterých by jsi čekala spíš to povzbuzení. A sílu hádat se nemám. Ať si myslí, že je rozmazlený, ať si říká, že ve skoro roce je prso už „špatné“ a blablabla, jen… občas to prostě zamrzí. Když mi to bylo nepřímo řečeno, že jsem si ho špatně vychovala, rozmazlila, tak jsem se po konverzaci sesunula k zemi a brečela jak malá holka. Prostě už vážně nevím co. Rozhodně nechci, abych mu utvořila špatné vazby, aby nevěřil lidem a pod. Jsem šílená, když vidím ty děti, co vraždí děti. Vím, zaháním to do extrému, ale vážně jsem unavená. :oops: Možná to dělá i to, že chodím spát dřív. Jindy chodím kolem půlnoci, vstávám v 5 a jsem ok. :nevim:
Estwil je to vyplakání s tím, že tam chodíš po určitých pár minutách?
My doma kočárek taky máme, občas to vypadá, že syna týrám. Kočár se třepe, skáče a syn spokojeně spí. Kočár se zastaví, on začne kňourat.
Obdivuji děti, které spí celou noc a nejlépe ještě od narození. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
25.5.13 07:48

@Melody 4 Estwila jsem praktikovala, ale pak začaly zuby. S tím snižování MM to nejde. Popř. když odstříkám, taky to nejde. Už jsme zkoušeli. Manžela odmítá, mu moc často neusne, chce spíš mě. Dudlík odmítá, oblíbenou hračku nemá.
V těhotenství jsem měla, hlavně ze začátku, velké nervy, tak třeba to je ono. :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
25.5.13 07:56
@Aniralk píše:
@Melody 4 víš co je nejhorší? Když čekáš povzbuzení, dostaneš ránu do zad a zrovna od těch, u kterých by jsi čekala spíš to povzbuzení. A sílu hádat se nemám. Ať si myslí, že je rozmazlený, ať si říká, že ve skoro roce je prso už „špatné“ a blablabla, jen… občas to prostě zamrzí. Když mi to bylo nepřímo řečeno, že jsem si ho špatně vychovala, rozmazlila, tak jsem se po konverzaci sesunula k zemi a brečela jak malá holka. Prostě už vážně nevím co. Rozhodně nechci, abych mu utvořila špatné vazby, aby nevěřil lidem a pod. Jsem šílená, když vidím ty děti, co vraždí děti. Vím, zaháním to do extrému, ale vážně jsem unavená. :oops: Možná to dělá i to, že chodím spát dřív. Jindy chodím kolem půlnoci, vstávám v 5 a jsem ok. :nevim:
Estwil je to vyplakání s tím, že tam chodíš po určitých pár minutách?
My doma kočárek taky máme, občas to vypadá, že syna týrám. Kočár se třepe, skáče a syn spokojeně spí. Kočár se zastaví, on začne kňourat.
Obdivuji děti, které spí celou noc a nejlépe ještě od narození. 8o

Víš ty lidi co ti to říkají mají bud štěstí na spavé dítě nebo nemají děti vůbec a nebo stará škola, pamatuji si jak mi otec v šestinedělí říkal abych syna nechovala když pláče aby nebyl rozmazlený :roll: Naprosto chápu, že tě to mrzí, ale opravdu neděláš nic špatně naopak z příspěvku vidím, jak moc o tom přemýšlíš a snažíš se dělat to nejlepší :hug: Syn není ani mamánek, separační úzkost je znak správného vývoje a určitě se to časem zlomí. Ano Estwilova metoda je to jak chodíš v určitých časech http://www.patriklipina.estranky.cz/…usinat_.html, tady je hezký článek, u nás tahle metoda opravdu pomohla. Ono to vypadá dost brutálně, ale podle mě není.

To natřásání s kočárem přesně jak u nás, syn měl nejradějí přejezdy přes prah :lol: Jinak mi měli taky alergii na bílkovinu kravského mléka a neboj taky zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
25.5.13 07:58
@Aniralk píše:
@Melody 4 Estwila jsem praktikovala, ale pak začaly zuby. S tím snižování MM to nejde. Popř. když odstříkám, taky to nejde. Už jsme zkoušeli. Manžela odmítá, mu moc často neusne, chce spíš mě. Dudlík odmítá, oblíbenou hračku nemá.
V těhotenství jsem měla, hlavně ze začátku, velké nervy, tak třeba to je ono. :lol: :nevim:

Tak ho zkus znova, já vím, že když byl nemocný taky jsem ho pak měla u sebe v posteli a musela učit znova, ale nebylo to pak už tak zdlouhavé. S tím jídlem tedy neporadím u nás byla výhoda toho UM a u Vás by byla škoda přestat kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
25.5.13 07:59

Máš ode mne SZ snad je to trošku pochopitelné, jsou to zkopírované dvě zprávy co jsem tu různě radila tak snad je to malinko srozumitelný takhle pohromadě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí