Nechutenství??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Rose-k
23.11.09 12:56

Nechutenství??

Ahoj holky,sem tu zas :-) .Nedávno sem tady někde psala,že naše měla asi virózu a do toho jí rostli zoubky 3najednou 8-o .tak nechtěla moc jíst skoro vůbec,jen čaj,tak sem to tak nějak brala,že jí není dobře.Jenže teď má už „jen“rýmu a je to snad ještě horší,předtím vypila mlíka aspoň trochu,teď už vůbec žádný,ani z jiný lahvičky,savičky prostě ne!Oběd,svačiny,večeře,to jí s nechutí a to ještě musí být reklama :-?,aby se nesoutředila tak na to jídlo,a stejně jen pár lžiček :-( Dr.řekla,že to nic není a čerpá ze zásob,tak nevím sem jen hysterická prvomatka,která všechno moc sleduje??Už to trvá 14dní..Dyť přece potřebuje vápník a ostatní živiny,ne???!!Jogurty moc nechce,ať jí do toho zamíchám cokoliv,ani kaše to jen řve jen se přiblížím!chjo sem zní zoufalá,jak byste to řešily vy??mám to přestat řešit,a nechat tomu volnej průběh??mooc dííky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
867
23.11.09 13:07

Ahoj, klííííd… Taky jsem to řešila, ale moje dítě to dělá pořád… :lol: Třeba 3 dny to u nás vypadá, že nás spapká i s botama a pak třeba jsou dva dny kdy nechce nic a jen pije, sem tam něco uďobne… Když mu nejní dobře, tak ani neuďobává a jenom pije…
Mudra mi řekla to samé, co tobě… Hele, kdyby měla hlad, tak se ozve… :wink: Tak držím pěstičky ať se zase rozpapkáte… U nás už to asi lepší nebude… Zrovna dneska stávkuje a to jsem mu udělala jeho oblíbené jídlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janacek
23.11.09 13:08

Ahoj, neboj se. Pokud není vyloženě podvyživená a nemá nějaké projevy jednostraneho hladoveni (např. křeče) tak to určtě bude OK. To, že díte nejí je spíš problmem rodičů - dravě se živící dítě je pro rodiče znakem toho, že je zdrave, prospívá a bude tomu tak i do budoucna. Neboj, ono se to srovná - nebo alespoň trošku - stačí opravdu pár lžiček.

Určitě tvouji situaci nechci zlehčovat, jen tě povzbudit, některé deti jsou nejedlíci.

Každopádně pro svůj klid můžeš konzultovat u jiného mudr..

Janac

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
23.11.09 16:02

Hmm,tak naše malá vypdala tak do 6m jako žrout :lol: :-D a s příkrmama to začalo…najednou nechtěla Nutrilon,ani Bebu,až se chytil Sunar :-) jenže teď nechce už ani ten,to že sní oběda jen pár lžiček mi ani tak nevadí,jako,že vůbec nechce mlíko,a jak jinak do ní dostat ten vápník atd..možná tady řešim blbosti oproti jinejm maminám,ale prostě mi to nedá… :-(

• Citovat
  • Upravit
867
23.11.09 16:06

neřešíš blbosti, taky jsem to řešila… S tím mlíkem… No to je těžký… Kolik je malé?? Náš malej miluje domácí koktejly… Ale ten už pije klasický mlíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
23.11.09 17:25

No právě,že je malý jen 9měsíců,taky sem už v krajním případě přemejšlela nad obyč.plnotučným mlíkem,že bych převařila a dala,jenže obyč.mlíko nemá takový vitamíny jako UM,nebo jo??A taky je to asi brzo,ne?já myslela,že to můžou až někde po roce? :-)

• Citovat
  • Upravit
867
23.11.09 19:13

Mnu to je ještě brzo na obyčejné mléko… Malej dostal poprvé mléko v 11 měsících… Ale bylo to přímo od krávy, ne krabicové. A teď kupujeme to stáčené, v těch automatech… A je to úplně něco jinýho než plnotučné krabicové.
Nevím, jestli by to šlo, ale co kdyby si zkusila rozmixovat banán (já dělám jen banánový, panč malej je miluje) s tím UM?? Jako, že místo obyč mléka dáš to UM… Nevím, jestli by to šlo, ale za zkoušku nic nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
23.11.09 19:24

Ahoj, ja jsem ti myslim psala uz do te minule diskuze. Moje dite je taky desnej nezravec. Nekdy to zvladam a nekdy se tim docela trapim. Posledni mesic u nas vypada tak, ze 14 dni nejedl, pak dva dny jedl, tyden nejedl a ted treti den ji, ale uz to ma zas klesajici tendenci, nejpozdeji pozitri jsme na standartnich 0-5 lzickach 5× denne… :cry: . Ja doted kojim, ale uz dost malo, o vikendech vetsinou vubec, ve vsedni den jednou. Jogurt obcas zdlabne, ale UM nechtel nikdy. Trosicku mi u nej zabralo kravske mleko, lehce ochucene bananem. No ale nenadelas nic, kdyz neco nechce. Ja si vzdycky rikam, ze zas tak malo, aby umrel hlady toho nesni a stari lide se zdravym korinkem meli vetsinou dost hubene mladi. Ale samozrejme je to stresujici.
Jinak Tobik mel v roce 9 kilo a k tomu 82 cm, takze kostlivec hadr :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
23.11.09 20:01

Lucie K:já jí dávám banánovej Sunar,ale asi koupím obyč.Sunar a rozmixuju jí do toho ten banán,zkusit se má všechno,ne? :-)teredes:jak sem už psala,asi to moc hrotim,mě tak nevadí ostatní jídlo jako to mlíko,kvůli tomu vápníku atd…protože jak to do ní nacpat,když nic nejí?to víš sem s malou často sama,a není nablízku nikdo kdo by hned poradil,tak prostě plašim,a je to moje první a až bude druhý tak už snad tak vyšilovat nebudu :-D já vím,že dětí co nejeděj je hodně,ale až donedávna sme to zvládali celkem dobře,někdy stávkovala,ale dalo se,ale teď je to děs..a tak sem znervózněla,že tak dlouho vydrží VŮŮBEC nejíst :-?

• Citovat
  • Upravit
6263
23.11.09 20:14

Me neprijde, ze bys plasila. U nas je treba jasne, po kom to dite je. Ja jsem taky nezravec prvni kategorie. Dneska uz jsem mela pulku housky a za chvili dam snad i tu druhou, takze logicky vzato, co cekam, ze jo? Taky ziju, dokonce ani nehubnu (piju mleko, jim ovoce, jogurty…) Ono je tam ale ALE. V deviti mesicich me pro nechutenstvi na posledni chvili do nemocnice neodvezli, ve 4 letech uz jsem takove stesti nemela. Rada bych se toho u sveho ditete vyvarovala, ale nevim jak…
Tak ted tu v tve diskuzi vysiluju spis ja :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
23.11.09 20:25

holky, nevyšilujete… Zkoušely jste třeba udělat z jídla maňásky?? Já čas od času klukům vykrajuju z chleba zvířátka a taky dělám jim taký obličeje a pak třeba malému řeknu, aby spapal nos a je to pro něj děsná bžunda :lol:
U nás je to tedy taky boj - to jídlo… A když už vážně nechce nic, dělám mu ty koktejly z mléka… Aby se alespoň trochu zasytil…
Zkoušela jsem i to, co mi radila mamka - jako že pevnej režim - nezájem… Absolutní… A opravdu jsem nepovolila až do dalšího jídla, ale bez efektu… Je to jak kdy - opravdu mám někdy pocit, že nás spapuší i s botama a jindy prostě nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
23.11.09 21:31

teredes:tak to vidíš a já sem zase žrout šílenej :mrgreen: ale držím v normě,přítel jed prej normálně všechno,tak :nevim: v čem to je,snad až vylezou všechny zuby a bude zdravá tak se rozhodne,že zas bude jíst :lol: je to těžký u prvního neplašit,viď??Já sem už i přemýšlela jestli neexistuje něco na podporu chuti k jídlu :-? tvůj prcek bude určitě po tobě,tak bude v pohodě,neboj :-D kamarádka má 4letýho kluka Dachau hadr,a zdravej jak řípa,a taky má problémy s jídlem :-? chjo…Lucie K:joo tak maňásky sem teda ještě nezkoušela,ani nevím jestli by to malá už pobrala?jasně,že dělám na ni různý ksichtíky :roll: protože jinak by nesnědla vůbec nic,prostě potřebuje pořád u toho rozptylovat,a vymejšlej pořád něco,chjo… :-(

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
23.11.09 22:39

Jooo ještě sem zapoměla dodat,že jí tak cca od 4měsíců držim pravidelnej režim a bez valnýho úspěchu :roll:

• Citovat
  • Upravit
3138
24.11.09 17:12

lucie : 9m mimi je malý na nejaký manásky..i když je asi dobrý dítko nejak zabavit a davat jidlo jako mimochodem..nebo v cizím prostředí (v pekarnach panerie maji židličky a nekouří se tam…)

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
24.11.09 18:49

janac:U normálního jídla se mi ji jakžtakž podaří rozptýlit,ale u mlíka to nejde,flašku jí musím držet já,jinak letí..a poslední dobou právě ani nezabírá ani to,když jí držim já,jen řve a vzteká se :-( .Ale jakmile vidí flašku s čajem,tak na ten se úplně klepe,takže kdyby jí vadila ta flaška,tak by ho taky nechtěla :nevim: .Už vidím,že mi nezbyde nic jinýho než jít zas za doktorkou,která mě má stejně za hysterku :-? a probrat to sní,ale už se nenechám odbýt,že čerpá ze zásob,protože podle mě akorát čerpá energii,ale vápník a vitamíny musí dostávat denně,v dávkách ne??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure