Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pesar v kombinaci s nejakym spermicidem, nebo telisko. ![]()
Pripadne vasektomie u chlapa nebo sterilizace u tebe, pokud vis, ze nechces opravdu NIKDY dalsi. Ta vasektomie je ale určitě jednodussi zakrok. ![]()
Příspěvek upraven 19.02.18 v 11:14
Kamarádka má tělísko a je s ním hrozně spokojená. v dané situaci asi nejjednodušší řešení.
Existuje i hormonální antikoncepce, která neovlivňuje kojení. Lékař mi ji kdysi nabízel. Ale nevím, jak se jmenuje. ![]()
@Vlaďka 83 píše:
Existuje i hormonální antikoncepce, která neovlivňuje kojení. Lékař mi ji kdysi nabízel. Ale nevím, jak se jmenuje.
no, ono je hdoně spekulativní, jak moc neovlivnuje. Do mat. mléka se uvonuje vše. Obecně jsou takto brány všechny gestageny, preparáty s jedním typem hormonu. Ale já bych do toho nešla, nevěřím nezávadnosti žádné HA.
@pe-terka píše:
no, ono je hdoně spekulativní, jak moc neovlivnuje. Do mat. mléka se uvonuje vše. Obecně jsou takto brány všechny gestageny, preparáty s jedním typem hormonu. Ale já bych do toho nešla, nevěřím nezávadnosti žádné HA.
Já ji nezkoušela, ale po porodu mi ji lékař nabízel. Takže víc nevím a rozhodně tu o lécích spekulovat nebudu - jen, že „něco“ existuje. ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
Pesar v kombinaci s nejakym spermicidem, nebo telisko.![]()
Pripadne vasektomie u chlapa nebo sterilizace u tebe, pokud vis, ze nechces opravdu NIKDY dalsi. Ta vasektomie je ale určitě jednodussi zakrok.
Příspěvek upraven 19.02.18 v 11:14
To radši ne, ona si vzpomene, až přestane kojit, že nakonec by třetí kousek ještě zvládla a manžel bude po vasektomii a ona se bude poohlížet po chlapovi bez vasektomie.To je moc velké riziko, znáte ženské vrtochy… ![]()
Tak asi ta sterilizace. Je to ale o nastaveni v hlave. ze uz fakt deti nechces.
A kdyby nahodou, neni to uplne nevratne, stale se daji odebrat vajicka a muzete mit jeste dite z umeleho oplodneni ![]()
Říkala jsem si, že bych šla do tělíska..ale bojím se zánětů. po prvním porodu jsem se několikrát léčila se záněty. jsem dva měsíce po porodu a zánět mám zase. To před dětmi za mlada jsem zánět neměla nikdy.
@Božislava Je i vasektomie docasna, kdy chamovod zablokuje svorka, takze žádné zbytecne rezani a dozivotni sterilita. ![]()
@Anonymní píše: Říkala jsem si, že bych šla do tělíska..ale bojím se zánětů. po prvním porodu jsem se několikrát léčila se záněty. jsem dva měsíce po porodu a zánět mám zase. To před dětmi za mlada jsem zánět neměla nikdy.
No a o docasne, bezskalpelove vasektomii u chlapa jste neuvazovali? Ja jen, ze neni duvod, aby tu odpovednost za sex bez „nehody“ nesla porad jen zena. ![]()
Zdravím dámy, jsem po druhým porodu a další dítě už není v plánu. Momentálně kojím, tak se ptám, jakou zvolit antikoncepci. Hormony brát nechci, když kojím a kondom nesnesu. Díky.