Nechtěli jsme dítě, ale jsem těhotná, jak dál?

alliena
9.11.25 13:00

Nechtěli jsme dítě, ale jsem tehotná

Ahoj holky, jsem v náročné situaci a potřebovala bych se asi vypovídat a slyšet i nějaký názor a radu. Mám 2 děti z předešlého vztahu ve střídavé péči (7let a 2roky), nyní jsem rok s novým partnerem a už když jsme se seznamovali, tak jsme si oba řekli, že žádný dítě nechceme, on má taky dítě z předešlého vztahu. Nevím, jak se to stalo, asi naše chyba, ale tenhle měsíc jsem nedostala MS a po provedení testu je pozitivní. První myšlenky samozřejmě interrupce. Takové myšlenky u mě převažují, ale pak mám i chvilky, kdy je mi to líto a představa, že ve mně roste další Mimi, se mi nechce na ten potrat. Ale pak to zase přeskočí, že si to nemůžu nechat. A takhle to vypadá u mě v hlavě poslední 2 dny. Další dítě jsem nechtěla, protože nevěřím, že vztahy vydrží, spíš po dítěti upadají a taky nechci, aby mi zase s děťátkem skončil můj život. Můj nynější partner není rodinný typ, je profesionální sportovec a soustředí se na kariéru. Nechce, abych si dítě nechala a já taky ne, ale pak zas ty myšlenky, kdybych si ho nechala.. Ja už nevím, co mám dělat. Byl někdo v podobné situaci a jak to vyřešil? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16922
9.11.25 13:09
@alliena píše: Více

Kamaráda neměla teda dítě vůbec a ani ho nechtěla. Měla partnera, děti již měl téměř dospělé, takže ideální stav, také dítě nechtěl. Přesto se stalo a ona zjistila, že je těhotná. Oba byli překvapení, probrali to ze všech stran a kdyz se teda stalo, nechali to tak. Již je tomu několik let, jsou spokojení a ona byla překvapená, jak je vlastně šťastná, že dítě má.

Je to trochu jiná situace, ale tam se rozhodli, že si dítě nechají. Záleží, jak je to u vás. Po stránce místa, financí, psychiky, fyzické síly a tak. Která varianta je schudnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
9.11.25 13:10

Ja myslim, ze tady to rikas jasne; “Další dítě jsem nechtěla, protože nevěřím, že vztahy vydrží, spíš po dítěti upadají a taky nechci, aby mi zase s děťátkem skončil můj život. Můj nynější partner není rodinný typ, je profesionální sportovec a soustředí se na kariéru. Nechce, abych si dítě nechala a já taky ne,”
Ve slozene rodine a bez podpory partnera bych do tehotenstvi bohuzel nesla, rozum by vitezil.

• Citovat
  • Upravit
alliena
9.11.25 13:21

@Cirrus fibratus to je právě to, rozum u mě převažuje, ale pak mě blokuje asi nějaký mateřský instinkt a je to hrozný boj. :zed:

• Citovat
  • Upravit
9273
9.11.25 13:22

Oba jste dítě nechtěli a teď nevíte, jak se to vlastně stalo, že jsi těhotná :? Ty jsi ta, co se musí rozhodnout - partner se vymezil jasně, ty vlastně taky. Klíčové je, zda bys byla schopna (nejspíš sama) se o dítě finančně postarat. A příště používej prosim tě ochranu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15283
9.11.25 13:22

Potrat. Jste spolu jen rok, ty už máš dvě děti, on má dítě. On dítě nechce. Nechceš být před třicítkou samozivitelka se třema dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alliena
9.11.25 13:30

Děkuji holky, tohle jsem přesně potřebovala. :)

• Citovat
  • Upravit
25004
9.11.25 14:15

ASI je to vaše chyba? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.25 15:36

Také mám zkušenost, že s dítětem šel vztah do háje. Ale také bych asi nechtěla jít na ukončení, protože jsem měla ZT a špatně jsem to nesla. Takže těžko radit. Musíš si být jistá, že si to pak nebudeš vyčítat. A počítat s tím, že vztah nemusí vydržet.

• Citovat
  • Upravit
5683
9.11.25 16:03

Za stavajici tebou popsane vasi rod. konstelace bych volila jednoznacne interupci, pokud nechces s velkou pravdepodobnosti byt matka samoziv se 3 detmi na krku.

Vezmi taky v uvahu, ze byste meli dohromady 4 deti, coz pri dnesnich narocich bude docela zahul a upozadeni vaseho pohodli. Nemluve o aute a sedackach v nem, pokojicich, atd.

Takze interupci a pokud nejsi samosprasna, tak se sakra zacit chranit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17207
9.11.25 16:51

Já si taky myslím, že podle toho, jak si to všechno popsala v úvodním příspěvku, by ta interrupce byla asi lepší…
Děti už oba máte a hlavně píšeš, že jste o další ani nestáli. :think:
No, byla velká chyba se nijak nechránit a nechat to čistě jen na osudu, když jste měli oba jasno a pravděpodobně máte i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
9.11.25 17:14

Tyjo, mladá zdravá maminka, tatínek dokonce profesionální sportovec.

Já bych se bála, že jít v téhle životní fázi na potrat „jen“ proto, že se vám dítě „nehodí“, je na doživotní trauma. Už víš, jak to všechno roste, kdy tluče srdíčko, běhají kolem tebe děti, které by byly starší sourozenci. :think:

Na druhou stranu, co by někteří rodiče dali za to, aby mohli takové miminko adoptovat. Chápu, že to není jednoduché, ale zvažte to. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
9.11.25 17:20

Byla bych pro interupci. Oba děti máte. A vy máte navíc střízlivý pohled na věc. Správně vnímáte, že tohle není dostatečně prověřený vztah. I to, že tyhle sportovní typy si moc nenechávají narušit svůj program. On už má to hnízdění s miminky za sebou a názor asi nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4571
9.11.25 17:24

Šla bych na potrat a uvažovala nad účinnější antikoncepcí, když dítě nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
9.11.25 18:17

Nevím, jak se to stalo, asi naše chyba…
To není vaše chyba, prostě do vás v noci vstoupil boží syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí