Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, zajímalo by mě, zda berete svá miminka normálně mezi lidi. Mám na mysli nákupy, cesty městem a tak. Jsem maminkou poprvé a jsem lehce úzkostná. Bojim se, aby malé něco nechybělo, nebo něco nechytila. Nemá ještě jiné očkování než z porodnice proti TBC.
Každého názoru si cením. ![]()
ahoj
co to je male mimi?
Jinak ja malou bravala do obchodu atd protoze jsem nemela jinou volbu.A to muzu rict ze jsem hodne uzkostna a kdyz se mala narodila tak se k nam zadna navsteva velmi dlouho nedostala ![]()
Mojí malé budou čtyři měsíce…asi bláznim. Jen kdykoliv bych ji někam měla vzít, přemýšlím, zda jí tam bude pohodlně,…
Ahoj, u nas byli navstevy uz dva tydny po porodu… chodila jsem s malym taky vsude, protoze jsem musela tu do lekarny, tu nakoupit… chodim do mesta na prochazky (fakt ale je, ze treba po Praze by se mi moc nechtelo)… Je fakt, ze bylo leto a zadna chripka nehrozila… ve 4 tydnech u nas byl kamarad z Anglie.. to jsem si trosku rikala, jestli nam nepriveze praseci chripku.. ![]()
Kdyby byla chripkova epidemie, tak bych s nim samozrejme radsi zustala doma… Zastavam ale nazor, ze je lepsi, at se trosku potka s nejakyma bakteriema, nez ho drzet jak ve skleniku.
Tak hodne zdaru!
Já si taky říkám, že to asi přehánim. Do obchodů teda chodíme, protože to jinak prostě nejde, ale v obchoďáku jsem s ní byla od porodu jen dvakrát. Návštěvy taky moc nemusim, ale ony už to vědí a hlásí předem, že nemají žádnou chorobu ![]()
Vzhledem k tomu, že jsem pracující matka a začala jsem s prací už 2 týdny po porodu tak se mnoumalá chodí a chodila všude, obchody, klienti, úřady. Za celoudobu měla do teď 3× lehkou rýmu a jednou nějaký průjem. Jinak je zdravá a velmi společenská ![]()
Díky za vaše názory. Pořád si ale lámu hlavu s tím, abych měla kde kojit, aby na to měla malá klid a tak. Ale počítám, že se tyhle obavy časem ztratí! ![]()
Maminky ktere chteji kojit na verejnosti si misto najdou vsude..POkud chodis do velkych nakupnich center tak tam urcite nekde je mistnost na hrani takze nakojit tam a nebo kdekoliv v restauraci,kavarne atd.Obavy se urcite ztrati
A prijde mi ze si lide zvykaji.
Nejde mi o lidi, v létě jsem kojila všude možně po parcích. Spíš si pořád říkám, aby byla vpohodě malá. Asi počkám na první hexu a pak začneme víc vyrážet ![]()
Tak chci uklidnit, že jsem s malou chodila taky všude od mala. Jen asi 6 týdnů jsem se vyhýbala velkým shromáždění lidů (třeba nákupní centra, přecpaný metro…). No a jinak mám psiska, který jí docela slušně imunizujou
Ale pořád jsem radši, když mi jí olizujou psové, než aby mi na ní prskal někdo v tramvaji ![]()
Jo a při kojení malou venku nic nerozrušovalo. Akorát teď - 5 měsíců - občas koukne, když se děje něco zajímavýho a pokračuje hne dál.
Tak žádný strachy!
My teda vzhledem k hojnosti chřipek třeba nakupovat nechodíme, ale normoš po městě na procházku jo ![]()
Já jsem s Ellinkou vyrážela mezi lidi okamžitě. Ale ona se narodila v březnu, takže pak už byl jenom lepší počasí, více vitamínů v mlíčku, teplu a méně chorob. Šímovi je teď šest týdnů a tak jsme zatím omezovali návštěvy. Jinak ale taky budeme chodit a začínáme chodit všude. Hodně využívám homeopatika jako prevenci a zatím se (ťuk ťuk) daří. A taky jej dávám spát každý den ven na vzduch a nepřeháním to s hygienou, aby si utvářel imunitu. Strach mám, ale co se má stát, to se stane…
Záleží,jak malé miminko myslíš a jak je to často.Dnes jsem podobný problém řešila s naší dětskou doktorkou.
Myslím si,že teď,v tomto období,je nejlepší se vyhnout všem místům,kde je větší počet lidí,MHD,supermarkety.Nemyslím si,že je to přehnaná úzkost.Když člověk musí,nedá se nic dělat.Ale pokud to není nutné..
My jsme denně jezdili s Adámkem autobusem MHD do školky,doktorka mi to důrazně nedoporučila.Není pravda,že budou děti odolnější.Imunita se vyvíjí postupně a i předčasný nástup do dětského kolektivu ji může narušit.
Od návratu z porodnice byly holky v „plném provozu“ - plavání, nákupy, oslavy, pouť, výstava… Jsou letní, takže bez epidemií - teď bych asi vynechala velké shluky lidí, ale ven, proč ne?
L.