Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, zadam vas o radu.
Mala ted posledni dny porad place a place… krouti se tak bych si myslela ze jsou to prdiky… ale kdyz se vyprdi tak place dal. ted jsme byli na pohotovosti s ocickem, vytykal ji hnis.. tak mame antibiotika takze place a place dal. spinka jen chvilku v noci vzdy ji uspat je sila… uz si nevim rady! -jinak kojime a vazime a vypada to ze pribira
Typuju tříměsíční koliku. Pomáhá pevně zavinout mimčo do pleny, i s ručičkama, jako housenku. Dát dudáka, houpat a hlasité šššššš. Místo syčení působí i fén nebo u nás zabrala třeba digestoř
Zní to možná drasticky, ale zabírá to. Hezky je to popsané v knížce Nejspokojenější miminko v okolí, je tam i návod na zavinutí. Pevné nervy.
Ještě doplním, vidím že kojíš - v porodnici nám dudáka striktně nedoporučovali. Byla jsem odhodlaná jí ho nedat kvůli kojení. Doma jsm vyměkla, dostala dudlík a byl klid. Má ho jen na spaní a uklidnění. Kojíme ještě teď ![]()
a trimesicni koliku muze mit 17denni miminko? me prijde proste ze je vecne nespokojena
Ahoj,
jiste, trimesicni kolika znamena, ze trva prvni tri mesice zivota, tedy obvykle. ![]()
Navic je to tvoje miminko strasne malicke, takze po deviti mesicich v brise se ji nas svet proste nemusi moc libit. ONo to prejde…
j
Tak si to představ, hovíš si stočená v břichu, nikdy nemáš hlad, všechno je pěkně v šeru, zvuky tlumené… A pak najednou je tolik světla, všelijaké zvuky, je kolem moc volného prostoru, do toho třeba nějaké ty prdy.. Já bych taky řvala ![]()
Takže já se přimlouvám za omezení prostoru (zavinout), a nějaký ten monotónní zvuk, šššš nebo vysavač, šumící rádio? Bude to podobné jako v tom břichu a možná se trošku zklidní…
Magdalenka plakávala spíše jenom večer, hlavně, když byl nějaký program přes den (stačila návštěva u nás doma), když celý den prochrněla v košíku s pár přestávkama na pokoukání, usnula večer jak andílek.
Objednej si knihu Nejšťastnější miminko v okolí od H. Karpa (jak ti už radila Jeva). Nám to moc pomohlo. Hlavně bud mimi nablízku, potřebuje tě cítit, slyšet,…No a pak masáže bříška (ve směru hodin. ručiček, teplo na bříško, cvičení s nožičkama, pokládat na bříško,…)
Tady nějaké info o té knížce: http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Jinak jsem nešťastnou maminkou malé křiklounky ![]()
V klidu vydrží tak 10 minut po nakojení. Pak se začne trošku kroutit (Chce vytlačit prdík? Chce usnout a neví jak? Chce zabavit? Nevím…)A řve a řve.
Zabavit asi nechce, protože při nošení, povídání, houpání řve.
Ostatní maminky píšou, jak si jejich děti povídají v postýlce a moje dcera řve ![]()
A je to čím dál horší, dnes se nechtěla zklidnit ani v šátku, to dřív zabíralo hned.
Včera jsem jí dala dudlík, trošku zabral, ale pořád jí vypadává, snad se to naučí.
V noci naštěstí spí dobře, to se při kojení nestihne probrat a hned zase usne (ťuk ťuk na dřevo).
Už mám opravdu strach, jestli jí něco vážného není. V úterý jdu k doktorce, tak to s ní proberu.
Ahoj maminky (a tatínkové),
jako rodiče občas všichni tápeme, proč naše miminko pláče – je to hlad, prdíky, nebo jen únava? Rozhodl jsem se využít moderní technologie a vytvořil jsem Nunoo AI – jednoduchou webovou aplikaci, která pomocí umělé inteligence analyzuje zvuk pláče a napoví vám, co miminko pravděpodobně potřebuje.
Aplikace je zatím v testovací verzi a budu moc vděčný, když mi ji pomůžete vyzkoušet a vyladit.
Jak na to?
Otevřete si v telefonu odkaz: https://nunoo-ai.bubbleapps.io
Až miminko začne plakat, stiskněte ikonu mikrofonu a nahrajte alespoň 5–10 sekund zvuku.
Během chvilky dostanete odhad příčiny (hlad, prdíky, únava, samota…) a stručnou radu, co zkusit.
💡 Tip: Přidejte si Nunoo AI na plochu (jako klasickou aplikaci):
iPhone (Safari): Klepněte na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou nahoru) a zvolte „Přidat na plochu“.
Android (Chrome): Klepněte na tři tečky vpravo nahoře a zvolte „Přidat na plochu“ nebo „Instalovat aplikaci“.
Budu moc rád za každou zkušenost! Pokud budete mít chvilku, napište mi své dojmy sem do komentářů nebo vyplňte tento kraťoučký dotazník (zabere 1 minutu): https://forms.gle/…Vm526ay5NVu6
Děkuji a přeji co nejklidnější dny s vašimi poklady!