Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
momi33 píše:
Když já občas vídám prcky mladší než je náš Bobin,a ti už ťapkají za ruku.Když malý začal chodit,tak sám,za ruce jsem ho nevodila,tak ani on teď nechce zaruku
syn začal chodit v 8měs a ještě vypadal o dost větší, takže na to bych nekoukala. Každé dítko jiné. pro mě je to taky nepochopitelné, jak to, že nechce chodit:D. Ale je taková:).
zuzouš píše:momi33 píše:Pokud bude dostatek čisťoučkýho sněhu, tak bude jenom mokrej. Já nevim jakýho máš prcka, ale pokud víš, že by ho to moc bavilo a pořádně se vyblbnul, tak to za tu trochu mokra stojízuzouš píše:A aby nás taky neviděla sousedka
A co vybrat šikovné místečko, kde bude čistý sníh? Tam na chvíli „vypustit dravou zvěř“ a pak zas honem domů do tepla?počítám,že její kluk-14m už umí malou násobilku.Už jsem nad tím přemýšlela,kousek od nás je parčik,moc lidí tam nechodí.Ale co fusak,nebude špinavej,když ho pak dám zpátky?
Na sousedku kašli, akorát si vylejvá nějaký mindráky.
On je děsně línej,a nemá rád něco pro něj nepohodlného
v kočáru sedí jak pecka,jenom kouká
u našich bych to mohla zkusit,případně bych mu pak otřela u nich i botičky zpátky do fusaku.
já bych ho hnedka vyprdla z kočáru, je zvyklý chodit doma v bačkůrkách, venku je nabalenej tak mu moc nejde to je jasný
klárka byla na začátku zimy to samý, jak začala chodit, pomalu jsme chodily ven bez kočáru, aby pěkně šmatlala, a ted lítá jako drak
Příspěvek upraven 26.01.11 v 10:25
Taky bych ho zkusila vyndat a podporovat v tom, aby běhal. Holt se mu nechce, je nabalenej a možná se sněhu bojí, jak studí. Mokré botičky, sníh a marast bych fakt neřešila, pokud máš dobrou kombinézu, tak mu hned tak nepromočí, však venku nebudete celý den ![]()
Náš malej je už trénovanej od začátku, co začal běhat. Začal tedy v březnu a už když si byl jistý a venku se udělalo hezky, nepršelo, tak lítal a začali jsme chodit na procházky za ruku, v 16m už běžně, ani jsme už v týhle době kočár vůbec neměli. Teď už ujde tak daleko, že když přijdeme z procházky, bolí nohy i mě ![]()
U syna jsem taky kočár dávno nepoužívala.. Jenže teď vidím, jak každé dítě je jiné a chovám se k nim stejně:). Takže už to nehrotím. Musíš sama vědět, jestli se někam posuneš tím podporováním, nebo jestli ho to ještě např utvrdí v tom že chodit venku nebude vůbec, protože to bude cítit jako donucení
..
Ahoj,
muj syn chodi venku cca je to mesic a to jen z toho duvodu, ze jsem tehda rekla, jdeme jen kolem baraku, nebudu vytahovat kocar…a ejhle, tamhle byli pejsci, tam zase autobus a porad nekde neco a tak hezky tapkal vzdy za tim, co ho zajimalo. Nekdy se mu chce ( a to ujde opravdu poradnu kus ) a nekdy se mu nechce, tak ho obcas poponasim, pak studujeme kere, kytky atd…vetsinou se mu to libi.
Od te doby, co takhle tapka, tak kdyz je v kocaru, tak si to uziva..
predtim chtel porad z kocaru ven, nemohl to tam vydrzet. Ted tam sedi jak pecka, uz vi, o cem to tapkani je..
![]()
Urcite bych ho nenutila, prijde na to sam. A ve snehu bych ho klidne nechala chvili chodit, hlidat promoceni a pokud je, hned domu a ohrat.
A o sousedku se nestarej, ono v tom bude urcite neco jineho…jeji ditko zase urcite neumi neco, co tve jiz ano.. ![]()