Nechci lhát! Říct pravdu o třetím pokusu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3686
25.9.12 11:11

Ach jo, pořád zapomínám zaklikávat tu anonymitu. :roll: Co už. Jsem na právech na Karlovce a někdo se tu ptal - diplomku můžeme odevzdat do roku a půl ode dne, kdy jsme splnili předpoklady pro připuštění ke státnicím. Bez ohledu na to, kdy uděláme státnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.9.12 11:14
@Kapaz píše:
@Kallkapa No, to je rozhodně pravděpodobný. Teda ne přímo do světa, ale určitě si to bude myslet dalších pár lidí. Samozřejmě tu je i riziko, že se to dozví od někoho jiného, např. od přítelových rodičů. Sice se nestýkají, ale kdo ví co bude. Jsem si vědoma rizik, ale zase na druhou stranu, když to praskne, tak na tom budu ve finále úplně stejně jako bych to řekla teď. Přiznání pro ni není polehčující okolnost, bere jen fakta a ty jsou: školu nemáš, jsi těhotná a celou dobu mi lžeš. Takhle si pořád nechám šanci, že to zvládnu ještě 3 měsíce ututlat a zas tak nereálný to v lednu udělat není. Je to magisterské studium. Od začátku, žádnej bakalář tam není.

ufff, tím hůř.. (že to nešlo přes bc.). No já bych do toho nešla..měla si jí rovnou říct ( i když si jí už lhala, že toto září termín vynecháš, že máš poslední pokus tak se budeš pořádně drtit až na leden ať se nestresuješ v těhotenství. Když už si začala lhát.. Chápu dobře, že máš být dnes u státnic? Pfff, to je hrůza, představ si že Ti bude večer volat např. babička a gratulovat Ti, že Ti máma koupí dar za státnice 8o, že Tě třeba pozvou do restaurace atd.. tyjo, jestli by se toto provalilo, tak to by byl teprve pořádný podraz - od Tebe. Měla si se probrat z té lži aspoň před týdnem a říct jí, že jdeš až v lednu, jestli si myslí, že teď stojíš před komisí tak to potěš koště..no nezávidím Ti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
25.9.12 11:18

@Kallkapa Jo, přesně toto si myslí. S babičkou si drtí palce i u noh. :,( Proto to na mě tak dolehlo. proto je mi z toho špatně. A proto teď nemám žaludek na to všem říct: Celou dobu jsem kecala, ááápríííl, žádné státnice se nekonají, chachááá! Strašně mě láká říct pravdu, zavřít dveře a neukazovat se a nechat všechny ať se s tím srovnají, přesně jak jste řekly, ale vím že by to bylo jen horší. To není výmluva, to je fakt. Takže nezbývá, než nedovolit, aby to v lednu nevyšlo. A slavit se bude až po promoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.9.12 11:21
@Kapaz píše:
@Kallkapa Jo, přesně toto si myslí. S babičkou si drtí palce i u noh. :,( Proto to na mě tak dolehlo. proto je mi z toho špatně. A proto teď nemám žaludek na to všem říct: Celou dobu jsem kecala, ááápríííl, žádné státnice se nekonají, chachááá! Strašně mě láká říct pravdu, zavřít dveře a neukazovat se a nechat všechny ať se s tím srovnají, přesně jak jste řekly, ale vím že by to bylo jen horší. To není výmluva, to je fakt. Takže nezbývá, než nedovolit, aby to v lednu nevyšlo. A slavit se bude až po promoci…

Tak v tom případě leda říct, že si teda státnice udělala ( :zed: :zed: :zed: ) a že v lednu jdeš odevzdat diplomku až potom Ti bude udělen titul. Uff, no já bych na to teda ale neměla, budila bych se v noci s výčitkami svědomí.. :zed: :zed:

Edit : a když neuděláš státnice v lednu, nezbude Ti nic jiného než zase lhát - diplomka neprošla musím jí přepsat.. Jó jak jednou začne člověk lhát, těžko se z toho vyhrabe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.9.12 11:51

No ja ti rozumim dost dobre, ja se ve studijnich problemech placala nekolik let…jenze tohle fakt neni dobry. Kdy jsi s ni mluvila naposled? Ja bych teda nemela zaludek predstirat, ze jsem to dneska dala, to uz je fakt moc :? To uz bych radsi rekla, ze mi bylo zle a mam dalsi termin v lednu. Ono v tehotenstvi neni divu, ja radsi skolu prerusila. Pokud budes delat, ze statnici mas, poveze se v tom vic lidi nez ted a provaleni realne hrozi. A navic to nebude jen to, ze jsi lhala, bude to jeste k tomu pekna ostuda :? No delej, jak myslis, asi jsi uz rozhodnuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
25.9.12 11:58

@asha Včera odpoledne, volala mi, aby mi na dnešek popřála hodně štěstí. :? Kdybych nevěděla, že je to už fakt extrém, tak sem nic nepíšu a jen nad tím mávnu rukou. Toto se mi pořád nedaří obhájit ani sama v sobě.. :? Pořád přemýšlím jak z toho ven a přitom nemuset říkat, jak je to ve skutečnosti. Ale každou hodinou je to horší a horší. Teď už bych měla jen čekat na výsledek a za hodinu bych jí měla volat jak jsem dopadla. Místo toho jí mám volat, že se nic nekonalo? Že jsem tam ani nebyla? Těhotenství neuznává, sama otěhotněla na VŠ se mnou, nepřerušila, nerozvolňovala. Paní dokonalá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.9.12 12:21

To je jeji problem, ze neuznava tehotenstvi. Tohle tehotenstvi je tvoje, ne jeji, ty mas pravo jednak tak, jak sama uznas za vhodny. Chtelo by to se od matky uz konecne odpoutat, jinak sem budes za pul roku psat, jak ti keca do vychovy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
25.9.12 13:07

No, a je to. Další lež jak věž je venku. Vyslechla jsem si gratulace, rodiče upozornila na to, že s diplomkou to není tak jednoduché, a že promoce bude nejspíš až v létě. Možná v zimě nejdřív, ale to spíš ne. Do té doby nechci nic oslavovat a ani titul nemůžu používat. Takže teď nezbývá, než se opět vrhnout na studium a diplomku. A doufat že to neprasne. A když to praskne, tak je mi to jedno. Jestli teď nebo později, stejně půjde vztah s mámou do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
25.9.12 20:14

S tou ne/anonymitou docela sranda, jsi šikulka. :mrgreen: :mrgreen:

Já to vidím tak, že takováhle máma ti za to nestojí, nestojí ti za nic. Kdyby tě milovala, pochopila by to a i kdyby ne, odpustila by ti. Ale je mi jasné, že tobě je to jedno, ty si ji prostě nechceš rozhněvat, děsíš se, že se s tebou přestane stýkat.
Pak teda asi vážně lhát.. Těch pár měsíců už přežiješ (však doteď jsi to zvládla taky) a pak se uvidí. Když to vyjde, pak si oddychneš a do budoucna dáš velkého bacha, aby ses takhle pitomě nezapletla. No a kdyby to náhodou nevyšlo, budeš tam, kde jsi teď - jen s tím rozdílem, že jsi to zkusila vyřešit „bezbolestně“.
Takže lži. Lži a šprtej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
26.9.12 07:35

Něco podobného znám. Moje maminka je taky, co se týká vzdělání náročná. Ona je proště chytrá, zvládla jednu VŠ, potom druhou VŠ při zaměstnání a se mnou. Občas jsem si také něco vymyslela, aby byla spokojená a nemrzelo jí to. Jenže jsem věděla, kam až můžu zajít a kdy to bude zavánět průšvihem a i když se to provalilo, chvili se mnou nemluvila, ale je to moje maminka, překousla to. Lži dál. Při lhaní nikdy nemůžeš mít čistý svědomí, přeci. To se vylučuje. Za pár měsíců určitě státnice zvládneš, ale pak už to nikdy nerozebírej. Nestresuj se, půjde Ti jen hůř se učit. A mimochodem, nám zapisovali známky státnic do indexu, to se divím, že je nechce vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze