Proč miminka neumí usnout?

1674
17.5.13 13:47

Proč miminka neumí usnout?

Ahoj, mam holcicku 4mesice. Trpela hodne na koliky, prorvala spoustu noci, pri cemz jsme ji chovali, ale ani to nepomahalo, pomohlo pouze prso, davala jsem, zvykla si na to. Vecer usima u prsa, cca 2 hodiny, pak spi celou noc, max se jednou vzbudi. Pres den uhoupavam ve vaku, ale i tam mi nejakou dobu vetsinou breci nez usne. Zuzla si ruku, je videt, ze spat chce, ale nejde ji to. Dudlik nechce. Zajimalo by me, PROC nektera miminka neumi usnout. Prijde cas, kdy bude tak tezka, ze ji nebudu moct ve dne neustale pri spani nosit a nevim jak ji naucit usinat nejak postupne, nenasilne ne vyrvavanim. ( rve mi totiz strasne i v aute a kocaru a nekolikrat se stalo, ze jsem ji tam proste musela nechat rvat i 40minut - ridila jsem a jeli jsme v zacpe nebo jsme byli s kocarem v lese a zacla bourka a ja ji musela nechat v kocaru v igelitu. A nijak to nepomohlo, rve tam porad, nevim teda jak dlouho bych ji mela nechat rvat, aby to pomohlo :( ) dik za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
17.5.13 13:51

Nenech ji zbytečně řvát a pořiď si ergonomické nosítko. ;)
Taky může pomoct zavinování a pouštění bílého šumu.
Nauč ji usínat v postýlce/posteli, drž ji za ruku, objímej, ať tě cítí.

Řvaní za bouřky se ale nedivím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.5.13 13:52

Jo to je odpověď, za kterou by byla Nobelovka, tak ti nevím, u mých dětí se mi to nezadařilo ani u jednoho, a to jsem se u té druhé fakt snažila, uspávám je obě, tu straší do dvou a půl let, pak už jsem se s ní domluvila, a pochopila během dvou dnů, že spinkat bude sama, přes den jsem uspávala v kočárku na zahradě, jak se nevešla, přestaůa spát, tu malou taky uspáváme v kočárku, zatím se vejde. Večer jsem jí naučila usínat samotnou podle Estvilla, tedy skoro naučila, někdy lehne a usne, někdy tam musím 100×, obě spí s námi v posteli, starší bude sedm let a nehodlá se hnout. Sestřenice od malinka položila, malej se otočil a spal, od miminečka, tak ti nevím, asi jak které dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
17.5.13 13:53

Taky by mě to zajímalo :think: Moje obě děti usínaly u prsa, starší pak u kojenecké lahve, teď už nepotřebuje ani jedno, ale stejně bez nahmatání mě nebo muže, neusne - ale je mu necelý rok a půl, takže to nehrotíme..
Malá to samé - usíná u prsa, v náručí.. Nehoupu ji, když začne být protivná, sednu si do tureckého sedu, položím si ji na nohu a ona usne.. Pak ji položím do postýlky a chvilku jí držím na hrudníčku ruku, aby zase zaspala..
Funguje to a jsem si jistá, že přijde doba, kdy obě děti budou usínat zcela bez cizí pomoci - nejpozději v pubertě to určitě zvládnou :mrgreen: ;)

• Citovat
  • Upravit
214
17.5.13 13:57

@randr Tak to nestraš, malému je měsíc a máme to stejně, tak jestli to bude ještě horší, tak to potěš… V noci se budí tak 3× na kojení, jinak spí (když nemá prdíky),je ještě malej tak to chápu, ale přes den mi nespí vůbec, tak taky pořád jen nosíme a já kojím a kojím, doma nic nestíhám, dudlíka taky plive…
Taky prosím o rady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
17.5.13 13:58

Naše malá spí s muchláčkem… dá si ho na hlavu a je za chvilku tuhá… spí takhle od 2.měsíce :)

• Citovat
  • Upravit
69235
17.5.13 14:01
Nejpozději v pubertě :lol:, taky si říkám, že až si najde kluka, opustí naši manželskou postel, pevně v to doufáme :mrgreen:
@Tykvička píše:
Taky by mě to zajímalo :think: Moje obě děti usínaly u prsa, starší pak u kojenecké lahve, teď už nepotřebuje ani jedno, ale stejně bez nahmatání mě nebo muže, neusne - ale je mu necelý rok a půl, takže to nehrotíme..
Malá to samé - usíná u prsa, v náručí.. Nehoupu ji, když začne být protivná, sednu si do tureckého sedu, položím si ji na nohu a ona usne.. Pak ji položím do postýlky a chvilku jí držím na hrudníčku ruku, aby zase zaspala..
Funguje to a jsem si jistá, že přijde doba, kdy obě děti budou usínat zcela bez cizí pomoci - nejpozději v pubertě to určitě zvládnou :mrgreen: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
17.5.13 14:02

Protože v bříšku měla miminka uspokojení všech primárních potřeb na dosah ruky.. tedy pupečníku.. Když byl hlad stačilo pomyslet, chovat se nemuselo jelikož bylo chováno atd.
takže venku je moc ticho, třeba moc zima, nebo moc teplo, není chováno.. já jsem to vyřešila tak že skoro do desátého měsíce jsem chovala, kojila atd.. asi to není zrovna to pravé ořechové ale neměla jsem to srdce nechat ho plakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.5.13 14:06

Synáčkovi jsou čtyři měsíce a spaní a uspávání u nás probíhá naštěstí zatím v pohodě. Usne většinou u prsu, když je hodně unavený, ale po odstavení se vzbudí, odbrkne si, položím ho do kočárku, a spinká. Večer to samé. Odnášíme ho postýlky vždycky když je trochu vzhůru, zavineme do plínky, přikryjeme dekou, chvíli u něj sedím a hladím ho a odcházím (stále je vzhůru) po chvilce usne sám. Pokud pláče jdu za ním a jsem u něj, dokud nepřestane plakat, ale pak zase odcházím. Vyřvávací metodu neuznávám, na to jsou miminka moc malý. Snažím se, aby usínal sám, neuspávám ho, nekolíbu, nedrncám s kočárkem. Jo a taky ho dávám spát hned, jakmile si protírá očička nebo si zívne, na nic nečekám, dám prso a šup spinkat, aby nebyl přetaženej. Zatím nám to funguje..

• Citovat
  • Upravit
3540
17.5.13 14:09

@Lizzi já jsem tohle pochopila jako vyřvávací metodu.. položím odejdu, pláče, uklidním, odejdu a tak furt dokola..
Každopádně tohle jsem zavedla když už jsem byla jako zombie v 10m teď v létě čekáme druhátko a u toho počkám do 6m pak stejným způsobem budu učit usínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
17.5.13 14:47

Každé dítě je jiné, bohužel na děti nejsou pravidla k požití. Nejde přímo říct, kdy už dítě bude usínat samo. Můj syn usínal sám od mala bez breku, do půl roku jsem dávala lahev s mlékem o půlnoci(nekojila jsem-neměla jsem mléko, nebyl to tedy záměr),vžycky jí vytáhl a kolikrát ani neotevřel oko, při zvednutí, si odkrkl a pokračoval ve spánku, od půl roku spal celou noc do rána do 7 nebo půl 8. Dcera 6 let s námi spala do nedávna v posteli-je to každého věc, ale nemám ráda termín „nechat vyřvat“,ted jí jdu večer uložit, s tím, že jí držím za ruku a čtu pohádku, dokud neusne (do půl hoďky je tuhoň). Věřím, že kdybych jí nechala v posteli samotnou, bude hulákat daleko déle, já se budu vytáčet, budu tam na ní pořád chodit, aby toho nechala a závěr-nervy a nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.5.13 15:20

Mimina neumějí usínat proto, aby nám přeci brnkaly na nervy :lol: :lol: :lol: :lol: Já měla jedno dítko celkem spavé, ale usínalo večer u prsa.Bylo mi to jedno, za každou sekundu spánku jsem bylo ochotna udělat téměř cokoli, teda až na pouštění vysavače, fénu atd, to raději at poslouchám řev :P :lol: Co takhle ji dát přes den do kočáru :nevim: Já staršího vozila 2× denně 2,5 h v děšti, vichřici, fujavici :mrgreen: Doma by mi se mi akorát tak uřval. Mladší od mimina spal v postýlce, pevně zavinout, šup s ním do košíku a usnul si sám. Ted má 2,5 a někdy k němu v noci vstávám i 8× :zed: :zed: :zed: Ale nějak to neřeším, však z toho vyroste :mrgreen: :mrgreen: Nebo zkus to nosítko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
17.5.13 15:22

No mne jde o to, ze za chvili ji uz proste neunesu, takze budu muset zacit uspavat jinak a v podstate to bude vyrvani, protoze pri cemkoli jinym nez houpani ve vaku rve :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.5.13 15:27
@randr píše:
No mne jde o to, ze za chvili ji uz proste neunesu, takze budu muset zacit uspavat jinak a v podstate to bude vyrvani, protoze pri cemkoli jinym nez houpani ve vaku rve :(

to ti řve i v kočáru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
17.5.13 15:30
@randr píše:
No mne jde o to, ze za chvili ji uz proste neunesu, takze budu muset zacit uspavat jinak a v podstate to bude vyrvani, protoze pri cemkoli jinym nez houpani ve vaku rve :(

ahoj, meli jsme to podobne. Kdyz uz jsem ji neunesla, houpala jsem v sede na gymnastickem mici. Nebo jsme lehly do postele, mala mne na bricho a nohama jsem houpala..az po roce a pul zacla usinat v posteli, ale stale musela mit kontakt, nejlepe kdyz jsem ji drzela za prditko :). Od dvou let prectu pohadku a cekam, az usne, pak odejdu.. Jsem mekejs, ale vim, ze z toho vyroste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí