cetnost stolicky u kojeneho mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1337
16.11.09 08:26

cetnost stolicky u kojeneho mimi

Ahoj maminky,

nas Vojta mel stolicku naposledy pred 6 dny. Vim, ze je podle teorie normalni nemit stolicku 10 dnu, podle nekterych zdroju i vic. Jak je to v praxi? Mate opravdu nektera zkusenost, ze mimi kadi takhle malo casto? Minule, kdyz to bylo 4. den, tak jsem ho vyrourkovala.. ale nechci ho zbytecne rourkovat znovu… zatim totiz nevypada, ze by nejak stradal.. ackoli se obcas krouti kvuli prdikum, coz, priznavam muze byt i tim, ze ma plna streva. Ale prakticky se krouti uplne stejne, jako kdyz je zrovna po stolici, toz nevim.
Zkousela jsem davat svestkovou stavu od Hippi (asi 3 dny po 20 ml), ale zadny vysledek to nemelo.

Diky moc za rady a zkusenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
16.11.09 08:49

Mates kadil 1× za 6 dni ve vasem veku. Bylo to v poradku, jen se ke konci uz vzdy hodne kroutil a prdel, tlacilo ho to tam. Vyhaneci metody nepomahaly, maximalne trocha tepleho bylinkoveho caje (od Teekane), ale ten zacal pit az ted, predtim ho moc nechtel, takze jen kdyz byl ochoten neco vypit. Zajimavy, ze ted mu silene chutna a ma ho radeji nez stavicky, na ktere mi kasle.

Pak se to zlomilo a zacal kadit 6× denne, hodne ridce. Hovinko zhoustlo az s prikrmy.

Ted obcas bojujeme s opravdovou zacpou, kvuli ni jsem pred tydnem zavedla jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
16.11.09 09:07

jojo, kde jsou ty zlaté časy, kdy měl stoličku jednou za týden :-D já zase poprvé po 4 dnech volala vystresovaná doktorce, která mě opravdu uklidnila, že je to normální, že prostě si vezme z toho mlíčka všechno co potřebuje a odpad nezbývá :-) ale tedy že po těch x dnech by to pak měl být pořádnej náklad a taky byl, že plenka nestíhala :roll: no dneska je schopen kadit 4× denně
takže chci uklidnit, že to je opravdu v pořádku, pro klid duše mu můžeš masírovat bříško, což mu ty střívka trochu popožene a bude mu to i příjemné, ale nerourkovala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.11.09 09:22

Náš Vojta kakával 1× za rtýden, vždycky v sobotu, dvakrát dokonce až po 14ti dnech!
Ale to už byl celý týden nerudnej, nicméně bříško měl měkký, nebyl nafouklý.
No je pravda, že všechno, co potřebují, vstřebají.
Vojta totiž moc extra nepřibíral , když jsem jen plně kojila, 100g za týden, což je norma, ale on mi občas docela plakal, pak jsem zjistila, že to bylo fakt hlady.
Od té doby, co dokrmuju, pouze teda večer a jedině přes suplementor, protože když jsem dávala lahvičku (avent), tak začal zlobit u prsa, že chce flašku, tak od té doby kaká 1× denně, někdy i 2×…Záleží na tom, kolik dostane Beby, bývá to max. 90ml najednou v těch 22h(jako dokrm po kojení), večer kolem 18h méně, tak 60ml.
Takže ta stolička je fakt v pohodě.
Pokud ti jinak nebrečí, protože to bych se zaměřila, jestli fakt nemá hlad, já si dlouho myslela, že večer ho zlobí prdíky, a on měl prostě ode mě večer míň mlíka, i podle vážení a následného odsávání jsem zjistila, že postupem dne mi mlíka ubývá.
I přes velké pití…
pa, jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.11.09 10:00

Ahoj. Malá kaká v intervalu 3 až 4 dnů a to potom kadí ten den třeba 3× za sebou.
Docela mi to vyhovuje,alespon jí nemusím pořád očuchávat, ale jinak prdí vesele každý den..
Když se prcek u toho nevzteká a prospívá, vůbec bych to neřešila a nerourkovala. Jinak rourka je super věc nám hrozně pomohla především v šestinedělí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.11.09 10:04

přiznám, že jsem si někdy říkala, že by to bylo super, kdyby Vojta tolik nekadil - klidně i 8×denně, s příkrmama tak 6×, s koncem kojení míň, ale i teď ve dvou letech min 2× denně.

kamarádky miminko kakalo pravidelně po 10 dnech… přesně…

zkusila bych ještě vydržet s nervíkama,,, na časté rourkování si mohou děti vytvořit návyk a pak se bez toho nevykakají :-?

na mě prý jako na dítě fungovala teplá voda… jako na pití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
16.11.09 11:30

Táda mi kadil po každým kojení :twisted: , to byla spotřeba plinek… (plně kojenej).
Michalka teď kajdí tak jednou za tejden, měla i interval 10-11 dní a podle našeho dr. je to v pořádku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
16.11.09 13:35

Holky, moc vsem dekuju za odpovedi a nazory.

Inu, jen vam popisu dnesni situaci. Vojta se vzbudil, ja mela polivku na plotne.. no nakojila jsem ho a dala na prebalovak.. pak jsem zjistila, ze mi polivka vybehla z hrnce, tak jsem zacal likvidovat katastrofu .. vytirat, dolila jsem vodu, pak jdu za Vojtou, zjistila jsem, ze se straasne zes… a vsude to nozickama rozmazal.. a pak mi jeste vybehla polivka podruhy.. nicmene mi to nezkazi radost z toho, ze se pokadil hura hura.. pred spanim jsem mu dala trochu hermankovyho cajiku.. tak nevim jestli to bylo tim.. ale spis myslim, ze uzral cas..

Jeste jednou vsem diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
17.11.09 20:24

Mně se teda zatím stalo jen jednou, že by Karolínka nekakala déle jak 24 hodin a to ještě byla dost malá - asi měsíc. Teď kaká i několikrát denně a zpravidla jednou z toho je to pěkná „nálož“.
Je plně kojená a ve třech měsících měla 6 kg, tak bych řekla, že prospívá dobře.
Ale vím, že nevadí, když mimi nekakají opravdu dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
17.11.09 20:24

Mně se teda zatím stalo jen jednou, že by Karolínka nekakala déle jak 24 hodin a to ještě byla dost malá - asi měsíc. Teď kaká i několikrát denně a zpravidla jednou z toho je to pěkná „nálož“.
Je plně kojená a ve třech měsících měla 6 kg, tak bych řekla, že prospívá dobře.
Ale vím, že nevadí, když mimi nekakají opravdu dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
17.11.09 22:38

Ahoj, tak moje Eliška kakala taky kojená jednou za čas, jednou dokonce až po 14 dnech a to jsem ji musela ale pomoct jinak to bylo obvyklé po 8-10 dnech, je to fakt normální, zkoušeli jsme masírovat i čajiky, ale to je spíše na prdíky. Jinak se to ve 3 měsící upravilo a kakala zase i 5krát denně. No a teď budeme konči pátý měsíc bohužel jsem přišla nedávno o mléko takže jsme na sunaru a kaká taky jednou denně maximálně za dva dny. tak klid je to opravdu normální,pokud je klidný a nepláče je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
18.11.09 09:03

Ahoj, taky zě chci uklidnit :) Naše Barunka kadí většinou jednou za 10dní, ale už to bylo i 18 dní. Je to v pořádku, pokud má měkké bříško, u tlačení nebrečí a stolička je pak měkká. Jinak mě doporučovali právě heřmánk. čaj, švestkovou šťávičku (ta jí ale vůůůbec nejede),…nic z toho nevezme Barča do pusy :) koupila jsem si i švestkovo-fíkovej nápoj, kterej by měl upravit stolici (piju já), ale myslím, že efekt taky nulovej. Prostě spotřebujou to mlíčko do poslední kapičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí